Професия учител - 16

• 54 529
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Добрич
Ползвайте
Калкулатор на заплата

Допълнителните плащания за различните училища са различни суми.

# 661
И ако имате стаж преди 01.07.2007 г.,+ 1% прослужено време за всяка година.

# 662
  • Бургас
Това с телефоните може да стане само, ако се въведе от всички учители едновременно.
Преди няколко години пробвах в моя кабинет и губех по 10 мин всеки час, за да накарам учениците да си оставят телефоните. Включително ги посрещах на прага на класната стая.
Освен това е добре решението да се подкрепи от родителите още в началото.
Да, при нас е въведено от няколко години. Дървени са органайзерите и стоят на бюро до входа на всяка класна стая. Няма тън-мън, като е със заповед на директора.

# 663
От къде са тия дървени органайзери? Искам и аз един такъв.

# 664
  • Бургас
В Учмаг съм виждала, нашите ги бяха поръчали на дърводелец, тогава още не се продаваха.

# 665
  • София

Да, или дървен вариант.  В Учмаг обаче са много скъпи.

Това май излиза по-бюджетно.
https://www.hi-pos.com/darvena-postavka-organayzer-za-telefoni

# 666
При нас също са въведени дървените органайзери за телефони. Така бързо проверявам за отсъстващи Simple Smile
А ако случайно някой си го е "забравил" и видя да се използва, телефонът се получава обратно лично от родител.

# 667
  • Майничка
Моето е такова, не това, де:
Скрит текст:

От Лазерно гравиране Габрово, 30 гнезда с номерче, 60лв.
Забрави ли се телефон в него, значи е "резервен".

# 668
Тези са много удобни. В предното училище имахме такива. Влизах пет минути преди началото на часа и напомнях за телефоните. И че се оставят ПРЕДИ да бие звънецът за влизане в час. Удобно е да имат номер, оставят ги според номерата си в дневника и веднага разбирам кой не си е оставил телефона. И всички си ги оставяха, в междучасието имат право да ги ползват. Имаше случаи в началото, когато не ги оставяха, тогава директорката идваше, събираше телефоните на целия клас, заключваше ги в дирекцията и им ги връщаше чак в края на деня. И като искат да си ги ползват в междучасието, научиха се по време на часовете да са в органайзера. Предложих и на директорката в сегашното училище да купим такива, не знам дали ще го направи, но аз смятам да не позволявам телефони. Ще ги оставят на моето бюро ако няма къде другаде.

# 669
  • Sofia
При нас има заповед за телефоните, но по-голямата част от учителите не си правят труда да настояват за оставянето им и тези, които го правим сме "лоши".  Голяма разправия ми е всеки час, но не отстъпвам и свикнаха.

# 670
Аз карам да оставят само тези които съм видяла с тях, правилата са ясни телефон само когато трябва за работата, и те си чакат тези часове. В гимназията по-трудно се получава. Като цяло малко са тези които злоупотребяват.Повече ми пречат не изключени и прибрани телефони и родители, които не се съобразяват кога звънят. Имало е случай точно с започване на час телефон да звънне. Пиша забележки после следват извинения и от деца и родители...

# 671
  • European Union
Май никой не изгледа клипчето от моя линк внимателно Simple Smile

J_M_M, аз пък съм убедена, че много учители ще злоупотребяват с намаления брой оценки. Виждала съм много случаи и забележки съм правила. За много хора основното задължение е да си предадат материала и доста неглижират оценяването.

# 672
  • Sofia
Кети В, гледаме, гледаме Grin При мен на контролно се опитаха да минат само с калъф, но не стана. Някой пък пуснал слух, че проверявам дали ми дават работещи телефони (не знам защо така бяха решили, може би съм се вгледалал нещо) и самоинициативно започнаха да ми показват, че телефонът реагира на докосване/натискане, преди да го предадат. Прибирам по няколко броя от някои ученици.
Когато знам, че ще правим нещо учебно с телефоните, ги информирам защо в този час остават у тях. Ако не е планирано, просто си ги взимат обратно. За гимназисти става въпрос, някои са като обсебени, не могат изобщо да самоконтролират употребата.

# 673
Здравейте, колеги! Може ли да ми кажете къде мога да се запозная с примерно годишно разпределение на темите по занимания по интереси за първи клас? Децата ще работят с учебници на Клет. Предварително благодаря! Simple Smile

# 674
  • София
Кети, гледах го клипчето, но нали пак от нас зависи дали ще им позволим да хитруват.
При нас не знам директорката дали е издавала заповед, сигурно не, но аз миналата година си имах страхотни разправии с няколко индивида заради телефоните и реших тази година да бъда безкомпромисна.

Общи условия

Активация на акаунт