Сняг навън не ще да завали, а ЮЛЧЕТО годината преполови!

• 8 833
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
  • somewhere over the rainbow
Ами те са 160 ,но си взимат колко там за здравни май беше и ми дават 151 и нещо си.
Хм...аз си взимам 160 лв. чисто newsm78 При другите как е?

Честити половин годинки на порастващите днес  bouquet
Алекс, Диди Hug Heart Eyes

Ако има някой още,който да не знае паролата за албумите, да ми пише на лични, че вече загубих дирята на кой съм пращала и на кой не ooooh!
Жоржи, аз само ориз не съм давала, винаги го правя със зеленчуци или месо. Ми вариш си ориза, слагаш малко масло /аз слагам краве докато е още горещ, да се разтопи/. Добавяш някакви предварително сварени зелнчуци /тиква, морков, грах,...абе каквото решиш/ и пасираш всичко. Няма специална рецепта, както си прецениш Peace
Току-що, с голям кеф си изядохме манджата от кухнята. Беше ориз със зеленчуци, ама то голяма вкусотия бе. Сложих и 1/2 жълтък,че според кръвните изследвания сме мъъъничко анемични. #Cussing out Довечера сме на пилешка супа,а за следобед има кисел. Друго си е манджата, щото колкото и да е, пюретата са си безвкусни. А няма нищо,което го няма и в пюретата Peace

# 241
Здравейте!
Има ли от вас мама, която да се казва Елка и да има момиченце, родено на 14 юли в Тина Киркова?

# 242
NAN                        ььь   Joy b jbcccyttttttttt                          f`                f;..........
това го писа Павел Joy, плаче ако не му разреша. Аз ще се включа след малко

# 243
  • somewhere over the rainbow
vikе, има,има, да си признава бързо Mr. Green /виж на 1-ва страница/
pipi, Павел към мен ли се обръща? Flutter

Последна редакция: пн, 15 яну 2007, 16:14 от N_A_N

# 244
ох сега пък ми изчезна отговора.
NAN тъкмо започвах с обръщение към теб и Павел се включи.
Та исках да кажа, че на мен са ми превели този месец 240 лв, не знам кой и защо, но знам, че преди превеждането на майчинството картата ми беше празна.
И аз записах Павел на кухня. Днес имаше картофено пюре с обезсолено сирене и кисел със шипково пюре.

# 245
sunnycat аз също се разхождам в Южния парк, ако искаш някой ден да се срещнем, пиши на лични да се разберем. Hug
Аз взимах точно 160 лв. досега и мисля, че така трябва да бъде.
Тъкмо преди малко се върнахме от консултация. Сложиха последната ваксина Хипатит и пак мерки и теглилки: Ема е вече 7,800 кг, 66 см. Утре ще се мъча с тая урина. Кой как е успял? Педито каза да я държа над малко легенче или гърне докато се изпишка, като преди това хубаво съм измила легенчето и после преливам в стерилна чашка. Някой да е пробвал този начин?!

# 246
Ние бяхме на ортопедката пак същия преглед с разкрачването и натискането на долу на крачетата,и Юлия като ревна ужас!Видя я и на ехограф!ОК е ,каза като проходи пак да идем! Peace

И аз взимам 160 от един месец взеха да ги дават редовно,имаме нови шефове!То от един месец не е много редовно ама така обещават пък ще видим!Сега чакаме!Аз имам да взимам за отомври,ноември и декември та ще си ги търся тях и тогава се надявам на януарските!Пък ако дадат всичко на куп няма да е зле!
Пипи може нещо от миналата година да ти превеждат 2 по 160 лв?!

# 247

Пипи може нещо от миналата година да ти превеждат 2 по 160 лв?!
това го изключвам, защото винаги ми превеждат заплатата, а сега и майчинството точно на дата +/- 2 дни. Но ако се обадя на счетоводителката да си видя лентата ще разбера.

# 248
   Здравейте! Hug
 И на мен ми превеждат по 160лв чисто всеки месец.
Ох, аз за среднощни веселби не мога и да си мечтая. Преди нова година излязохме с мъжа.Бях приготвила всичко, кърма , дрехи ...и наставления.Като го изкъпали обаче и дошло ред на папото Misc Baby Bottle, Дани се огледал у баба си, с 300 зора изпил 50мл  кърма от шишето и ревнал, искал си човека цица. ooooh! Заспал някак си, а после като се прибрахме го дохранвах/нали все се пробужда/.Тези дни е малко по-спокоен през нощта/да го похваля/, може би защото му изби зъбчето и не го мъчи толкова... Praynig
Някой питаше за пащърнака newsm78. И аз днес му взех, с картоф, ама дали ще го яде? Thinking Тея пюрета Semper много скъпи Shocked, ама за 3 дни се ядва.
 В най-скоро време мама ще се вихри в кухнята  chef

И не на последно място:
Честита половин годинка на днешните юнаци! newsm04

# 249
Видях, има мама Елка с бебе Яна, но в момента не е на линия. Раждали сме с нея по едно и също време в Тина Киркова, но не се познаваме. Ще се радвам да се запознаем!

# 250
  • През девет земи в десета
Леле 3часа ме нямаше и темичката е почти изписана.Мами днес не сте ли навън,временцето е върха.
Аз пък да ви се оплача,възмутена съм от европейските цени на мойта зъболекарка-за 1 пломба-50лв.досега не се впечатлявах толкова,обаче и аз вече съм на едно майчинство и трябва да си правя сметка.
Red heart,здравните осигуровки по време на майчинството се плащат само от работодателя,ти не трябва да плащаш абсолютно нищо! newsm78
За пишкането съм си купила стерилни бурканчета от аптеката,мисля да го сложа в гърнето и така,пък ще видим какво ще стане.Иначе Цвети пишка и ака без проблем в гърнето.
Не се притеснявайте толкова за тази вода,Цвети изобщо не пие,в млякото и соковете има достатъчно течност и сега не е толкова топло,до лятото ще се научат да пият и гаранция ще ожадняват в жегата.

# 251
  • София
Здравейте и от мен. Честито на днешните ни месечинки! Да са ни здравички и щастливи!

Pipi, това е така, защото в началото на годината, когато не си била по майчинство си получавала повече пари, съответно си плащала по-големи данъци. На края на годината винаги има изравняване на данъците и каквото е надвнесено, се връща. При мен също имаше такава приятна изненада.

Някъде се говореше за това пюре картофи с пащърнак- на коя фирма беше? На Semper ли? Искам да и дам картоф от готово пюре за първи път, понеже нямаме домашни картофи, а на купените нямам много вяра. Аз се чудя като въвеждам нова храна от купешко пюре- например моркови с картофи. Моркови вече са опитвани, а картофите във въпросното пюре са само 10%. В такъв случай, май няма смисъл да се въвежда по 2 лъжички като нова храна... или?

Didi_fiesta как мина изпита?

# 252

Pipi, това е така, защото в началото на годината, когато не си била по майчинство си получавала повече пари, съответно си плащала по-големи данъци. На края на годината винаги има изравняване на данъците и каквото е надвнесено, се връща. При мен също имаше такава приятна изненада

Hug мерси, наистина и миналата година имаше изравняване, сега като ми каза се сетих
колкото до пюрето- препоръчват да не е цялото, щом не сте яли такова още, но може би 1/3

# 253
foquita да, пюрето ена Семпер, днес купих, за да го пробваме. Според мен може да даваш спокойно по-голямо количество, след като картофът е само 10% Simple Smile

# 254
щастлива съм!
Викеца днес изяде към 5 лъжички от приготвеното от мен пюре - картаф, морков и кърма.
утре ентусиазирано ще продължа със захранването  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт