Пазаруване от Amazon - тема № 104

• 83 551
  • 807
  •   1
Отговори
# 435
А някой знае ли тези Prime Days какви са? Има намаления само за членовете на Amazon Prime ли?
Да.

# 436
  • Пловдив
Моля за помощ! Съпругът ми пазарува редовно през приложение, като Револют го уведомява за предстоящо плащане.
Проблемът се появи тази пролет - поръча еднократно от търговец от Амазон. Оттам насетне вече 6 пъти търговецът генерира поръчки и съпругът ми ги отказва. Снощи видя поредна поръчка, но твърде късно и вече от Револют са превели пари на търговеца.
Преди време направи опит да пусне жалба в Амазон, но комуникацията беше само с чатбот и нямаше никакъв резултат.
Този път изгаряме с парите /няма кой да получи пратката на адреса и да я върне за тяхна сметка/, но как да се прекрати всичко това за в бъдеще?

# 437
  • Сф
Явно някъде е включил Subscribe and save. Да си провери профила. Помолете съсед да вземе пратката и после я върнете.

# 438
  • Пловдив
Благодаря,  Miraj, точно това е направил Sad! Няма кой да я получи- единствената поръчка от този търговец беше направена до ски курорт в Австрия в края на март тази година.

# 439
Като опитате да канселирате поръчката сега, не ви ли разрешава? И спрете subscribe & save опцията. Трябвало е да го спрете още първия път

# 440
  • Пловдив
Спря я вече, но поръчката е "dispatch". Твърде късно я видя този път. Благодаря много за бързите отговори!

# 441
Вероятно са ползвали тази формула, защото е под 10 кг., а когато е обемна и над 10 кг. доставката е за обемно тегло. Поне така си го обясних аз.

Не е до тежест. На мен Габиели ми таксуваха адвент календарите,които нямаха 2 кг за обемно тегло и доставката на един ми излезе  30 лв. Съжалявам,че нямах ролетка в себе си,тъй като и размерите бяха гранични. Доста пари ми спестиха в последствие,тъй като се отказах от много обемни покупки.

# 442
А на дължина надвишавали ли са 69 см. тези календари? Едва ли, но е странно за такова нещо да начислят такава доставка.

# 443
А на дължина надвишавали ли са 69 см. тези календари? Едва ли, но е странно за такова нещо да начислят такава доставка.
С кашона точно на границата излизаха. Не казвам,че нямат основание,но тази политика мен ме възпира да поръчвам

# 444
69 см е тъпия кашон изхорях така с 2 такива кашона толкова съм и бясна за този сценарии. След тази случка вече не пазарувам чрез тях,въпреки че и другите имат косури 3 ден издирвам приета пратка от превозвач и никой нищо не ми отговаря.
Случвало ли се на някой търговец в аназон да откаже поръчка и после да ви я пратят ? Сега вече не ми трябва опция за отказ е през превозвача за което таксуват отделно и куриер.

# 445
Спря я вече, но поръчката е "dispatch". Твърде късно я видя този път. Благодаря много за бързите отговори!
Нищо, че е изпратена пишете да поискат връщане! Събскрайб стоките се изпращат от Амазон, не от външни търговци. Те могат да я спрат. Пишете им в чата. Ако пишете CS support или agant трябва да Ви препрати към човек.

# 446
Моля за извинение всички,които ще подразня с въпроса си за Instant pot duo PLUS
Скрит текст:

Това копче вдясно  горе,на коя позиция трябва да бъде горната seal или долната vent ,за да оставя да работи уреда без да изпуска парата. Благодаря много!

В английския Амазон има остатъчни бройки якета ски killtec на приятни цени.

# 447
  • Sofia
Има тема за  Instant pot, може би там най - точно ще отговорят, но ако следвам логиката, на seal би трябвало да не изпуска пара.

# 448
Тези от габиели все повече изнагляват напоследък с тяхните такси. Тука даже от 2 месеца дори Бг магазина който работеше с тях от дълги ги смени с друг превозвач. Ако повече хора спрем да ги ползваме може и да се вразумят Simple Smile

Това яке GEOX е на 43 паунда но е размер 18, пише че има 4 броя в наличност.

# 449
Тези от габиели все повече изнагляват напоследък с тяхните такси. Тука даже от 2 месеца дори Бг магазина който работеше с тях от дълги ги смени с друг превозвач. Ако повече хора спрем да ги ползваме може и да се вразумят Simple Smile

Габиели доставят международни пратки на цени, наполовина тези на Еконт и Спиди за национални пратки. Да не говорим, че те са единствената фирма, която поддържа офиси в градове извън София и доставя дотам на цени, равни на софийските. Аз лично съм изключително благодарна за това и за мен Габиели остават без конкуренция, поне докато някой друг не открие нормален офис в нашия град - с персонал, редовни доставки и с ежедневно работно време като техния (защото имаше преди едни, дето раздаваха пратки примерно в четвъртък от 15ч. до 17 ч., в един апартамент).
Всички куриерски фирми имат по-висока цена за обемно тегло, включително Еконт и Спиди, и ако се замислите, ще разберете, че това е напълно резонно. Как ще им излезе сметката, ако напълнят една товарна кола с грамадни полупразни кашони, които общо тежат 100 кг, като в същото време биха могли да натоварят примерно 1000 кг?! Като ги сложим по 3лв/кг, сигурно в първия случай няма да изкарат пари и горивото да си платят от Германия до Бг.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 20:53 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт