Професия учител - 16

• 54 999
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Аз знам това: Ако се прави групова поръчка за помагалата на целия клас, на учителя се полага безплатен екземпляр от съответното издателство. Попитайте ги и те ще Ви насочат как да процедирате. Успех!
Предполагам този безплатен комплект е за класния ръководител.

# 496
  • Майничка
Е, ако класният е ползвал същото помагало предходна година, вероятно го има.

# 497
Аз знам това: Ако се прави групова поръчка за помагалата на целия клас, на учителя се полага безплатен екземпляр от съответното издателство. Попитайте ги и те ще Ви насочат как да процедирате. Успех!
Обикновено се полага безплатен екземпляр на/д 15/20 броя, зависи от издателствата Wink Много от помагалата колеги са ги качили във PDF формати из разни групи (вероятно не много законно Wink ) , за мен са супер удобни за ползване в клас, а и вкъщи. Опитайте се да потърсите тези, с които ще работите.
В крайна сметка, дори когато пристигнат тези на децата, човек може да вземе едно и да наснима страниците, за да може да разгледа предварително това, което му трябва.

# 498
  • Върху лъчите на Слънцето.
Учителските комплекти стоят в класната стая. Така се ползват и от двете смени. Поне аз така правя.
За съжаление има колеги, които не ги дават, сякаш ще им се изтъркат буквите.

# 499
  • Някъде по Дунава
Понякога от издателството не дават екземпляр за учителя. В нашето училище има малки класове, под 16 деца. Просто си купуваме помагалата.

# 500
А защо ви трябват всяка година нови помагала? Аз си ползвам тези от минали години, разбира се, ако няма някаква промяна, а тези, които ми дават от издателството, давам на учениците, ако си изгубят техните.

# 501
А защо ви трябват всяка година нови помагала? Аз си ползвам тези от минали години, разбира се, ако няма някаква промяна, а тези, които ми дават от издателството, давам на учениците, ако си изгубят техните.
Защото всяка година ни местят в друг клас. Всеки класен си избира различни помагала , не работят с едни и същи и така всяка година се оказва, че ми трябват нови.
Понякога класните ги оставят в стаята да се ползват, обаче други мнооого си ги пазят…

# 502
Защото всяка година ни местят в друг клас. Всеки класен си избира различни помагала , не работят с едни и същи и така всяка година се оказва, че ми трябват нови.
Понякога класните ги оставят в стаята да се ползват, обаче други мнооого си ги пазят…
Наистина ли всяка година има смяна на учител? И какво в 2-3- 4-5 паралелки във всяка с различни помагала? За първи път чувам за такава практика.

# 503
  • оттам, откъдето започва България
Доста неща от "практиките" по различните училища не се знаят, а и да се пишат, много от пишещите и четящите ни им вярват.
Както се казва: Ситият на гладния не вярва. Smirk

# 504
Колеги, знае ли някой приблизителна такса за СДК към СУ?

# 505
  • Sofia
Колеги, знае ли някой приблизителна такса за СДК към СУ?

Различна е за различните специалности.

# 506
Ако нямам ПИК, мога ли да поискам справка за трудовия си стаж в НОИ? И за колко време се получава, че ще изпусна срока за кандидатстване в училището, където искам?

# 507
  • Майничка
ПИК се взема за минути.
Трудова книжка нямате ли, да сметнете стажа оттам?

# 508
ПИК се взема за минути.
От фирмата, където работя, отказват да ми дадат трудовата книжка.

# 509
  • Бургас
ПИК се взема за минути.
От фирмата, където работя, отказват да ми дадат трудовата книжка.
Нямат право, тя даже трябва да стои у Вас. Сигнализирайте Инспекцията по труда или поне ги заплашете, ще Ви я дадат.

Общи условия

Активация на акаунт