Сняг навън не ще да завали, а ЮЛЧЕТО годината преполови!

• 8 849
  • 301
  •   1
Отговори
# 15
  • някъде
Айде и аз сто и първа Mr. Green
НАН   bouquet (аз съм ти сърдита) Crossing Arms Mr. Green
Добре дошли на новите маминки!!!  bouquet Hug
Жоржи, Алекс много обича ябълчица, купувам му на Ганчев пюренца и сокче обича- вчера и днес му давах изпи го и иска още! Peace Защо така този твоя Миташки не иска ThinkingДнес даже и зеленчуковото го изпапка на един дъх- морков, картоф и ябълка! Crazy
Пастел, аз почти винаги те засичам, но виждам че ти не ме разпознаваш! Това дали ще ти помогне http://www.snimka.bg/album.php?album_id=71967&photo=23  Peace
Емили, аз ще гладя докато не ми писне Wink, ще мажа кожата и аз не знам докога Crazy, и скоро нямам намерение да му спирам банята Naughty Никой не те упреква за каквото и да било Peace Hug
Сладка лейди, аз нямам такива зацапвания- мен си ми идва вече трети месец и си е нормален цикъл!
Мим_пл, аз от самото начало пера с тео бебе и съм доволна! Няма ли за връзване вашият стол, що така се изплъзва от него? Thinking

# 16
  • София
Бибошка, аз днес си подадох документите за остатъка от 315-те дена. От фирмата ми казаха, че ние сме заварено положение и те ще ни изплащат парите, а не НОИ. Казаха и че не е проблем, че ги подавам днес, ще си важат от 1-ви.

Документите, които подадох са:

- Заявление към фирмата със следния текст:

До ............
Гр.София

З А Я В Л Е Н И Е

От ......................., ЕГН ....................
На длъжност ............................
В отдел ................
Дирекция ................

Г-н Директор,

Желая да ползвам остатъка от отпуската си по чл. 163 ал.1/ал.6/ от КТ за дете
................,
/трите имена на детето/
родено на ...07.2006г., в размер на 85 календарни дни, считано от 01.01.2007г. до 27.03.2007г.

Дата: ......2007г.
Подпис на служителката:
Началник отдел:
* Ненужното се зачертава

На мястото на датите слагаш твоите, като се брои от остатъка от 315 дена от момента, в който си излязла по майчинство (аз съм от 16.05.2006).

- Декларация за ползване на отпуск по чл. 163, ал. 1 или ал. 6 от Кодекса на труда от майката (осиновителката), има следния текст:

Приложение № 7
Към чл. 45, ал. 1, т. 2 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските (Ново - ДВ, бр. 96 от 2006 г., в сила от 1.01.2007 г.)

ДЕКЛАРАЦИЯ
За ползване на отпуск по чл. 163, ал. 1 или ал. 6 от Кодекса на труда от майката (осиновителката)
Подписаната: .........
(трите имена по документ за самоличност)
декларирам, че за ползването на отпуск по чл. 163, ал. 1 или 6 от Кодекса на труда във връзка с чл. 45, ал. 1, т. 2 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските за детето ........................,
           (трите имена на детето)    
Родено на ...07.2006 г.,
ЕГН: .....................
1. детето не е дадено за осиновяване;
2. детето не е настанено в детско заведение на пълна държавна издръжка;
3. детето не е настанено по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето;
4. детето не е починало;
5. осиновяването не е прекратено от съда.
Задължавам се при даване на детето за осиновяване, при настаняването му в заведение на пълна държавна издръжка, при настаняването му по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето или при смърт, както и при прекратяване на осиновяването от съда да уведомя предприятието, за да прекрати разрешения отпуск.

Известно ми е, че за неверни данни нося отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс.

...............2007 г.
Декларатор:

Забележки:

1. Декларацията се съхранява в личното досие на работника или на служителя.
2. Излишното се зачертава.

- копие от Удостоверението за раждане

# 17
  • През девет земи в десета
Ето ме пак.Цвети яде жълтък,не в кашата, а леко намачкан между пръстите и пийна малко портокалов сок,свежо изцеден.Взе,че и хареса.
Айде лека нощ на всички,че слънчицето си иска мама!!!!

# 18
И от мен ЗДРАВЕЙТЕ в новата тема!

Пастел, аз почти винаги те засичам, но виждам че ти не ме разпознаваш! Това дали ще ти помогне http://www.snimka.bg/album.php?album_id=71967&photo=23  Peace
didi_81, теб не съм виждала, но  познавам майка ти! newsm44  Другият път се обади! Може и ние  да си спретнем една супер мини срещичка smile3521

Пастел каза,че е събрала с памук и всичко е било ОК. Peace
Да, явно при момиченцата по-трудно се получава с тези приспособления. И понеже, повтарям, не искаха стерилна урина-номерът стана!

# 19
Само се абонирам.
Ще се включа по-късно  Wink
Нан   bouquet

# 20
  • Sofia
Отново преди да започне  newsm37 шоу
За тая урина за съжаление ще ви кажа при нас как е минало чак в понеделник че ще ходим при свекито   Cry иначе утре излизат ноооо.... така че за тези които предстои да не си блъскате главите става ли с памук или не
А освен колко сме пораснали забравих да кажа че ни биха и последната ваксина  newsm44 край сега чак на годинка
didi_81 С колани е бе ама си се плъзва и затова реших че не и е удобно и е рано още  Peace
Betta  smile3501 страшно полезна информация много БЛАГОДАРЯ  newsm51
Айде после пак

# 21
този прах-израелския сано максима бил няколко вида, трябва да видя кой точно е бебешкия. По колко грама мляко изпиват бебчетата? Ева нещо тези дни като че ли не се наяжда. Плаче за още ама аз не съм и увеличила дозата. Днес звънях до HR и ми казаха да се обадя чак след 21 Rolling Eyes Още нищо не се знаело. Писна ми вече.

# 22
  • някъде
didi_81, теб не съм виждала, но  познавам майка ти! newsm44  Другият път се обади! Може и ние  да си спретнем една супер мини срещичка smile3521
Вярно ли? Thinking Ами то ти май си в онзи район, така че я познаваш сигурно! Wink Аз пък в 70% от случайте те засичам по града, но явно съм много незабележима и затова не си ми обърнала внимание Sad Mr. Green Wink
Мим_пл кво е това къпане по нощите Shocked Нашият към 6-6,30 вечер започва да мрънка и трие очи, къпем го, хран го и вече е готов за буйстване и за скачане и следа няма от умората! Crazy
Да ви попитам нещо- аз давам половин бурканче зеленчуково на обяд и половин плодово след обяд, след кърменето и в двата случая, дали е правилно? newsm78 А и нещо много късно ми се струва че му ги давам- към 1-2 на обяд и към 5-6 след обяд Thinking

# 23
този прах-израелския сано максима бил няколко вида, трябва да видя кой точно е бебешкия. По колко грама мляко изпиват бебчетата?

SANO MAXIMA Sensitive for babies-лилав

Нора изпива 180гр, но понякога и остава.Ако пък преценя, че предходния път не се е нахранила добре и давам 200-стига да го иска. Но тя все пак е малко по-голяма. Но мисля, че и миналият месец вече пиеше по 180гр

# 24
Вярно ли? Thinking Ами то ти май си в онзи район, така че я познаваш сигурно! Wink Аз пък в 70% от случайте те засичам по града, но явно съм много незабележима и затова не си ми обърнала внимание Sad Mr. Green Wink

Едва ли това е причината! Сигурно аз съм по-разсеяна Embarassed Нищо, другият път!

# 25
  • Sofia
didi_81 Еми така си реши този наш дзвер къпим се заспива и до сутринта това ни е режима по рано няма заспиване майка а и задължително дълбокия сън е след баня
За пюрето щом така си го яде детето значи така му харесва що да е грешно ако решиш да заместиш няма да му даваш мляко и увеличаваш грамажа на пюрето/но само зеленчука де/ а за часа мисля че си е ок  Peace поне това е мое мнение.Ние също ядем в интервала 1.00-2.00
mgizdova Ние папаме по 170мл но май ни е малко и ще давам по 180 вече така мисля за сега

# 26
Привет и от мен в новата тема!

Рени, и аз имам на Джонсън този гел - ползвам го и за главичката (тук се казва Пенатен Гуте Нахт). Мирише много хубаво, не знам дали точно от лавандулата, но Ясмин след баня винаги се успокоява и заспива много лесно.

Тук по немските стандарти банята е 1-2 пъти седмично, но аз си я къпя всеки ден Peace А пък и на нея много и харесва Heart Eyes

За гладенето - повечето дрешки за към 6м са ми подарък от България и много се измачкаха като ги изпрах  Sad Та тях ще гладя, иначе бодитата не гладя отдавна.

За сиренето и овесените ядки - не е ли много рано newsm78 Овесените ядки имат глутен и знам, че е хубаво към 8ми месец да се дава, сиренето май също някъде там беше  newsm78

Mim_pl,аз пера с обикновен Персил или Ариел, само слагам бебешкия омекотител на Ленор.

Ст.г, стискам палци да не е сериозен проблема с изследванията на Цвети!

Диди, ние къпем Ясмин към 21.15. Гледам последното спане да и е докъм 6 часа, после играе и след банята направо заспива докато яде. Понякога, ако е будна от 16 часа още и се доспива към 20, случвало се е да подремне , но винаги се буди към 9 без нещо и си иска банята и пак заспива към 22 (повечето случаи безпроблемно)

Съникет, пиши ми на ЛС ако искаш подробности като изисквания - ние имаме празен и чисто нов апартамент в Младост 1А - точно до Билла-та там.

# 27
maira , много си мила, благодаря. Но Младост ми идва далечко. Баткото е на градина в Лагера и не бих искала отново да я сменям (до тук е сменил 3 градини и вече се усеща нежеланието му да ходи на нова градина). Ще търся в Лагера или Хиподрума.
и аз знам, че млечните храни са по-късно заради АБКМ, но за овесените ядки знам, че може да се дават след 6м.
ние се къпим към 21ч. след това и ние се кърмим и междувременно заспиваме. Сутрин спи до към 9 (разбира се, се е будил няколко пъти да го нахраня до тогава).
Пера с Персил сенситив и не слагам нищо към него.
Betta, 10х  Peace

# 28
  • София
По повод на рецептите за момиче и момче се сетих за заглавие за тема:
Мама с ЮЛЧЕТО играе и за второ си мечтае! (Е, като изключим мамите с две и три дечица  Grinning).

Само исках да кажа да не бъдем толкова крайни с изказванията, че всекидневното къпане е елементарна хигиена. Аз например съм живяла в къща на бойлер и да ви кажа, ако вечер всички от семейство от четирима човека искат да се изкъпят, не знам кога ще си легнат. Да не говорим, че и чинии се мият с тая топла вода (ако нямаш миялна машина). Някои удобства си ги приемаме за даденост, но не е зле да се замислим. Не знам колко от вас са хванали режима на тока, не помня коя година беше точно, ама може би и сега не сме далече от такива неща.

# 29
Моето местене от София във Варна бледнее пред това:
http://aistigave.hit.bg/Logistics/
Браво на азиятците!

Общи условия

Активация на акаунт