Къде се запознахте с половинката си

• 12 615
  • 359
  •   1
Отговори
# 300
Ако не си наред, няма значение в каква компания се мъчиш да го играеш ловец/ловкиня.
На мен са ми странни хора, които с години отблъскват потенциалните си партньори още на здравей-здрасти, няма срещи, няма опознаване, ни-що. И накрая и акъл си позволяват да дават как стават нещата, щото при тях са станали.

# 301
  • Paris, France
Разсъждавам като динозавър, ама поколението на динозаврите де е?
По-скоро като динозаври разсъждават тия, дето не искат деца.

Не мисля, че ако имам деца биха предпочели чуждото влияние пред моето.

Ох, само с мислене не става. И аз мислех много неща и имах други идеи, но съм от друго поколение, расла съм в други условия, не съм имала достъп до много от дейностите, с които те се занимават по простата причина, че тогава не бяха разпространени или даже не съществуваха.

"Не питай старо, а патило!" е казал народът. Реалността на по-големите с 10-15 години е по-близка до тази на децата ми, отколкото моята и съответно е нормално да се разбират повече с тях. Понеже раждаме стари, често имаме 2 поколения разлика с децата. Едно поколение е 15-20г. При нас има и културни разлики, освен възрастови.

Та, какво предпочитат децата ти ще можеш да пишеш, евентуално след 20-25г, когато характерите им и независимата им житейска реалност са факт. Дотогава всичко ще е wishful thinking.

Вижда се и в този форум. За младите обвързване, партньорска връзка, деца, дете, дете от сериозен партньор вече не са особен приоритет. Face it!

# 302

Ох, само с мислене не става. И аз мислех много неща и имах други идеи, но съм от друго поколение, расла съм в други условия, не съм имала достъп до много от дейностите, с които те се занимават по простата причина, че тогава не бяха разпространени или даже не съществуваха.

"Не питай старо, а патило!" е казал народът. Реалността на по-големите с 10-15 години е по-близка до тази на децата ми, отколкото моята и съответно е нормално да се разбират повече с тях. Понеже раждаме стари, често имаме 2 поколения разлика с децата. Едно поколение е 15-20г. При нас има и културни разлики, освен възрастови.

Та, какво предпочитат децата ти ще можеш да пишеш, евентуално след 20-25г, когато характерите им и независимата им житейска реалност са факт. Дотогава всичко ще е wishful thinking.

Вижда се и в този форум. За младите обвързване, партньорска връзка, деца, дете, дете от сериозен партньор вече не са особен приоритет. Face it!

Предлагам ти да прегледаш някоя от по-дългите теми (където е писано за период от няколко години), в които 20-годишни се тръшкат как нямало да раждат никога. Аз проверих една такава по-дълга и съм абсолютно убедена, че 20-гофишните моми, които изобщо не им е приоритет да забременяват и да раждат, хич няма и да се регистрират в бг-мама, за да убеждават разни лели как не щат да раждат. Това са очевидно някакви по-семейно ориентирани моми, които се прежалват да родят или да правят опити доста по-бързо от средностатистическите си връстнички, веднага щом намерят и убедят бъдещия татко за това.

# 303
В интернет си остава най-доброто място за запознанства, всички си изливат душата 😁Дори да се запознаеш с някого в компания пак ходиш да му гледаш фейсбука.
Не мисля че е показателно, хората пишат за забавление.

# 304
  • Paris, France
Скрит текст:

Скрит текст:

Предлагам ти да прегледаш някоя от по-дългите теми (където е писано за период от няколко години), в които 20-годишни се тръшкат как нямало да раждат никога. Аз проверих една такава по-дълга и съм абсолютно убедена, че 20-гофишните моми, които изобщо не им е приоритет да забременяват и да раждат, хич няма и да се регистрират в бг-мама, за да убеждават разни лели как не щат да раждат. Това са очевидно някакви по-семейно ориентирани моми, които се прежалват да родят или да правят опити доста по-бързо от средностатистическите си връстнички, веднага щом намерят и убедят бъдещия татко за това.

Като писах, че се вижда и във форума имах предвид, че много млади жени открито сте изразявали, че не държите да имате деца, не на всяка цена, рано ви е итн. Преди 30 години не беше особено прието. Доста хора се шокираха като кажех, че не обичам деца, не искам семейство и деца, искам да хойкам и бройка, а в днешно време не е така. 

Повечето хора, които остават бездетни не са били 100% сигурни, че не искат дете, но понеже не им е било особено желано и важно, никога не са опитали да имат трайна връзка и дете докато природата не реши вместо тях. След някаква възраст тези неща просто стават невъзможни, а и никой не се пъне да влага в нещо, което не желае особено.

Много хора се регистрират във форума заради подфуруми, несвързани с деца.

# 305
Да, така е, ама ако на 20 специално се регистрираш в бг-мама, за да пишеш ще раждаш ли, няма ли да раждаш, и се навърташ основно в СО, е ясно къде си фокусиран.

# 306
  • Paris, France
Е, че и ти пишеше в СО много преди да имаш дете. Темите в СО нямат много общо с децата. Не съм забелязала нито една 20 годишна и без деца да пише редовно тук. 25-40 годишните моми бяхте доста и се увеличават.

Добре, дайте да видим къде авторката да намери мъж. Млада колежка ми казва, че всичките и връзки са със срещнати по сайтове за запознанства мъже. Младите мъже ги мързяло да се запознават навън. Явно времената са такива.

# 307
На 20 г. последното нещо, което би ми дошло наум, е да пиша в бг-мама за бебчета, и въобще да го мисля в аспект, различен от нежелана бременност. То на тази възраст и няма някакъв социален натиск, който да те принуди да обявяваш някаква позиция по въпроса. 20-годишните никой не ги пита що не са тръгнали да раждат, но има такива, които много държат да си кажат, въпреки че никой не ги пита. На по-късна възраст, едно образование разлика и способност да се издържаш, вече социалният натиск е друг, поне в България, където сме по-скоро традиционалисти, та вярно една жена може да се почувства притисната и да има нужда да отговори на очакванията, поне вербално.

# 308
Няма нищо съмнително в приятелствата с мъже. Не съдете по вас. Не, слава Богу, не са им основното в тематиките мачове, риболов, типичните скучнярщини. С всеки човек, ако е интересен може да си говориш за различни неща.
Не, Крис, не съм мъжкарана, дори не ги харесвам.

# 309
  • Paris, France
Социален натиск в България отдавна няма, освен при някои малцинства или много забутани села, където образованата и издържаща се едва ли стъпва. Майка ми е била под натиск в късните 30г, дори от професора, който и бил научен ръководител, ама това е преди почти 60 години. Три от четерите медицински сестри, с които работеше умряха бездетни, а две и никога неженени. Сред лекарките нямаше оженена под 30г и две деца имаше само една, родила близначки.

Може да има семеен натиск поради многото единствени деца и  станалата традиция помощ от родители, но не е нещо много страшно.

А приятели мъже имам много и излизам с тях без ММ, защото общото ни е парфюмерия, кизомба, ей такива и на него му е скучно. Най-интересните парфюмисти, които познавам са мъже.

# 310
  • София
Няма нищо съмнително в приятелствата с мъже. Не съдете по вас. Не, слава Богу, не са им основното в тематиките мачове, риболов, типичните скучнярщини. С всеки човек, ако е интересен може да си говориш за различни неща.
Не, Крис, не съм мъжкарана, дори не ги харесвам.

Без да съм мъжкарана (всъщност съм доста женствена), обичам да участвам в типично "мъжки" забавления (например - карти, видео игри, гледане на футбол), съответно имам доста мъже в обкръжението. Не си правя илюзии, че ме гледат само като приятелче, но не поддържам близки отношения с тези, с които сме имали повече от приятелство, и не давам никакви фалшиви аванси.

# 311
аз всъщност повече си подхождам по характер и интереси с мъже, с изключение на футбола.
И реално имам само 1 близка жена приятелка в живота си, (с изключение на семейството) , но пък няколко мъже.
И все пак мога да си призная с ръка на сърцето, че ми е приятно чисто като жена мъжко внимание, дори да не харесвам конкретния мъж.
Осъзнавам, че може би част от приятелите ми биха имали намерения към мен, ако не знаеха, че не съм сама.

Съгласна съм за запознанствата в интернет, понякога ми се е случвало на живо да не мога да вникна в нечий характер толкова, но ако си пишем в последствие има много повече дълбочина, по-лесно е да се разкриеш така.
Обикновено в компания хората играят роля.

# 312
Абе една жена ако е красива и не е мъжкарана да гледа мачове и да играе карти, не виждам защо един мъж би излизал с нея без да се надява тайничко да му пусне някой ден.
За парфюми ще си говорели... сигурно и за мода може, и за любовни неволи - с някой гей.

# 313
  • София
То по тази логика една красива жена изобщо не трябва да общува с мъже, освен ако няма интерес към тях Sweat Smile Както казах, ясно ми е, че има такова нещо, но пазя приятелска дистанция и не подхранвам празни надежди. Другото не мога да го контролирам, но не е и моя работа. Не бих се лишила от мъжки компании заради него обаче, защото както казах, са ми интересни неща, които мога да правя основно в такива.

# 314
То по тази логика една красива жена изобщо не трябва да общува с мъже, освен ако няма интерес към тях Sweat Smile Както казах, ясно ми е, че има такова нещо, но пазя приятелска дистанция и не подхранвам празни надежди. Другото не мога да го контролирам, но не е и моя работа. Не бих се лишила от мъжки компании заради него обаче, защото както казах, са ми интересни неща, които мога да правя основно в такива.

точно това е, да не подхранваш надежди, слагаш си граница и всичко е наред.
Аз смятам, че няма нищо лошо в това общуване стига и двете страни да са наясно. Сега аз мога да съдя само за собствените си чувства.
Например имам колеги които намирам за привлекателни и ми е приятно да общувам с тях. Това не значи, че ще тръгна да ги свалям, но не мога да отрека, че са хубави мъже и ми харесва да получавам внимание от тях.
Сигурно и мъжете са така, едва ли общуват само с тези жени, с които искат да спят.

Виж вече за близки приятелства съм по-подозрителна, защото ако ти е толкова приятно с някого , имате общи неща и си споделяте + намираш го за привлекателен… еми това си е малко или много на ръба на влюбване

Общи условия

Активация на акаунт