Професия учител - 16

• 54 531
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Май не ти се започва много работа.. 😀 Аз бих звъннала 100 пъти. И съм съгласна с морската дама - утре отиваш 8ч с всички документи. Аз също си подписах договора в първият ми реално работен ден.

Без да съм дребнава или да се правя на граматична полиция, защото на всеки се случва, но имаш пропуски в правописа.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 22:22 от Анонимен

# 646
Добро утро!

# 647
  • Майничка
Махнали са "ако в програмата не е указано друго" в чл.12. Значи, при 18ч. седмично ЧЕ в 8 клас, спокойно лепиш 3 оценки от текущи и градът заспива! 😄

# 648
Точно това ми хареса и на мен, но още не са видими текстовете в ДВ, има промени и в други наредби....

# 649
Значи входното е включено в общия брой текущи оценки. Добре е и учениците да го знаят.

# 650
  • Майничка
То отдавна е включено, мисля, че от първата промяна в 2017. След дистанционното обаче вече не участваше във формирането на срочна оценка.

# 651
Аз почнах работа през уч. 2019-20. Преди дистанционното още. И не го брояхме като текуща оценка. Едва тази година директорът ни наблегна да си прочетем тази част от наредбата. Т.е., явно и той не е разбрал за изменението. Иначе постоянно ни се копира извадката от наредбата (но не и измененията) Sweat Smile

# 652
  • European Union
За мен това е нечестно за децата. Прави се входно ниво на материал, който друг учител е преподавал. Използват се готови тестове, които не са съобразени с промените в учебните програми от последните години. Включва се материал, който не е изучаван изобщо. Децата изкарват ниски оценки. Гадно за тези, които наистина учат.
От друга страна тези, които не пипват, изкарват три на входното ниво (на тото), изкарват някаква тройчица за участие и цял срок не прочитат нито един урок. И изобщо, за мен лично, две оценки, от които едната от входно ниво, са немислими за обективно оценяване.

# 653
  • София
Какво мислите за идеята в стаята на ученици в 8 клас да поставим органайзер за телефони? В моето училище такива съм виждала при малките ученици, в гимназиален етап не. Ще ми се обаче да наложа подобен тип лишаване от устройства по време на час, освен ако ползването им не е с позволението на учителя. И да ги подхвана с това правило още от първия учебен ден, да свикват, сигурна съм, че ще има колеги които ще са щастливи, че не им се провалят часовете.

# 654
# 655
Има шанс да върже в 8-ми клас. В 9-и вече няма.

# 656
За мен това е нечестно за децата. Прави се входно ниво на материал, който друг учител е преподавал. Използват се готови тестове, които не са съобразени с промените в учебните програми от последните години. Включва се материал, който не е изучаван изобщо. Децата изкарват ниски оценки. Гадно за тези, които наистина учат.
От друга страна тези, които не пипват, изкарват три на входното ниво (на тото), изкарват някаква тройчица за участие и цял срок не прочитат нито един урок. И изобщо, за мен лично, две оценки, от които едната от входно ниво, са немислими за обективно оценяване.
Странни са ми такива разсъждения, не може да се обобщава. Това, че в наредбата пише минимален брой, не означава че са единствени. Пример с моите учебни програми в един клас практически изпитване, контролни и устни изпитвания са даден процент от текущите оценки, в друг обаче практически изпитвания са с домашна работа ( с много по-малък процент) и какво стоях с тефтера и проверявах в кой клас мога  да изпитвам учениците и в кой не, в кой да дам домашна и в кой не. Не съм видяла и моите лични деца да са ощетени по някакъв начин.

# 657
  • Добрич
Това с телефоните може да стане само, ако се въведе от всички учители едновременно.
Преди няколко години пробвах в моя кабинет и губех по 10 мин всеки час, за да накарам учениците да си оставят телефоните. Включително ги посрещах на прага на класната стая.
Освен това е добре решението да се подкрепи от родителите още в началото.

# 658
Колеги, да обобщя последно за себе си относно оценките:
1. При седмична база 5,5 часа БЕЛ в 6. клас задължителният брой оценки - 3 текущи изпитвания;
2. При седмична база 1,5 часа БЕЛ в 6. клас задължителният брой оценки - 2 текущи изпитвания.
Правилно ли съм разбрала?
Благодаря!

# 659
Здравейте, има вероятност да ми предложат място на учител ГЦОУД в 1 клас. Нямам педагогически стаж. Имам трудов стаж в друга област. Може ли да ми кажете, сега след увеличението на 1709 лв бруто заплата за младши учител, колко чисто ще получавам на месец? И кои други допълнителни плащания през учебната година се полагат и на младши учител без стаж? Благодаря Ви предварително за отговорите! ☺️

Общи условия

Активация на акаунт