Къде се запознахте с половинката си

• 12 645
  • 359
  •   1
Отговори
# 240
До 25-30 не се ли ожениш, после все ти е рано...
За грозните жени на теория е така, очаква се да са по лесни и да се раздават повече, щото нали може друг готин мъж да не им обърне внимание скоро/хич. Но на практика се почват едни комплекси или пък си повярват много и става тотално мазало. Виждал съм го няколко пъти и не го препоръчвам на никой. С две думи, всяка жаба да си знае гьола. Най-успешни са връзки с горе долу едно ниво на атрактивност, интелект и т.н.

# 241
Родилата на 20г може и да не разбере какво е гледане на бебе и на 35г има отгледано дете.
Е, и това ли е голямата любов и семейни ценности - да има кой друг да ти изгледа детето, понеже си го направил/а от скука в ранна възраст? Идиокрация в действие.

# 242
  • Paris, France
Доскоро ранното раждане и отглеждането на децата с помощта на роднини е било норма. Малко 20 годишни раждат от скука и точно те са тези, за които семейството е ценност. Скучаещите бихме глътнали хапа в случай на бременност на 20г без изобщо да обмислим раждане и гледане на дете. 

Няма идиокрация. Геронтокрация, може би.

ОК, авторката е на 34г и иска мъж и дете. Идеи къде да го срещне?????

# 243
Не съм съгласна, Неве. В голямата част случаи раждащите 20годишни не учат и работят кофти работа, колкото да се каже, че не ги издържат родителите им. Имат две забавления - напиването и сексът, като за последното нямат нито капацитета, нито опита, нито желанието да го развалят с контрацепция. И ето ти ги ранните бебета. Това не са семейни ценности, баш тъпота си е.

# 244
Моите приятелки, които родиха на 20/21 г. бяха омъжени и силно искащи бебе.

# 245
На каква възраст трябва да имаш дете, за да не си простак?

# 246
  • София
Случаи всякакви и сред млади, и сред късни, не бих обобщавала, нито съдила прекалено строго. И двата избора си имат плюсове, чисто откъм възраст, опит и развитие, както и минуси. Но много други неща също влияят. Различни хора, различни приоритети.

# 247
Не възраст, а да имаш някаква самостоятелност и акъл. Иначе който иска, да се възхищава на млади майки, които са завършили училище единствено благодарение на делегираните бюджети и сега работят за цигарите, аз лично не изпадам във възгорг.

# 248
За да родиш на 20-21 трябва някой да те издържа, т.е. или си тръгнала с по-възрастен мъж, който се е позакрепил професионално, или родителите яко наливат. Аз нямам нито една приятелка, родила на 20. Две съученички се омъжиха веднага след бала и родиха, не учиха нищо, останаха в малкия град. Едната наскоро я видях, работи в малък ксерокс, който преди това беше на баща ѝ.

# 249
  • София
Не всички хора пушат.
Някои майки може да имат и съпрузи, дето могат да вадят пари. Не е задължително жената да е и майка и глава на семейството.

# 250
Когато аз бях на 20 г беше криза и почти никой нямаше пари Simple Smile Пак си имаше момичета, които се оглеждаха за финансово привлекателни мъже, но им беше по-трудно да намерят някой такъв. (Пари реално имаха само синовете на по-висши комунстически фемилита ) А от приятелките, родили на 20 никоя не е на улицата или да не си е изгледала детето. Само една не завърши висше, но пък работи на добре платена държавна работа в голяма софийска болница. За мен ранното раждане е с повече плюсове, отколкото минуси, стига да имаш и мъж, навит да става татко.

# 251
  • Между гори и планини
Според мен жените и мъжете след една определена възраст вече изградени характери, трудно правят компромиси със себе си. За това по младите и по лесно се влюбват. Аз на 40 г въобще не бих се впечатлила особено от който и да е мъж, докато на 20+ си бях влюбчива и за това от раз се взех с мъжа ми. Сега и луната на поднос да ми поднесат, ше ми е повече смешно.
Имам няколко приятелки които към 37, 40 си забременяха от мъже в неангажираща връзка, сами си гледат децата и в момента си ми имат сериозни връзки, но не живеят заедно. Излизат си, ходят на екскурзии, вземат от най-хубави в тези отношения, без скандали, мърморене и др.подобни съпътстващи понякога семейния живот.

# 252
Не всички хора пушат.
Някои майки може да имат и съпрузи, дето могат да вадят пари. Не е задължително жената да е и майка и глава на семейството.

Без да вземам ничия страна, но аз не искам да съм глава на семейство/въпреки, че в момента съм/, обаче ако не вадя достатъчно пари няма да се чувствам ОК. А относно на колко години готови за бебе - когато всеки сам за себе си се почувства готов. Наскоро четох една история, която е започнала преди 18 години. Момиче е с бебе на бала си и без да е прекъснала образованието си. 18 години по-късно същото бебе, отива с майка си на бал. В момента майката и бащата били международни шофьори. Така, че то вече и образованието стана едно.... Навсякъде където се обърна клиенти и други хора реват, че няма качествени кадри. Защо?!

# 253
За да родиш на 20-21 трябва някой да те издържа, т.е. или си тръгнала с по-възрастен мъж, който се е позакрепил професионално, или родителите яко наливат. Аз нямам нито една приятелка, родила на 20. Две съученички се омъжиха веднага след бала и родиха, не учиха нищо, останаха в малкия град. Едната наскоро я видях, работи в малък ксерокс, който преди това беше на баща ѝ.

Аз направо се кръстя дъщеря ми да не реши да роди на 20 с очакването да ги издържаме, плюс гледане на внучето, както се разбра, докато бащата е експедиран някъде. Зад всеки един, който е направил деца, и не е усетил нищо от гледането им, стои поне един, който е усетил как се гледат тези същите деца.

Иначе авторката не е споменавала на какъв ръст са тези килограми, нито от това, че е 80 кила следва автоматично, че е от грозните, или че ще се разхубави, ако отслабне. Тук из форума размятаха някаква комбо писателка/оперна певица, че отслабнала с помощта на лекарство, продължавайки да набива тортички. Отслабнала е, ама определено не се е разхубавила. Всички лицемерно заявяваме, че трябва да се отслабва, за да сме по-здрави, ама всъщност доста хора издевателстват над организма си с различни субстанции, медикаменти и диети, увреждащи им сърце, бъбреци и пр. далеч повече, отколкото, ако са 80 кила и нищо не правят, за да отслабнат. А авторката прави, опитва се по здравословен начин да намали теглото си. Моето мнение е изобщо да се абстрахира от килограми и фигура, да не възлага прекалено големи надежди на това, че животът ѝ ще се промени към по-хубаво, ако свали 10-30 кила, а да започне да живее сега, да промени други неща, извън килограмите, които не я устройват. Според психолозите май хората, които не могат да контролират живота си и не са доволни от него, се хващат усърдно за диети и пр., за да получат усещането, че контролират поне едно нещо в живота си. Само че проблемът от неудовлетворението от собствения живот и намирането на мъж не е заради килограмите, много жени със същите килограми, че и отгоре нямат подобен проблем.

# 254
А, по-добре е да не контролираме нищо, викаш. Каквото както се случи, за какво да има контрол?

Общи условия

Активация на акаунт