Бебешко вързопче щърка крие, през АПРИЛ за мен ще го развие!

• 22 375
  • 298
  •   1
Отговори
# 120
...каква е разликата между старата и новата схема?  :...
По новата НОИ ти превеждат парите.

Това ли имаш предвид? Аз в момента съм в заварено положение и докато не изляза в 45-дневен отпуск по майчинство, парите ще ми ги изплащат от фирмата. А после има ли значение кой ще ми ги изплаща, парите няма ли да са едни и същи, независимо дали имам прекъсване между болничните? Нали ме осигуряват на минимална заплата.

# 121
добро утро

гигилче, аз не съм много компетентна, но доста изчетох по въпроса. парите са си едни и същи защото не можеш да получиш по-малко от минималната заплата, но ако се върнеш на работа за повече от 3 дни минаваш по-новия закон и много ще те забавят с изплащането на парите от болничните. аз обаче не смятам, че е редно да се връщаш и за ден на работа, да не измислят пак нещо ново и тези 3 дена да са били някаква уловка и да ти забавят паричките.
за болничния които ще се изплаща 45 дена преди раждането там вече и аз не можах да разбера какво ще става дали ще има забавяне или не. сега ще пусна едно допитване в темата която отворих и после ще докладвам   Grinning

приятна среща софиянки

# 122
Благодаря ти за подробното разяснение  Hug Hug
Малко разводних темата с моите въпроси, но 2 дена нямах интернет и не успявам да изчета всичко навреме.
Слънчев и усмихнат ден на всички!

# 123
Здравейте
Веси аз дадох предложението за срещата в събота, после не съм потвърждавала но явно след като съм инициатор...........
За утре потвърждавам в 14.00 ДНА нали?А аз не бях ли писала че репетицията е във вторник?Може нещо погрешно да се е получило, но както и да е ще се видим във вторник.ООООООО  fightвсъщност ако на се провали и утрешната среща, ще се видим още утре.

# 124
  • Пловдив
Добро утро
Първо да не забравя за срещата в Пловдив - значи ... мен не ме чакайте.
Понеделник и вторник съм цял ден на лекции. А в понеделник точно, дори и да пропусна обедната лекция, в 15 има упражнение и ...  Embarassed

За кошарките - аз съм много ядосана на Чиполино. От преди 2 месеца се говори за новите модели, които щяли да се появят януари. Съответно... ние чакахме до сега, защото все ми се намираха по някои забележки към моделите 2006. Е, дойде януари и ние проверяваме за новите модели, но уви. Чакали ги всеки момент, но от Чиполино се бявели. Отиваме в склада на Чиполино (до колкото знам основния вносител е в Пловдив) и от там ни съобщават, че новите модели щяли да излезнат март.  #Cussing out
При това положение разпитах дали можем да поръчаме по каталог някой от старите модели, защото в наличност нямаха почти нищо.... и се оказва, че всичко е изчерпано и са останали отделни единични бройки по магазините  #Crazy И .... айде наново обикаляне по мгазините да видим какво е останало и да преценяме, кое би ни свършило работа
Направо съм бясна #2gunfire как може да ни поставят в такава ситуация  Naughty

# 125
Среща в София: неделя, 14ти януари.
Място: БОЛО, ул. "Петър Берон" N: 9

За срещата засега сме: Страчи, КатиМ, Марта, МарияХ, Илит, Ая, Ванесат, Мелодия, Бръмбар, Натали
Под въпрос - Пиколина, Пролет, Анишка

Т.е. 10 + евентуално 3.
Ще гледам да съм в БОЛО 15тина мин по-рано и да заема маса - разбира се, за непушачи  Peace.

Моля ако някой не се вижда, а е потвърдил или е решил да се присъедини, да казва  Peace

Илит да носи новия апарат  Naughty. Ще взема и моя апарат за всеки случай  Whistling.

=============================

Бенита, не ми говори за тия магазини, че на всички съм им много сърдита  Crossing Arms. Или няма избор, или се правят на велики, или чакаш 100 години внос ... #Cussing out Чисто и просто - Българска работа  #2gunfire.

Снощи тръгнах да си правя нашия списък за бебетата - викам си, фасулска работа - копи пейст от няколко списъка след филтриране и готово  Mr. Green. Да ама не  Crazy - оказа се, че нещата са толкова много, че доста време ще ми отнеме. После обаче идва хубавата част - обикаляне, избор и пазаруване  Flutter  Grinning.

# 126
  • София
При нас покупки по разбираеми причини много няма да има. От каката и близки бебоци имаме почти всичко необходимо - и като дрешки и като помагала. Само консумативи остават.
Ида е в отделна стая от самото й раждане. Т.е леглото й е там Mr. Green Иначе и досега там спи половината нощ, а другата при нас на спалнята. Оказа се, че това е най-добрия начин всички да сме отпочинали и свежи през деня.
По въпроса за татковците - мами, не мислете, че като сте по цял ден в къщи с бебоците вие ще сте починали и ще можете да поемете и нощните бдения... #Crazy Просто не се получава!
Ида си я гледаме сами (без баби и др. помощници) и да ви кажа редувахме се през нощта. Не че този, който не е на смяна успява да спи при ревящо бебе, ама поне е затворил очи и малко от малко отмаря. Добрата новина е, че това е първите няколко месеца обикновено. После се създава у бебчовците понятието ден-нощ и е по-леко.
При нас проблема се реши, когато пренебрегнах съвета да не кърмя нощем. (Че има и такава теория - да почивало стомахчето... #2gunfire )

# 127
  • София
Намам време за коментари по обсъжданите теми, минавам само да кажа, че съм качила снимките от срещата в Боло.

Момичета, вижте си никовете, че едни ги писах на латиница, други на кирилица и стана тя еднааа...

И ако някъде не се харесвате - трийте смело!  Hug Ако трябва после ще правя някакви монтажи, за да ги има другите части от снимките.

Хайде, до пак.  bouquet

ПС: Ая да разкаже подробно за срещата!  Wink

# 128
Пък аз ви пожелавам неревливо бебе, като моето първо!Ляга в 8, става в 8 сутринта, сън , спокойствие и тишина HugНощем се хранеше само 10-ина дена, не съм ставала дори за това.Вярвам, че до някъде и второто ще е такова, и ми е много смешно как все ми повтарят-ти сега ще видиш, ще ти се върне тъпкано с второто, все едно пророкуват Laughing Stop
Днес се замислих колко време ми остава на работа-февруари излизам в болничен..... ooooh!

# 129
Здравейте бъдещи татковци!
И аз покрай жена ми хварлям по някой поглед на форумите тука.
Чакайки с нетърпение месец април и бебето да дойде ми хрумнаха някой предложения за по-скоро мъжки вариант на заглавия на теми, а именно:
1. През Април 3 дни ще къркам до зори, щом бебето ни се роди!
2. На чакането му се вижда вече края, пиене голямо през Април ще има зная!
Дано ви се харесат!
Иначе на жена ми термина е на 16.04! Толкова го чакаме това бебенце, ама все ми се струва , че като го взема в ръце за първи път и ще ме обземе смесица от неописуемо щастие и още толкова паника, че незнам как точно да се грижа за него и какво точно да правя изобщо!
Аиде за дебют - толкова писане стига!
Скоро пак!
Успех на всички!

# 130
KLK, споко, човече.Всичко става естествено, няма паника, има само любов. Hug
Да ти кажа ли-моят мъж не е по откритите чувства, не показва много, но в очите му се чете всичко.Знам, че не е спал в ноща, когато раждах, бил си е сам вкъщи.Знам, че когато видя дъщеря си за 1 път-все едно винаги е знаел, че тя съществува.Знам, че я пое в ръце толкова естествено, все ддно цял живот това е правил.Виждам и как сега чака втората си дъщеря,по-уверен наистина и още по-щастлив...Грижите са някак вродени, детето само показва как, кога и защо...Просто го обичайте и всичко останало е ако не лесно, то поне не е и паника Peace

# 131
Здравейте,

как мина срещата, някой няма ли да каже?
На мен пак ми стана зле и не можах да дойда.

Лека вечер

# 132
Браво, мамчета, вие много голяма банда сте се събрали! Crazy
Аз не дойдох, понеже бях на лекции Tired Бях казала на Ая, че най-вероятно така ще стане, дано тя да ме е извинила пред всички вас.
А Ая защо я няма никъде на снимките? Бива ли такова нещо - да й връчите фотоапарата и да не се сетите една снимка да й щракнете?! Crossing Arms

# 133
добре  момичета утре ще се видим в  14 пред ДНА
някой да носи фото
снимките от софия са супер

# 134
  • Пловдив
Цитат
утре ще се видим в  14 пред ДНА
  newsm10
И мен ме бройте. Ще нося фото.

Общи условия

Активация на акаунт