Професия учител - 16

• 55 117
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
А къде ги изкарахте и колко пари ви излезе, ако е удобно да кажете?

# 181
А къде ги изкарахте и колко пари ви излезе, ако е удобно да кажете?
Дидакта консулт - 55 лв. беше /ако не бъркам/.

# 182
Много се чудя къде да запиша за V ПКС - в ПУ или ДИУУ... Rolling Eyes От ДИУУ дали ще дойдат да изпитват в моя град... Как да разбера предварително...?

# 183
  • На изток от Рая
Много се чудя къде да запиша за V ПКС - в ПУ или ДИУУ... Rolling Eyes От ДИУУ дали ще дойдат да изпитват в моя град... Как да разбера предварително...?

Обърни се към синдикатите.
Аз изкарах ПКС към ДИУУ - дойдоха в моя град.

# 184
Колеги, тези, които пътувате с личен автомобил-как ви се изплащат пътните? Покриват ли сумата на билета?

Да, покриват точно сумата на автобусния билет. Изплащат ги срещу фактура от бензиностанция за зареждане на гориво на същата стойност. При вас как е?
В три различни училища ми плащаха пътните по три различни начина. В предните две горе-долу ми се покриваше цената на горивото (пътувам с личен автомобил), сега категорично не, защото плащат по цена на автобусните билети, имали това право. Но пък за пръв път съм на пълен щат, така че преглъщам. Стоим по 8-9 часа на работа, за пръв път виждам такова чудо. И всеки път искаме разрешение да си тръгнем, като в детската градина сме. Всички се оплакват помежду си, но си мълчат.
За квесторството - при нас плащат командировъчни когато е в друго населено място.
С каква цел стоите по 8-9 часа? Възлагат ви задачи след часовете ли?
Дори и да нямаме работа, пак стоим. Ако в 15 ч. попиташ може ли да си ходиш, ти се казва да питаш колегите дали някой няма нужда от помощ. При положение, че съм всеки ден в училище от 7,30, не смятам, че е редно и смятам да повдигна въпроса.
Колеги, когато сте дежурни през лятото по колко часа стоите в училище? Има ли наредба, която да регламентира това? При нас се стояло по осем часа, шефката каза,, че ще промени нещата ако ѝ покажем в коя наредба е записано, че може това време да е по-малко часове.

# 185
  • На изток от Рая
В КТД работното време е 6 часа - в някои общини е 5, прочетете КТД на местно ниво. А синдикатите не се ли намесват?

# 186
В КТД работното време е 6 часа - в някои общини е 5, прочетете КТД на местно ниво. А синдикатите не се ли намесват?
Ние също след приключване на учебната година сме на 8 часа.

# 187
Здравейте!
Имам 2 въпроса:
Даден ученик за първи срок има 3-ка по предмет, а втори срок има 2- ка, може ли да му се оформи годишна оценка среден 3?
И друго- задължително ли е последната текуща оценка преди оформяне на срочната, да е различна от 2- ка?
В Наредбата за оценяване никъде не ги намирам точно така формулирани, или нещо не тълкувам правилно?

# 188
  • European Union
Ние също стоим по 8 часа, което си е нормално работно време.

Това за оценките и аз съм си го мислила. Някакви неписани правила, останали от преди години, се спазват и се следи за тях. Аз оформям с положителна оценка при последна оценка двойка, но никога не съм писала годишна 3 при 2 втория срок.

# 189
  • Добрич
Само това, което е заложено в Наредба 11 има задължителен характер.
Когато пиша годишната оценка при различни срочни, преценявам коя да оставя (коя е по-обективна), независимо от числената стойност и поредността на срока, но при двойка втория срок, оформям двойка за годината.

# 190
Ние стоим в училище по 6 часа. От 9:00 до 15:00 часа ни е работното време.

# 191
Ако имаш 2 за втори срок, съответно 2 за годината, оставаш на поправителен, поправяш я и си тръгваш една седмица след съучениците ти (ако си блял целия срок, смятам, че е справедливо). Без излишни драми и чуденки. Като почне някой да си изчислява двойките и тройките под лупа в последната седмица на срока, направо не ми се коментира...
Здравейте!
Имам 2 въпроса:
Даден ученик за първи срок има 3-ка по предмет, а втори срок има 2- ка, може ли да му се оформи годишна оценка среден 3?
И друго- задължително ли е последната текуща оценка преди оформяне на срочната, да е различна от 2- ка?
В Наредбата за оценяване никъде не ги намирам точно така формулирани, или нещо не тълкувам правилно?

# 192
Здравейте! Има ли тук учители по музика, въпросът ми е насочен към тях? Как разнообразявате часовете, допълнителните форми и общо взето има ли начин да направя, представя нещо по-различно и интересно от обичайното? Знам, че повечето от вас вече са в отпуск, но ще съм безкрайно благодарна да споделите личен опит! Желая слънчева и ползотворна почивка на всички!

# 193
Здравейте! Имам няколко въпроса за 5 ПКС.
Имам почти две календарни години педагогически стаж (между двете учебни години лятото нямам стаж).

1. Може ли да кандидатствам за 5 ПКС в такива условия?
2. Как протича изпита? На място в диуу ли е? На повечето места чета, че се развива урок, но на други пише, че е устен изпит върху конспект. Става дума за БЕЛ.

Благодаря!

# 194
Ако имаш ученици с награди от състезания или олимпиади даже и без изпит
- да имате грамоти, награди и протоколи от участие на свои ученици в национални, балкански и международни олимпиади, състезания и конкурси, организирани от Министерството на образованието и науката и проведени в период до пет години преди датата на кандидатстване за придобиване на пета професионално-квалификационна степен, с реализирано участие или класирания:
а) от I до VIII място включително от международни олимпиади и състезания;
б) от I до VI място включително от балкански олимпиади и състезания;
в) от I до III място включително от национални кръгове на ученически олимпиади и национални състезания

Общи условия

Активация на акаунт