Професия учител - 16

• 55 049
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
И на мен ми се е случвало да ми задават такива въпроси, което не е логично, но нали трябва да се отчетат…

# 436
Човек може да си ги принтира и да ги прочете на отсрещния, щом е по телефона. Simple Smile
Иначе, Наредба 11 е по-съществената част, с която трябва да сме запознати.
Моят съвет е да искаш среща директно с директора на училището и да си даваш автобиографиите директно на директорите, а не да чакаш в РУО да пуснат обява.

# 437
Човек може да си ги принтира и да ги прочете на отсрещния, щом е по телефона. Simple Smile
Иначе, Наредба 11 е по-съществената част, с която трябва да сме запознати.
Моят съвет е да искаш среща директно с директора на училището и да си даваш автобиографиите директно на директорите, а не да чакаш в РУО да пуснат обява.

Не ми беше казано предварително, че ще се проведе по телефона, а в момента на разговора, тоест нямаше как да се подготвя. А и честно казано не смятам, че е особено редно да заявявам, че знам Наредбите, а в същото време да ги чета наготово.

В града, в който съм, свободните обяви се пускат само в РУО, няма как да се разбере по друг начин къде има свободни места.

# 438
  • Добрич
Ягодка33, когато си имат вече човек, няма значение  къде ще си занесеш документите, конкурсът е проформа.
В момента повечето директори са в отпуск и документите се поемат от администрация и дежурни учители.

Често и върху директорите се упражнява натиск ( дори от няколко места за един или няколко кандидати) кого да назначат...

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 13:28 от Вела

# 439
Ако имаш познати в дадено училище, всъщност можеш да разбереш за потенциалните свободни места предварително, още към края на годината, тъй-като колегите които се пенсионират обявяват, че се пенсионират още към края на учебната година, а и колежки, които излизат в майчинство също се намират, така че юли месец е моментът за кандидатстване.

# 440
Този съвет не винаги е добър. В настоящето ми училище директорът приема подобна инициативност като нахалство и опит за използване на "връзки".

# 441
Коя позиция е по-добре да се работи - учител по БЕЛ или учител по АЕ? Не мога да избера от двете специалности. Помагайте!

# 442
Ако имах две филологии, пак щях да избера АЕ. БЕЛ включва и литература.

Този съвет не винаги е добър. В настоящето ми училище директорът приема подобна инициативност като нахалство и опит за използване на "връзки".
Как, като/ако нямаш връзки?

# 443
  • Добрич
Коя позиция е по-добре да се работи - учител по БЕЛ или учител по АЕ? Не мога да избера от двете специалности. Помагайте!

По БЕЛ има НВО и ДЗИ, а техните резултати се нищят много.

# 444
  • European Union
През годините в нашето училище съм присъствала на назначаването на над 20 учители. Може би в 80% от случаите кандидатът се избира по документи. Имало е случаи, когато човекът се знае предварително, имало е случаи, когато се избира от подалите документи. Но интервюта не са правени.
Искам да кажа, че не разбирам смисъла на тези интервюта, ако вече има избран човек. В закона няма задължително изискване за интервю.
Но от друга страна в такова "измислено" интервю по телефона може да се разбере много. Аз лично бих симпатизирала на кандидат, който каже, че не може да отговори на въпрос по някоя наредба, защото не е запознат с нея, отколкото да отговори, че кандидатства за учител, не за юрист.

Съгласна съм с Вела. Учителите по БЕЛ са подложени на най-голям натиск за постигнати резултати. Също така за всеки урок по английски има разработени десетки планове, упражнения, игри, сайтове и т.н., а по български - много по-малко.

# 445
  • София
Учители по АЕ се търсят повече. Аз бих предпочела да имам натрупан стаж там. Предполагам, че така в бъдеще по-лесно ще намирате работа.
А и децата ходят на курсове по БЕЛ в 7 и 12 клас. А в останалите класове ходят на АЕ.

# 446
Получих отговор, че ще получа .Превеждало се отделно от заплатата, този месец.А не заедно с нея.При вас също ли е така?В малко училище съм,с малък брой деца.Ако това има значение.До завръщане на титулярката има още много време.
При нас го превеждат отделно от заплатата.
И при нас е отделно от заплата, но го слагат във фиша и познайте колко пада заплатата след това…😃
Извинете, но колко получихте за 24-ти май? В смисъл някаква сума, която е равна за всички колеги? Или една заплата още? Или някаква диференцирана сума-според стажа и т.н.?

# 447
  • European Union
При нас еднаква сума за всички.

# 448
При нас еднаква сума за всички.
При нас също е еднаква за всички.

# 449
  • Някъде по Дунава
За 24 май - нищо. Редактирам се като прочетох поста на Анастасия. За 15 септември - по - голямо нищо.

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 19:09 от Guinness

Общи условия

Активация на акаунт