Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 11)

• 18 110
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Милото и аз сухар си мислех.
Лизи, на няколко места във фейсбук ми излиза Лавандулово масло против комари, не знам пробвала ли си.

Ангелова нарастват ни интервалите, всяка дрямка. Днес има 2 часа дневен сън. Да видим.
Спа до 15:10, кога да го сложа да си легне, още в 19 става ужас положението. 19:40 заспа.... 4:30 съм на линия.

# 661
Милото и аз сухар си мислех.
Лизи, на няколко места във фейсбук ми излиза Лавандулово масло против комари, не знам пробвала ли си.

Ангелова нарастват ни интервалите, всяка дрямка. Днес има 2 часа дневен сън. Да видим.
Спа до 15:10, кога да го сложа да си легне, още в 19 става ужас положението. 19:40 заспа.... 4:30 съм на линия.
Меджик , при нас има един момент , в който става много нервна , сякаш и се спи , но като си изпие млякото и ако има забавления е окей.Вчера спа до 14 и 50(един час) и си легна в 20:20часа.
Може би съвета , който ти дадоха да го слагаш всяка вечер по едно и също време би помогнал.Разбира се ако заспива прав и не издържа ще си го сложиш.по - рано.
Като цяло може би е добре да спреш да ги следиш тези интервали, те са ориентировъчни , води се по него , търка ли очички  , прозява ли се , ако не може да се разсея с нищо, ако не му се ходи, лази и играе , вероятно е изморен.
Друго  , което забелязах и прилагам от два дена.Аделина също като Божко ако види кошарата и откача.Мята се става , разсънва се тройно.Слагам я на нашето легло , тя се търкаля , пробвам я легнала , докато спре да става и като заспи я местя.Дано помогна.

# 662
Орехче, комарите са на всякъде, на 3 км сме от реката, ей сега два влязоха през входната врата в апартамента. Не знам утре дали да взема и такива за контактите вкъщи, но и това мирише. Сега гледам във входа по тавана, те са стотици....
Иначе и аз първо за шарка помислих! Особено като видях, че стават връхчета отгоре. Но не е, питах и педиатърката и дерматожката. Те са само на откритите места, по главата лицето и две, три по краката. Нямат по слабините и меките части.
Ето още малко картинки   да се посмеете на мойта мъка, те са из целия ми фейс

Иначе на кафето вече не сядам отвън, влизам вътре, жената пръска всяка сутрин за комари в бара и вътре няма. Няма шанс да ги изкарам от количката да ходят или на някоя площадка, не възможно е, като вървя по улиците и с мен вървят ято от поне 50 комара. Без значение, вятър, порой, слънце...
В парка никой не ходи, никога не е бил толкова празен,  тия комари колкото връбче ще те хвърлят в Дунава, кой смее да ходи там.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 23:47 от Lizi:) :)

# 663
Лизи, днес взех етеричните масла и утре ги пращам да ги ползват да кажат има ли ефект.
Иначе освен лавандула, лимонената трева също  гони комарите.

Пламенго, дефекта е станал ефект.
Поне на снимка е страхотна.

# 664
Звучи ужасно , дано от общината направят нещо по въпроса

# 665
  • Велико Търново
Лизи, тъкмо ми попадна един пост във фейса за комарите. Доста хвалят някакво устройство на Чико за количката, намерих го , малко е скъпичко, но има много доволни от него. Можеш да разгледаш :

Благодаря момичета, ще го оставя така, че най - много да го допрецакам , в крайна сметка каквото стане, като не искам да давам много пари.

# 666
Лизи вече бях писала, че етерично масло от лимонената трева (цитеонела и е другото име) гони много ефективно комарите. Другото, което е ефективно е етерично масло от лавандула. Каката съм я пръскала с лавандулова вода като беше бебе и себе си съм пръскала, но маслото върши по добра работа. Лимонената трева е топ обаче. Можеш да капнеш на себе си на дрехата и на количката, е никакъв случай на кожата. Етеричните масла върху кожата се използват само разредени и то с масло, не с вода. Само лавандулата може да се използва върху кожата неразрешено, но не и върху бебета. Майка ми цяло лято мирише на лимонена трева, нея я хапят целогодишно, ние сме до Черни лом, а през Опака минава и рекичка, а с тези дъждове и тук е ужас. Днес обясняваше, че като идат за лекарствата си трябвало да си купи и масло, че свършило и какво щяла да прави.

# 667
Болибон тези значки дети сложих са с лимонена трева, миришат силно. Аз съм с много алергии и всякакви миризми ме дразнят, първия ден като сложих значките, ми беше зле докато бутах количката, понеже съм ги сложила от външната страна на сенника и всичката миризма в мен... 50 метра, 50 кихания, един пакет носни кърпи Joy аз не ползвам парфюми, в колата няма ароматизатори, мъжа ми си държи парфюма в колата, защото не му давам в апартамента да се пръска.
Та избягвам всякакви такива неща, защото после започва гърло, нос подути очи и някакви такива гадости. Даже не мога да повярвам, че ми се размина от значките.

Лизи вече бях писала, че етерично масло от лимонената трева (цитеонела и е другото име) гони много ефективно комарите. Другото, което е ефективно е етерично масло от лавандула. Каката съм я пръскала с лавандулова вода като беше бебе и себе си съм пръскала, но маслото върши по добра работа. Лимонената трева е топ обаче. Можеш да капнеш на себе си на дрехата и на количката, е никакъв случай на кожата. Етеричните масла върху кожата се използват само разредени и то с масло, не с вода. Само лавандулата може да се използва върху кожата неразрешено, но не и върху бебета. Майка ми цяло лято мирише на лимонена трева, нея я хапят целогодишно, ние сме до Черни лом, а през Опака минава и рекичка, а с тези дъждове и тук е ужас. Днес обясняваше, че като идат за лекарствата си трябвало да си купи и масло, че свършило и какво щяла да прави.

# 668
  • София
Мис, не всички деца спят по 12ч на нощ. Направо са си мираж, ако питаш мен. Да не ми се обидиш, ама си оптимистка да ляга в 19 и да става в 7ч 😆.  Дано намерите вашия режим. Аз вече не давам съвети, щото моето очевидно е неспящо. Вчера пак, стана в 17.10, заспа в 22ч и ето в 4.30 вече и се играе.

# 669
  • Варна
С лягане в 19ч наистина няма как… почти никой не спи 12 часа 🤣
А според мен сутрешното лягане няма как да еднакво, то зависи от събуждането. Не може 1 ден да будува 2 часа, а друг 5. А Мис, какво стана с консултантката? Продължавате ли?

# 670
Болибон тези значки дети сложих са с лимонена трева, миришат силно. Аз съм с много алергии и всякакви миризми ме дразнят, първия ден като сложих значките, ми беше зле докато бутах количката, понеже съм ги сложила от външната страна на сенника и всичката миризма в мен... 50 метра, 50 кихания, един пакет носни кърпи Joy аз не ползвам парфюми, в колата няма ароматизатори, мъжа ми си държи парфюма в колата, защото не му давам в апартамента да се пръска.
Та избягвам всякакви такива неща, защото после започва гърло, нос подути очи и някакви такива гадости. Даже не мога да повярвам, че ми се размина от значките.

Лизи аз съм същата с миризмите и алергиите. Вкъщи не се ползват никакви парфюми и изкуствени миризми. С етеричните масла нямам проблем. Имам дифузери слагам масла в тях и ги използвам за ароматизатори в апартамента. Лавандулата ми е любима. Но говоря за етерични масла, а не за ароматни, защото в началото като не знаех разликата си взех ароматни (заблуди ме етикета, а и си мислех, че са едно и също) и само като се размириса вкъщи щях да чукна от глава. Разтворих апартамента и изчезнах. Пробвай с етерично масло взето от аптеката.
http://xn--80aayaauifnegu1dm8b.com/bg/-eretichni-masla/330--eter … lo-lavandula.html
https://kateko.bg/bg/porachka/eterichno-maslo-lavandula/
От тези две марки съм доволна и са на нормални цени. Има и други разбира се. Майка ми ползва лимонената трева на втората марка и тя не може да търпи миризми. В нашата аптека има нея.

И в нашата кола няма ароматизатори. Купува си ММ нова кола и ще ни вози. Той вече я е карал половин ден преди да дойде да ни вземе. Проверил е за ароматизатор уж. Сядам аз в колата и му викам тука има ароматизатор, заболяме главата докато седна. Оня вика няма, проверил съм на всякъде. След кратък спор спря на съседния паркинг и ме пусна да си го търся като толкова много знам (точно това ми каза). Имаше ароматизатор. Беше закупен на една ръчка на неговата седалка откъм вратата. Хвана се милия за главата, че някой може да сложи там ароматизатор.

# 671
Неее не сте ме разбрали, не искам да ляга в 19ч... Но като е станал в 6 няма кога да легне... Той няма дори 9 часа сън. И днес паааааак
Днес става май един месец откакто се опитваме с консултантката да поспим вкъщи. А с моите опити стават 6 месеца. По повод на това Божидар ни подари прекрасна нощ.
Стана в 23:30 да яде
В 00:30 да се видим
В 1:30 будува до 3 да реве
И да се криви
В 4:40 пак буден с мляко
В 6 :15 наспан...
Не искам да го казвам, не искам да се отказвам, но просто вече психически не мога да мисля само затова... Откачила съм. От сметки, от приспиване, от безсъние... Категорично му отказвам да го клатя на ръце през нощта, цялото тяло ме боли. Ако трябва ще реве една седмица в кошарата докато не се научи. Пак скарани вкъщи, защото единия иска да му даде мляко другия не, единия иска да клати другия не.... Не знам вече какво да правя... Къщата само не сме сменили

Орехче правя всичко което си написала, и го гледам за признаци за сън и няма и няма...това е резултата от дремки по 1 час вчера, цяла нощ будни....
Нямам проблем да става да яде вечер. Но това е просто убийствено вече, аз няма смисъл да си лягам, не искам даже.... Ако започна д се водя по него (което също правила) ще спи по 4 пъти на ден...

# 672
Мажик ако спи с завивка му махни завивката. Облечи го ако трябва с нещо по плътно. Моята дъщеря все още не търпи завивка или да има нещо около краката и. Вече се завива от време на време, но когато тя реши. Като бебе не търпеше завивка, дадоха ми чувалче, същата работа. Като се примирих и махнах тотално завивката и съня и се подобри и то рязко.

# 673
Мажик ако спи с завивка му махни завивката. Облечи го ако трябва с нещо по плътно. Моята дъщеря все още не търпи завивка или да има нещо около краката и. Вече се завива от време на време, но когато тя реши. Като бебе не търпеше завивка, дадоха ми чувалче, същата работа. Като се примирих и махнах тотално завивката и съня и се подобри и то рязко.
Bolibon, без завивка спи. Най демонстративно я маха. На 25-26гр по боди с къс ръкав, облека ли го повече, по добре да "спа" на стол до кошарата, няма да заспи сигурно. Сутринта му хвърлих едно одеалце, усетих че е по хладно, направо го махна, чак се събуди...

Еxberу продължаваме, ама за какво и аз ме знам....

Днес (не само днес) ми трябват интервали по 5-6 часа за да заспи по късно. А за него тея интервали са равни на преумора и на 6472818 събуждания...
Просто наистина няма нещо което да не съм опитвала! Остана да сменим къщата както казах. Нито един час не мога да фиксирам, докато не се събуди в нормално време. Но аз съм упорито магаре, днес пак ще спи по един час. За един ден промяна няма как да има. Гоня ММ в другата стая да не слуша как реве, да не го гледам как спи, и да не клати Божидар на ръце.. И започваме яко будуване, докато не се научи сам да заспива като е станал по никое време. С две думи стигаме до методите на рев... Нямам сили и нерви просто за друго...

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 10:34 от Miss AG

# 674
Това щях да ти кажа, меджик, мъжа ти да изчезва   за да не разваля дисциплината.

Болибон на първата фирма съм взимала етерични масла и с тях е същото. Но съм взимала цитруси и всякакви дето се водят против котки, Joy миналата година имах проблем с котки, комшия беше решил да ги гледа във входа и акаха пред вратата ми, буквално.... Всяка сутрин по 3,4 л@йна..... Бях се хванала за главата. Аз обичам котки, цял живот гледам. Ама това беше ужасно. И всеки ден пръсках пред вратата си с такива етерични масла, но ефект нямаше... Ако някой има такъв или подобен проблем, да знае. Дори репеленти за котки не помагаха, като ги хранят на горе по етажите. Глада е по силен от всякакви репеленти и етерични масла.

Общи условия

Активация на акаунт