Професия учител - 16

• 54 858
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • European Union
Или пишеш в Гугъл  нещо като "Lesson plan STEAM 3 grade"  и си намираш разработени уроци, които само трябва да преведеш.

# 91
Колеги, тези, които пътувате с личен автомобил-как ви се изплащат пътните? Покриват ли сумата на билета?

# 92
  • Sofia
Колеги, има ли MS Teams Опция, ако задам тест, да ограничава отварянето на други браузъри? Чух за такова нещо, но не знам дали е вярно.

# 93
Как да ограничава? Не разбрах въпроса.

# 94
  • Sofia
Ако отвориш Google да търсиш информация, тестът във Forms автоматично спира и се затваря (така ми казаха).

# 95
Тестът в Google Forms какво общо има с Тиймс?
Иначе аз за такава опция не съм чувала и виждала да има в Google Forms. Даже ми звучи абсурдно.
Който иска да си отвори търсачката, може и на телефона да си я отвори, може и в друг браузър. Simple Smile

# 96
За мудъл знам че има опции за ограничаване, но не съм ползвала и не съм се интересувала.

# 97
Аз използвам Смарттест, там има такава опция. Даже не може да се връщат на предишен въпрос.

# 98
  • European Union
Ние в училище сме с Хромбуци. Там като се зареди тест и нищо друго не може да се отвори, много е удобно. С тиймс не съм работила, не мога да помогна Sad

# 99
  • Майничка
Заключването на тест е опция в гугъл формс и май е само при работа с хромбук, в тиймс не съм чувала да го има.

# 100
Здравейте,
   Студент съм в спец. История, редовна форма и ми е любопитно да знам по кои учебни предмети ще мога да преподавам?
Следва да уточня, че специалността е в рамките на професионално направление "История и археология"! По-точно обстоятелствата са, че вследствие на завършване на тази специалност ще придобия две професионални квалификации, както следва:
- професионална квалификация "историк";
- професионална квалификация "учител по история".
Въпросът го задавам от гледна точка на факта, че съгласно Наредба № 15 от 2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти, лица с професионална квалификация, както "историк", така и всички тези, които са завършили специалности в професионални направления, като "история и археология", "науки за земята", "педагогика" и т.н. могат да преподават по общообразователни предмети, като "История и цивилизации" и "География и икономика"!
Искрено се надявам да получа отговор на въпроса, който ме вълнува, като предварително се извинявам за създаденото неудобство!

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 23:25 от studentHISTORY

# 101
Здравейте,
   Студент съм в спец. История, редовна форма и ми е любопитно да знам по кои учебни предмети ще мога да преподавам?
"История и цивилизации" и "География и икономика"!

Правилно.

# 102
Има ли някаква страница или сайт с инициативи, конкурси, проекти, които да следим през цялата учебна година и в които можем да се включваме с децата?

# 103
Има ли някаква страница или сайт с инициативи, конкурси, проекти, които да следим през цялата учебна година и в които можем да се включваме с децата?
https://www.facebook.com/Konkursi.Stipendii.Proekti, сайтовете на РУО, МОН, в специализираните учителските групи по предмети във Fаcebook.

За тест, който не позволява отваряне на никаква друга програмa, докато се прави, съм ползвала Safe Exam Browser (инсталира се) и тест в MOODLE, телефоните бяха взети.

# 104
Здравейте,
"История и цивилизации" и "География и икономика"!

Правилно.
Не разбрах каква точно е специалността Ви, но ако е "история" няма как да преподавате география, освен като неспециалист. Аз съм завършила "история и география" и двете дисциплини са равностойни.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 15:51 от gretacvetina

Общи условия

Активация на акаунт