Фауст vs. Историята на къривурст-a (Забавна немска тема 243)

• 33 167
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Рейна, попитай в кметството при вас за лична карта. Ние извадихме на малката на 9 години и не се занимавам с паспорти. За пътуване в ЕС ме устройва идеално.

Децата са различни и по различен начин се справят с определени ситуации. Някои сами се преборват, други трупат всичко в себе си, докато избухнат, трети имат нужда от подкрепа от родител, близък и т.н.

# 586
На мен никой не ми каза, че може и лична карта за дете и така синът ми се озовава с паспорт. Въпреки че служителят, който приемаше документите ни в Бюргербюрото видя, че сме нови немци и си поръчваме първи немски лични карти, попита ни за кого е паспортът и дума не обели, че може и лична карта за детето. 😡  То пък, докато ни излязат документите, екскурзията му в Страсбург мина, ходи с българския паспорт, та малко напразно излезе работата за него. Догодина става на 14г., направо му вадя българска карта и до 16 г. няма да се занимавам повече.

# 587
  • Germany
Рейна, аз лично бих се разправяла и с този "мъжкар" класният. Супер неадекватно поведение. Много се радвам, че няма да оставиш нещата така. Важно е на подобни агресорчета и техните родители да им се покаже ясно, че действията или бездействието им, няма да останат безнаказани. Имахме подобен случай със съученик на малкият ми син. След 2рата изцепка мъжа ми отиде до тях и обясни на майката, че при следващ случай ще ангажираме юнгенамта и освен, че получихме извинително писмо от детето, заобикаляше синът ни отдалече. Та, успех!

# 588
Аз не знам откъде знам за личните карти, но със сигурност не е от служител. И явно не съм го знаела преди 12 години, защото тогава извадихме паспорт. Много хора пътуват извън ЕС и служителите няма как да знаят на кого за какво му е паспортът.

# 589
Не съм чувала за лична карта за дете и като бях чела пишеше от 12 годишна възраст. Това което знам е, че има два вида райзепас. Този за 6 години който е валиден все още може да се получи, но понеже правили проблеми със снимката ме посъветваха когато щерката стане на 6 тогава се променяли по-малко и да ми издадат за 6 години. Ще разпитам следващият път като отида.

# 590
Няма какво да разпитваш, просто казваш какво искаш: https://www.bmi.bund.de/DE/themen/moderne-verwaltung/ausweise-un … isepass-node.html

# 591
Аз казах, че искам този който е 6 години валиден, но ме посъветваха да го направя след 3 години чак. Прави са, че паспорти на деца с бебешка снимка може да направят проблеми на границата.
Сега прочетох, че лична карта можело още от раждането.
Обаче ние пътуваме и извън Европа и ми трябва райзепас, но е хубаво да се знае, че можело и лична карта преди 12 год както аз си мислех.

# 592
Моят син е на 13 г., та Киндерпас не става. Ще си кара с него още 3 години, ако се наложи.

# 593
  • Немция
На 12 години се получава Reisepass за възрастен, вече не е детски. Големият(на 13) няма немска лична карта още, не сме питали или изисквали, не са ни и препоръчвали, пътуват с немските паспорти.
Не сме имали проблеми с бебешките им снимки в паспортите им, когато са били на 5-6 например.

Поздрави от голямата жега, 38 е при нас. Усеща се и още как, стоим на прохлада вътре.

# 594
Честито немско гражданство Дени-мени! Довечера коктейлите от теб ще ги чакаме Blush. А Бортито записва надявам се.
Споделям мнението, че след като стане родител и осъзнае отговорността за това възгледите на човек се променят, както и това че децата са различни и имат различна нужда от подкрепа.

# 595
  • Германия
Ето, къде го прочетох: https://www.tagesschau.de/inland/kinderreisepass-100.html
А по темата за коктейлите, вчера открих бейлис колада- изненадващо приятен вкус! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 596
  • в сърцето на един мъж...
Когато взехме немските паспорти ни казаха и за немските лични карти на децата. И че може от 12 да извадим лична карта.

# 597
Sephora за данъците къде, в бг щом по егн ? И за кои данъци. Някои са изчислими и не съм сигурна.  Знам от майка ми, че по егн можеш за неща като данъци за имоти.
Честито Дени! Защо сте плащали за паспорт за Елзас? 
Вече при нас връщат последни класни работи и е доста свободно. Моето дребното всеки ден носи топка и се връща с потрошени краци и едвам мърдащо. От вратата го пращам директно във ваната и чак след това живва малко. Обаче имам подозрения, че ако има възможност в училище ще тича двойно време след топката. Не знам тези деца от къде събират тази енергия и този ентусиазъм като са заедно на играта .
И последно да похваля летния микс линдор на линдт - манго, малина и кокос в розова торбичка . Страшно ми харесват.

# 598
Благодаря на всички за пожеланията.

bella,

На сина извадихме по принцип немски международен паспорт, защото не знаехме, че може и на него да извадим немска лична карта. Всички останали сме над 16 г. и просто си извадихме лични карти. Бяха ни казали, че са задължителни от 16 г., но не ни казаха, че може и от по-рано да се извадят. Заключихме, че просто до 16 г. няма. На гишето служителят също не ни обърна внимание.

# 599
Някой разбира ли го това https://www.welt.de/politik/deutschland/article246365376/Wirtsch … eberfaellig.html? Какво се опитват ? Да спрат да цакат 4-4, дори с деца,  така безобразно? Какво ще направят ?

Общи условия

Активация на акаунт