Професия учител - 16

• 55 099
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Гледах някъде днес по групите за учители във ФБ, че ще е 1709 стартова за младши учител. Имаше качен КТД от 2023, без дата. Явно ще се подпише при влизане в сила на Бюджет 2023.

# 376
  • София
На много места четох, че началната заплата ще е 125% от средната за страната. Средната за страната не е ли около 1880лв?

# 377
# 378
  • Пловдив
Това беше качено в групата ни тази сутрин:

Уважаеми колеги,

След многократни срещи с финансовите министри и министрите на образованието на двете последни правителства, след кампания в обществените медии, и многобройни инициативи и срещи на Синдикат „Образование“, учителските заплати ще бъдат увеличени с не по малко от 15%, считано от 01.01.2023г., както следва:

Педагогически специалисти с ръководни функции:

- директор на детска градина, училище, център за подкрепа за личностно развитие и специализирано обслужващо звено – 2082 лв.

- заместник-директор - 1926 лв.

Педагогически специалисти:

- учител, ресурсен учител, възпитател, ръководител на направление „Информационни и комуникационни технологии”, логопед, психолог, педагогически съветник, корепетитор, хореограф, рехабилитатор на слуха и говора и треньор по вид спорт                             - 1709 лв.

- старши учител и старши възпитател         - 1763 лв.

- главен учител и главен възпитател           - 1831 лв.

РЗ на непедагогическия персонал, ще бъдат увеличени с не по малко от 10%.

Създадена е работна група за изработване на Анекс към КТД за увеличение на учителските заплати. Тази група ще бъде готова с Анекса до 01.09.2023 г., а  учителските заплати ще достигнат ниво 125% над СБРЗ за страната.

В края на четвъртото тримесечие СБРЗ в България е 1 879 лева и за да се достигне ниво 125%, учителската заплата трябва да достигне 2 340 лева СБРЗ над сегашните 2034 лева.

След многогодишни предложение на Синдикат „Образование“, почивните дни вече ще бъдат извадени от общия брой дни на ваканциите в системата и ще бъдат отбелязвани в скоби.

Това ще внесе справедливост и яснота в българското общество за размера на неучебното време на учениците.

ИС на Синдикат „Образование“ Ви желае весело лято!

Председател

д-р Юлиян Петров

Синдикат "Образование"
към КТ "Подкрепа"

# 379
  • Върху лъчите на Слънцето.
Това беше качено в групата ни тази сутрин:

Уважаеми колеги,

След многократни срещи с финансовите министри и министрите на образованието на двете последни правителства, след кампания в обществените медии, и многобройни инициативи и срещи на Синдикат „Образование“, учителските заплати ще бъдат увеличени с не по малко от 15%, считано от 01.01.2023г., както следва:

Педагогически специалисти с ръководни функции:

- директор на детска градина, училище, център за подкрепа за личностно развитие и специализирано обслужващо звено – 2082 лв.

- заместник-директор - 1926 лв.

Педагогически специалисти:

- учител, ресурсен учител, възпитател, ръководител на направление „Информационни и комуникационни технологии”, логопед, психолог, педагогически съветник, корепетитор, хореограф, рехабилитатор на слуха и говора и треньор по вид спорт                             - 1709 лв.

- старши учител и старши възпитател         - 1763 лв.

- главен учител и главен възпитател           - 1831 лв.

РЗ на непедагогическия персонал, ще бъдат увеличени с не по малко от 10%.

Създадена е работна група за изработване на Анекс към КТД за увеличение на учителските заплати. Тази група ще бъде готова с Анекса до 01.09.2023 г., а  учителските заплати ще достигнат ниво 125% над СБРЗ за страната.

В края на четвъртото тримесечие СБРЗ в България е 1 879 лева и за да се достигне ниво 125%, учителската заплата трябва да достигне 2 340 лева СБРЗ над сегашните 2034 лева.

След многогодишни предложение на Синдикат „Образование“, почивните дни вече ще бъдат извадени от общия брой дни на ваканциите в системата и ще бъдат отбелязвани в скоби.

Това ще внесе справедливост и яснота в българското общество за размера на неучебното време на учениците.

ИС на Синдикат „Образование“ Ви желае весело лято!

Председател

д-р Юлиян Петров

Синдикат "Образование"
към КТ "Подкрепа"

Това е проект, което ще рече, че няма нищо гарантирано!  Докато не го видя с подписите и печатите, ще съм скептична! Simple Smile Ето, за сравнение:
http://www.sbubg.info/sbubg.php?page=11&lang=bg&id=8270

# 380
  • Sofia
Увеличаването на размера на ПКС обвързано ли е с това на заплатите или не? Ако не, то кога и как се случва?

# 381
  • На изток от Рая
И аз чакам подписана заповед за увеличението!

Ако бяхме протестирали - вече щяхме да сме получили заветното увеличение.
И като започнат с тези ваканции - всички от моето обкръжение почиват повече на празници, сливат дни, взимат си отпуска, а ние не можем, защото е учебно време, но никой не ни го признава.

# 382
  • Върху лъчите на Слънцето.
И аз чакам подписана заповед за увеличението!

Ако бяхме протестирали - вече щяхме да сме получили заветното увеличение.
И като започнат с тези ваканции - всички от моето обкръжение почиват повече на празници, сливат дни, взимат си отпуска, а ние не можем, защото е учебно време, но никой не ни го признава.
А много от децата просто не идват на училище, защото семействата им са планирали почивка със сливането на дните.

# 383
Здравейте,
И аз искам да попитам дали някой знае какво се случва с директорските конкурси. Миналата година ги спряха. Аз се интересувам от съдбата на няколко столични училища, чиито директори в момента са временно изпълняващи длъжността. Следя да видя кои ще са им новите директори, но няма никакви обявления на сайта на РУО за момента. Мерси много на всеки, който даде информация!

# 384
  • На изток от Рая
Странна птица, така е, те не са на училище, но ние сме, защото почиваме много…

Директорски конкурс ще има през месец август.

# 385
  • Пловдив
По спомени като че ли министър Цоков спомена за конкурси през късната есен. Мисля, че в някоя от новинарските емисии го чух може би миналата седмица.

# 386
Обикновената отпуска е 20 работни дни. Който има ТЕЛК, ползва 26 дни. Тук-там в някои програмисти фирми им дават допълнителни дни отпуска, но това е някаква рядкост. Всички работят, всички се изморяват, на всички отпуските зависят от началника им...

# 387
Аз имам едно питане относно прословутото увеличение на заплатите със задна дата. От 01.09 съм в ново училище (държавно), а преди това съм работила в частно, което прекрати дейността си. Има ли някаква вероятност да получа и аз тази сума?

# 388
Откъде да получите увеличението?

# 389
  • Пловдив
Аз имам едно питане относно прословутото увеличение на заплатите със задна дата. От 01.09 съм в ново училище (държавно), а преди това съм работила в частно, което прекрати дейността си. Има ли някаква вероятност да получа и аз тази сума?

Това е държавен бюджет. Няма как да получите сумата, при положение че по това време сте работила в частно училище.

Общи условия

Активация на акаунт