Професия учител - 16

• 55 108
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • Добрич
Места се обявяват по всяко време на годината. Бих искала да попитам нещо. В някои училища има профили - биология и химия на английски език. Ако учителят е само с Английска филология могат ли да го накарат да преподава и биология/химия/география на АЕ? Има обявено място за учител по АЕ в едно училище, което е с такива профили и затова се чудя. Не се виждам да преподавам такива предмети на АЕ.

Учителят трябва да е специалист по  биология и химия (физика, география, история и пр.), а ги преподава на съответния език.

# 166
Здравейте, колеги! Моля, споделете информация как протича изпитът за придобиване на V ПКС в Департамент за информация и усъвършенстване на учители, специалност “ Предучилищна педагогика” .
Благодаря Ви!

# 167
Някой има ли план-конспект на урок в открита класна стая? Как протича? Какво включва?

# 168
  • Майничка
В какъв смисъл открита класна стая? Навън ли?
Ако е така, планът си е като на обикновен урок, нищо по-различно.

# 169
В какъв смисъл открита класна стая? Навън ли?
Ако е така, планът си е като на обикновен урок, нищо по-различно.
Да, открита класна стая.

# 170
  • На изток от Рая
Придобиването на V ПКС е най-лесно.
Разработваш план-конспект на един урок - задават ти въпроси по него.

# 171
Здравейте, дали има някой от вас мастър по Ексел, имам едни макроси да правя и имам нужда от помощ... Simple Smile

# 172
Има една група във ФБ - MS Excel - Полезните неща. Може да питате там.

# 173
https://m.bg-mamma.com/?topic=1334328
И тук може да попитате.

# 174
Благодаря ви, след като писах тук намерих и другата тема, писах
🌸

# 175
За да водиш часове по БДП обучение ли се минава?

# 176
Да, без Документа часът може да го води колега, а класният ръководител да взема само другите часове по ЧК.

# 177
Да, без Документа часът може да го води колега, а класният ръководител да взема само другите часове по ЧК.
Някой минавал ли го е ? Как протича?

# 178
тинити, беше преди доста време и може да ми се губят моменти, но мисля, че имаше лекция и после трябваше да изпратим разработен урок по БДП и 5 минутка. За начален етап споделям, но мисля е същото и за по-нагоре.

# 179
тинити, беше преди доста време и може да ми се губят моменти, но мисля, че имаше лекция и после трябваше да изпратим разработен урок по БДП и 5 минутка. За начален етап споделям, но мисля е същото и за по-нагоре.
Аз карах тази зима. Имаше няколко задачи за изпълнение - над 10 със сигурност. Подготвяш и качваш в платформата, до ден някъде ги оценяваха. Два теста със сигурност имаше, решавахме ги кажи речи заедно по време на курса и консултациите след това. Мисля, че имаше около месец време след самия курс за тези задачи. Не беше сложно, но си искаше да си слушал по време на самия курс и да изчетеш материалите, които предоставяха.

Общи условия

Активация на акаунт