Професия учител - 16

• 55 079
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
В департамента на ПУ специализацията за III ПКС си се провежда, но към СУ май е проформа

# 406
Странна птица изследването за II ПКС е върху разработката на III ПКС, а  I трябва ли да е във някаква връзка с тази тема или може да е нещо различно? Знам, че там трябва да има и публикации. Реално на защита на  III ПКС ми казаха, че съм свършила и половината работа за втори, но сега се хванах с магистратура и докато не я приключа не мога да продължа.
И аз познавам хора, които плащат за курсови и дипломни работи, не бих дала пари за нещо което мога сама да направя.

# 407
Аз се хванах за III-то, чудя се дали вече не съжалявам.
Платих/ме таксите, уж от м.март се водим, разбрахме за ПКСто чак през май. Случайно по никое време ни пуснаха онлайн в Зуум две лекции, на които ту ме имаше, ту ме нямаше и нищо повече. Пълна мъэгла ми е какво ще правя. Flushed Поне да ни бяха пратили нещо да си четем черно на бяло.

# 408
При нас всичко беше много стриктно даже с присъствени списъци на някои лекции. Много полезни  неща си взех от там. ДКПРПС към Университет "Проф. д-р Асен Златаров"

# 409
  • European Union
Аз съм карала към ДИУУ, не беше проформа. Освен това за 3 и за 2 разработките ми бяха на различни теми.
За мен няма смисъл да се спре някъде по средата. Между 5 и 4 разликата е 5 лв. Ако някой мисли да остане с 4то,  може и да не се напъва. Същото е и с трето. Там се плащат толкова много пари, че разликата между 3 и 4 не може да ги покрие за година.

# 410
  • Добрич
Аз съм карала към ДИУУ, не беше проформа. Освен това за 3 и за 2 разработките ми бяха на различни теми.
За мен няма смисъл да се спре някъде по средата. Между 5 и 4 разликата е 5 лв. Ако някой мисли да остане с 4то,  може и да не се напъва. Същото е и с трето. Там се плащат толкова много пари, че разликата между 3 и 4 не може да ги покрие за година.

Имам само V ПКС. Изпитът се водеше устен, но в действителност  беше писмена разработка по два въпроса от конспект и освен това разработка на урок. И беше един от най-безмислените изпити, които съм държала (не научаваш нищо съществено, а разработваш подробно целия конспект) и си струваше само, заради по-високата заплата. Естествено първата година си избиваш разходите по ПКС.

Още преди да въведат задължителните кредити редовно си плащах за обучения, които са ми интересни и полезни, включително и в др. населени мяста, щом темата ми харесва.

Искам да кажа, че в случая не правя въпрос нито за финансов разход, нито за положени усилия. Коментирам само "ползата" за мен (нищо градивно в случая с V ПКС, която изкарах).

Не виждам смисъл да продължавам.

Не желая да предизвиквам диспут "за" и "против" ПКС, само споделям гледна си точка.

# 411
  • Върху лъчите на Слънцето.
Странна птица изследването за II ПКС е върху разработката на III ПКС, а  I трябва ли да е във някаква връзка с тази тема или може да е нещо различно? Знам, че там трябва да има и публикации. Реално на защита на  III ПКС ми казаха, че съм свършила и половината работа за втори, но сега се хванах с магистратура и докато не я приключа не мога да продължа.
И аз познавам хора, които плащат за курсови и дипломни работи, не бих дала пари за нещо което мога сама да направя.
Най-добре е да продължите същата тема. Ще имате по-голяма основа, на която да стъпите.
Успех с магистратурата!

# 412
Влязох в сайта на местното РУО да гледам за свободни позиции, но навсякъде за кандидатстване изискват трудова книжка или нейно копие. Никога не са ми искали такава само при кандидатстване, а сегашният ми работодател я е изпратил в централния офис на фирмата, който е в друг град. Чудя се как да процедирам. Хич не искам да разбират, че си търся нова работа, а ако не им я изискам, ще ми я върнат чак при напускане.

# 413
Можете да представите разпечатка от сайта на НАП, стига да имате ПИК.

# 414
Имам, да. Много благодаря за идеята Blush

# 415
Ясно ли е вече с колко % ще е увеличението на учителските заплати и от кога?

# 416
Говори се за 15%, но все още е само проект. Май в началото на септември ще се подпише.

# 417
Говори се за 15%, но все още е само проект. Май в началото на септември ще се подпише.
Нали уж писаха за 1709 за учителите. Аз мислех, че са го приели вече в НС, нали приеха бюджета.

# 418
Нали уж писаха за 1709 за учителите. Аз мислех, че са го приели вече в НС, нали приеха бюджета.
Уж със задна дата, а сега от септември. Аз вече много се обърках. Иначе и аз за 1709 лв разбрах.

# 419
Септември ще се подпише анекс. Тогава ще стане ясно с колко точно ще се увеличат заплатите и от коя дата.

Общи условия

Активация на акаунт