12. КЛАС - МАТУРИ И ИЗПИТИ 2

• 65 337
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Стига бе! Сериозно ли?
Не че в Лозенец е лошо, но и там има и чалга, и дрога, и невъзпитани гамени от НПМГ примерно...
Моето ходи редовно в един клуб до университета, с алтернативни и черни партита, обаче на бала отидоха целия клас в 33, за да не се делят. Каза, че след една-две водки всичко е поносимо. 😂
На мен пък ми хареса това, че до последно си останаха хубав и неразделвн клас.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 20:22 от Слънчевата

# 331
Слънце, благодаря, имам чувството че ние с коя набор сме най-големите пустиняци,хахаха!При нас това е комплимент.Социализирането няма нищо общо с това кой на какви заведения ходи.Не бива това да е обединяващото звено .Тези, които отиват в Холандия как ще се социализират без да хапнат кексче? Или това е по-приемливо от една Ивана, или Преслава?
   Скиорче, закачам те, не споря с теб.
    Племенникът завърши СМГ ,ако намеря клип, ще видите,че излизат на една мелодия на Тони Стораро май беше.

# 332
  • София
E, това пък музиката да не е определяща за социализиране е най-интересното изказване досега! Аз не съм виждала приятелски връзки, да не говоря за интимни между чалкаг/ка и металист/ка. Примерно. Може и да има, но за моя 41-годишен живот, всички компании и двойки слушат еднаква или подобна музика. В крайна сметка има доста общо с мирогледа музикалния вкус. Естествено, той се променя и трансформира през годините, но фактите са си факти.
Аз рефрешвам чат-пат сайта с резултатите, но днес явно няма да е. Утре ако се събудя има 200 нови отговора, ще знам откъде са.

# 333
  • Варна
Теди, честито! Всички бъдете здрави и щастливи!

# 334
  • София
Разбира се! Музиката, която слуша някой, не е мерило за това какъв човек е или какъв му е капацитета.
Хм, Клеми, синът ми има пруятели, с които споделя фитнес интереси; приятели, с които кодят и компания, с която са си като семейство. С компанията, да, споделят еднакви музикални вкусове. Но беше канен на РД на едно от момчетата, с които правят разни проекти, в Мегами... Отиде, защото извън Мегами имат общи интереси, контакти и т.н... Баш музиката няма общо със социализацията... А, и този младеж ще учи в АУБГ... 🙃

# 335
  • София
elitsa_b да не се притеснява за социализирането и Студентски град (да не го изключва като опция), каквото и да е сега, едно са дискотеките, друго е общежитията, със сигурност не се слуша навсякъде. Освен това в София има и рок клубове, концерти, пиано барове и какво ли не и ще си намери компания по вкуса. А па баш във ФМИ, според мен има всякакви готини хора, Яна винаги е споделяла хубави неща за студентите там.
Иначе според мен чалгата се слуша и доста пъти за бъзик, според наборът само по дискотеки и за купон, кой слушал чалга вкъщи (примерно цял албум) или на слушалки. Той слушаше рап, сега напоследък си пуска Металика, Мегадет. Но и той не издържа докрай в Мегамито и тръгнали на въздух по улиците.
Малката е като малкото Скиорче, търсач и слушател на хубава музика, свири на пиано, виж набора по безразличен към задълбочено слушане и подбиране на музика. Ама спомням си, че и той две години свири на пиано, за да не е по назад от сестра си, дето тръгна на 5, като си спомня как мъчеше пианото - уцелваше понякога вярно, смях ме напушва. 
Но дъщерята на elitsa_b я разбирам, аз навремето бях т.нар. ню уейв и кой какво слуша ми беше много важно в гимназията. После музикалните различия се размиват и хората се обединяват по други показатели.
Явно няма да е днес Денят, но поне ни пораздвижи предстартовата треска, хубавите новини от Теди и музикалната тема!

# 336
Май бъркате нещата. Много умни и интелигентни деца се кефят на чалгата. Моята голяма дъщеря също много и харесва. При наборката обаче музикалния интерес е друг- опери, корейска музика, рок , китари. Тя също е ходила на чалготеки с класа, на тях не им прави впечатление, че седи и нито пее, нито танцува, защото си я познават от 5-6 години.   Но студентите се социализират първоначално главно по купони в общежитията и дискотеки .  Едва ли на някои деца ще им хрумне да ходят заедно за първи път групово на опера.  Тя самата каза, че ако остава в БГ, лятото ще трябва да изучи какво се пее в Планета, защото се притеснява точно от факта, че няма да пасне на новите БГ компании. Затова си и зададох въпроса, за да видя какво е положението в София.
Една от причините да иска да учи в Италия е точно музикалния и интерес към оперите.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 20:37 от elitsa_b

# 337
  • София
Човек може да има всякакви групи по интереси, да, където нещо друго обединява. Моята мисъл беше, че най-близките ти приятели, с които поддържаш дълги години връзка, не спорадична такава, обчайно имат твоят музикален вкус. Както и в двойките. Но щом вашите наблюдения не са такива, може аз да съм в грешка. Както казах, в моя опит няма подобен случай. Грам не ми дреме хората във фитнеса каква музка слушат, аз там тренирам, дори да съм се сближавала с разни мацки от групови тренировки, нито сме продължили отношенията извън кафе, евентуално театър. Имам колеги, които слушат различна музика, имаме приятелски отнощения, но предимно връзката ни е на колегиално ниво. Всичките ми близки приятели, от прогимназия нататък слушат блус и рок. И не, не съм ги избирала на този принцип, но някак явно има значение, щом точно с някой от тези хора имаме почти 30-годишно приятелство.
П.П Никъде не съм писала, че музиката има връзка с IQ-to, това са съчинения.

# 338
  • Б
Само някой да напише, че няма двойки  на ДЗИ и всички са взели матурата с желаната оценка.
Честито на младоженците и здраве , късмет и щастие занапред.

# 339
  • София
Само някой да напише, че няма двойки  на ДЗИ и всички са взели матурата с желаната оценка.
Уви, има. Средният успех от Математика в точки (от 100), е:
ПП- 57.44,
ПП по желание- 52.57 и
ООП по желание- 51.33.

# 340
  • София
Уви, има. Средният успех от Математика в точки (от 100), е:
ПП- 57.44,
ПП по желание- 52.57 и
ООП по желание- 51.33.
"
Щом вече се знаят средните резултати, да броим ли, че утре ще имаме нанесени оценки в сайта?

# 341
  • София
Визирам само математиката, нямам представа кога ще се публикуват резултатиге.

# 342
  • тук-там
Ганис, а по БЕЛ средният резултат колко е?

# 343
  • София
Нямам представа за останалите ДЗИ.

# 344
  • Б
Е, тогава  дано има и високи оценки и точки.

Общи условия

Активация на акаунт