Афра Сарачоулу и Мерт Рамазан Демир/Рибарче/Проекти и Колеги /Тема 16

• 26 642
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
Ками, така е. Аз ги качвах по едно време в скрит текст, след мен 5 човека обаче ги коментират без да ги скрият, така че по-добре без. То така или иначе наближава края на сезона Grinning
За съжаление физическото насилие в Турция е направо норма в голяма част от семействата.
Много жени са подложени на насилие и не говоря само за Анадола.
За още по-голямо съжаление и в Бг не е много цветущо положението, но е далеч от това при съседите.
Аз нямам против да си развиват сценария както преценят. Мое право е дали да гледам или не.
В крайна сметка сериала е драма. Няма как да заживеят дълго и щастливо, без преди това да изядат една купчина гадости. Поне да се молим и двамата главни да оцелеят до финала. Ама нали уж по реален случай и нали уж си живеят добре.

# 346
То тук насилието задмина "Ти разкажи, черно море" 🙄🙄🙄

# 347

Ако Ферит седне до Пелин на масата , въпреки тази красота......

Аз пък искам да подчертая, че много й отива на Афра път по средата на косата. Сега е много модерно, но на малко хора им отива, някои дори изглеждат нелепо с такава прическа ( напр. майката от ПРЕДАТЕЛСТВО).
Афра на тези снимки ми напомня на Жулиета от филма преди много години.

# 348
Сташ, искаш ли да ти кажа как да слагаш от телефон скрит текст?

Рени е права, че тук 35 серии дават непрестанно насилие без ниакво развитие и без никакво послание. То послания явно има, но са повече от отвратителни.
Но нали тези били извън клишето, така че гадости до откат и който издържи.

# 349
bellie_ellie, няма база за сравнение между това, което гледаме тук и Шербета. Там решиха проблема с насилника за 2-3 серии. Какво става тук за 35 серии? Едно голямо зеро. Не може само да показваш насилието. Трябва и някакво послание да дадеш, да покажеш как да се справиш с такива ситуации. Какво беше посланието в миналата серия? Радвай се, че сестра ти е жива, нищо че е омъжена насила за психически болен куку... Все някога ще се разведе, в този живот всичко се случва. И сестрата трябваше да избира между това да я насилят или да докосват, без да тя да го иска. Какво беше посланието с Есме? Когато видя, че мъжът ѝ се задява с друга, реши да го заплашва. Какво направи за 35 серии, нищо. Дори думите на Зеррин не можаха да я събудят от зимния сън, в който е изпаднала от години. Накрая  Суна и Сейран виновни, че искат да се спасят от живота в насилие... Този път разбирам туркините и бунта им. Особено след вчерашните събития.

ŞiddeteDurDe YalıÇapkını има вече към 60К...
Щом показват тормоза значи и решение срещу него трябва да покажат.
Аз също съм на мнение, че щом претендират, че главните героини са умни и образовани, тогава сценаристът да им сложи някакви думи в устата и действия, с които да покаже, че те са такива. Да покаже послание и вероятно решение.
За мен Сейран и Суна не си играят картите достатъчно пресметливо, всяко второ изречение им е "...по-добре вкъщи да ме бият отколкото да съм тук или там...".
Не знам какво да кажа друго за тях освен жалко за тях. Да им въведат в училище часове по превенции, както има в България, поне да са запознати...

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 22:09 от bellie_ellie

# 350
То тук насилието задмина "Ти разкажи, черно море" 🙄🙄🙄

О, там беше нещо  ужасно. Поне не го гледах онлайн и го спрях по средата. Едно да ядеш шамари , друго е да раждаш на системи ,заключена.
Рибарче ми е 3-4 сериал ,който гледам онлайн. Обикновено гледам приключили вече и с добър край. Достатъчна ми е драмата в реала. Ама тук се подведох по Афра и сега вече няма мърдане . Каквото и да напишат , ще гледам. Ще си мрънкам , ще късам нерви  ама.... краста.

# 351
В нашия сериал просто няма герои - контрапункт на насилието за разлика от "Шербета" и "Ти разкажи Черно море". Една Сейран се опитва да се бори, всичко друго е насилници (с маска на чест или извратени) и смачкани от насилие хорица. Ужас без край...

# 352
Ками, и аз като теб. Не гледам излъчвани в момента и само такива с хубав край. Аз пък по Мерт се подведох Grinning сега ще си сърбам попарата.

Феновете яко творят. Много забавни коментари.
Накрая нямало да има нито СейФер, нито АбСун. Щели да останат само СейСун. Докато загрея Joy

# 353
Бл@гуна, не. Права си и ти, че и да слагаме в скрити текстове, после се коментира свободно. Можехме, тези, дето не ни пречат спойлерите, да обменяме кой, какво знае, ама нейсе.

Сейран май хич не му мълчи на Кязъм на това видео?
Пак ли късно чакаме фраг?

# 354
Спойлер за видеото

Скрит текст:
В колата ще има разговор дали е имало нещо между Ферит и Сейран през нощта, на което Сейран ще каже, че „да, беше“. Казим, ядосан, спира колата близо до брега, изважда Сейран от колата и иска да я хвърли в морето, на което хората се намесват.

Там Казим крещи на Сейран и я удря в лицето, след което я хвърля в имението на Ихсанли, дава я на Тарик.

Тази снимка била от изборите

birsenaltuntas
@birsenaltuntas1
#YalıÇapkını dizisinin henüz yayınlanmayan şiddet sahnesi sosyal medyaya düştü. Şimdi şiddete dur de diye etiket açılmış. Aylardır senaryoların sayfaları, montajdan kareler, açık, kapalı mekan çekimleri tek tek yayınlanıyor. Fan adı altında ifşalar havada uçuşuyor. Ne güzel iş...

# 355
Ками, и аз като теб. Не гледам излъчвани в момента и само такива с хубав край. Аз пък по Мерт се подведох Grinning сега ще си сърбам попарата.

Феновете яко творят. Много забавни коментари.
Накрая нямало да има нито СейФер, нито АбСун. Щели да останат само СейСун. Докато загрея Joy

При рускините чета : Мерт тичай за кредит в банката , за сватба. Цяла Турция те видя да се възползваш от Афра , трябва да се ожениш за нея /в този смисъл/
Много са ми забавни !

# 356
От Бирсен.

Как неизлъчена сцена от сериала попадна в социалните мрежи?
Много интересно....

Звучи ми като да ги подозира, че сами си ги пускат.

За протокола Бирсен ми е много противна и супер пристрастна. Според мен.

За разлика от подкрепата за спирането и глобата на Шербета, сега феновете изтрещяват и вече сезирали техния СЕМ (RTUK) да ги глобяват и да ги спират.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 22:20 от Бл@гуна

# 357
Аз пък взех да се притеснявам, че Бучето /моята слабост Smiling Imp/, ще си поиска такава сцена, щото сигурно й е харесало, докато киризеше на балкона Head Band

https://www.instagram.com/reel/CswlWUPAKer/?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D

# 358
# 359
Извинявам се, Емрулах бей, но аз от този фраг нищо не разбрах 🤔

Общи условия

Активация на акаунт