Туристически агенции

• 6 903
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря ви за отговорите Flowers Rose И аз разглеждах на Емералд и Версо страниците, но понеже има още куп други, и не знам кои са най-сигурни и подходящи Simple SmileFlowers TulipFlowers Cherry Blossom

Бягай от Емералда като дявол от тамян...

# 31
Някой ползвал ли е услугите на Мегало травел?

# 32

Това е с Надежда Травел Satisfied

# 33
Здравейте, гледам организирани екскурзии до Амалфи и видях цени около 1300 лв. за 8 дни/7 нощувки, като това включва и закуски на блок маса, самолетни билети и екскурзовод с български.

Сметнах колко ще ми излезе самостоятелно резервиране в същия хотел и само хотелът с влаковите и автобусни билети от летището до курорта ще ми излезе горе-долу толкова колкото офертата на ТА с включените самолетни билети в цената. За да докарам сходна цена трябва да няма закуска в хотела или да е по-евтин хотел или някой Airbnb. Но пък като добавя walking trip - тоест някой да ни развежда насам-натам и там са по 100-200 лева на човек и пак не може да се доближим до цената от ТА на човек.

И за Ниш пак така. Видях оферти на ТА за еднодневни екскурзии за 60 лева на човек, като това включва екскурзовод и освен Ниш разглеждат и Пирот. А ако организираме сами само билетите за автобуса ще ни излязат по 70 лева на човек отиване и връщане до един от двата града и то без да имаме време за разглеждане на другия. Ако добавим и него може и да се вдигне цената над това.

Въпросът ми е възможно ли е самостоятелно организирано пътуване да излезе по-скъпо от колкото такова с ТА, защото в горните случаи определено така излиза като се сметне всичко?

# 34
Не е възможно. Самостоятелното организиране винаги излиза по-евтино.
 Туристическите агенции обикновено имат много допълнителни такси, които не са включени в цената и ги обявяват на място.
 Познати ходиха скоро точно по Амалфийското крайбрежие с ТА   и се установи ,че вместо да са в Неапол, както беше предварително обявено, спаха в хотел на 70 км от Неапол.
И това е само един от примерите за несъответствие с предварително обявената програма и цени.

# 35
"Не е възможно. Самостоятелното организиране винаги излиза по-евтино."
Брей, чак пък винаги! Досега всички ТА да бяха фалирали ако е така. Игнорирахте извадените факти, че до Ниш е по-евтина дневната екскурзия с ТА, от колкото да се използва някоя от автобусните фирми и че цената включва и спиране и разглеждане на Пирот и екскурзовод и за двата града.

В Италия и Сърбия пак що-годе са евтини автобусите и влаковете, но в страни като Великобритания, всичките Скандинавски, Австрия и Германия на място билетите за влаковете са много солени и като нищо можеш да платиш повече за обикаляне от град на град, от колкото с автобус на ТА. Само между Мюнхен и Залцбург билетът ни беше 50 евро в едната посока, в двете ни излезе точно 100 евро на човек отиване и връщане. С автобус на ТА същия път би излязал доста по-евтино като се тегли чертата. Виждали ли сте цените на билетите на влаковете в Австрия ако ги купувате на място за да отскачате между Виена, Мелк, Залцбург, Грац и т.н.? Само с тях ще надскочим цената, която повечето ТА предлагат за същите градове. Грубо казано по 50 евро между всеки два града излиза ако се купува билет на място. Simple Smile

Да не говорим, че обикновено по-добрите ТА имат по-хубави автобуси от разните там транспортни фирми тип Ю.И. А за БДЖ много може да говоря, като за 7-те часа с БДЖ между Г. Оряховица и София. Избрахме да се върнем с влак, защото автобусът на Ю.И. на отиване беше отврат. По-добре да бяхме дали пари на ТА за Търново, вместо цялата галимация и стрес покрай пътуването.

За Италия ако резервираме абсолютно същия хотел и трябва да ползваме влакове и автобуси (защото до Лидо ди Йезоло от летището няма как да се стигне без влак с прекачване на автобус) излиза по-скъпо самостоятелно.

Писна ни от хостели, спестяване от закуската или спане по на хората airBNB апартаментите за да докараме същата цена. Или да си четем разни неща от нета на телефона или да плащаме за аудио гид. Писна ни и да се занимаваме със следене цени на билети, с моята работа не можем да си позволим да купим билети 5-6 и повече месеца преди това.

Само веднъж сме били с ТА преди доста време и доста повече ни харесва някой гид увлекателно да ни говори, много често това е най-интересната част от пътуването. Напомни ми за ваканциите от училище, когато ни водеха учителките. Чувстваш една такава сигурност и спокойствие, че ако нещо се обърка някой ще ти покрие гърба.

Да не говорим колко по-добре често се държат от колкото, особено когато пътувам соло ми прави впечатление. Нощната лампа в стаята е счупена от предния турист? Ако си сам едва ли не може теб да обвинят. Става твоята дума срещу тази на управителя. Друго е да сте повече и да има няколко недоволни от хотела и тур агенция зад гърба ти. Нали и преди време, когато блокираха някакви туристи (май в Тел Авив беше) тези, които сами са си купили билетите пиха студена вода и всичко трябваше сами да оправят на място, а клиентите на ТА им бяха подсигурени хотели и до колкото зная бяха с предимство качвани на самолетите за връщане.

Да не говорим за стреса дали ще хванеш точния автобус, защото се е случвало да объркаме посоката и да трябва да я сменяме и насред провинцията няма кой да питаш, а и да питаш не знаят английски. За някой това е част от приключението, на нас ни нарушава спокойствието.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 12:31 от skodafan

# 36
Права сте, игнорирах информацията за Сърбия. Simple Smile
Отговорих  избирателно на въпроса " възможно ли е"  като  го отнесох конкретно за  посочената дестинация , за която беше попитано в случая.
За нея имам голям опит и си позволих да кажа,че винаги излиза по-евтино самостоятелно, тъй като точно за нея многократно съм сравнявала цени на  ТА  и цената ,която сме платили ние, като обикновено сме спали в хотел, по- хубав и на по-централно място от предлагания от агенцията.
 За комфортът, ако някой друг ти организира, съм напълно съгласна.Както и предимството на обиколките с гид.

# 37
Здравейте. Търся коректна агенция за класически обиколен тур на Испания - Мадрид, Барселона, Валенсия.
Ще пътувам с две деца и търся сигурност. Благодаря.

# 38
Здравейте, някой да е ползвал услугите на ТА за екскурзия до Гърция и по-точно Атон? Опитвам се да намеря в интернет някакви предложения от големите ТА, но не откривам нищо.

П.С. Сега попаднах на lions-travelbg, че предлагат това което търся. Някой да е ползвал услугите им?

# 39
Не съм ги чувала, а вие какво точно търсите почивка или обиколна програма?

# 40
  • Разград
Здравейте!
Да попитам..Някой ползвал ли е услугите на Болиер ивентс груп, ако правилно изписвам името? Агенция е и си партнира с доста ТО.
Искаме семейно да отидем на море през ноември или декември, но никак не сме ориентирани нито къде, нито с коя агенция. От седмица и повече се ровя, гледам, чета и сякаш повече се обърквам.
Ако някой има предложение за ТО, агенция, място, много ще съм благодарна - 4-ма възрастни и 3 деца, от които едното е бебе на годинка.

# 41
Аз резервирам сама и най-често с букинг.

Ползвам туристически агенции обикновено за резервации на море в Турция и мога за тях да споделя отзив.

В последните години съм резервирала с някои от най-одумваните агенции за Турция и споделям мнение:

Емералд Травел - преди години съм ги използвала за пътуване до Бодрум с автобус и не съм имала проблеми, но последно време чета много негативни коментари.

Ориент 99 - Ужасно и некомпетентно обслужване. Попитах каква е разликата в различните стаи и въпреки че дамата сподели, че в края на миналия сезон е посетила колата, не можеше да ми обясни. На място разбрах, че е отворена изцяло нова сграда и оттам идват новите типове стаи. Когато е била там, със сигурност сградата е била в строеж, но и е убегнало да се поинтересува.

Турс клуб - Във фейсбук офисът в Бургас е изключително отзивчив и се говорят само суперлативи. За съжаление офисът в София гъмжи от некомпетентни служители.

Версо травел - нямам никакви забележки, много ми допадат. Дори тази година запасих с тях с Гърция и всичко беше страхотно.

Надявам се мнението ми да Ви е полезно. Ако имате въпроси, с удоволствие ще отговоря.

# 42
Доволни ли сте от някаква фирма от Гоцев Делчев на Аврам. Забравих фамилията, моля за извинение.

# 43
Не е възможно. Самостоятелното организиране винаги излиза по-евтино.
 Туристическите агенции обикновено имат много допълнителни такси, които не са включени в цената и ги обявяват на място.
 Познати ходиха скоро точно по Амалфийското крайбрежие с ТА   и се установи ,че вместо да са в Неапол, както беше предварително обявено, спаха в хотел на 70 км от Неапол.
И това е само един от примерите за несъответствие с предварително обявената програма и цени.

И аз се включвам по въпроса - зависи от дестинацията.
 Бяхме с ТА на фестивал на баницата в Бела паланка. 27 лева струваше екскурзията на човек - посещение на Пирот и посещение на Бела паланка.
Самоорганизирано няма как да излезе под цената на агенцията.
Има директен автобус от Централна автогара София до Бела паланка, който струва 32 лева само в едната посока. Общо 64 лв. Почти тройно по-евтино е с агенция.
С кола цената зависи от разхода на гориво и от броя на пътуващите. Ние бяхме само две и горе долу смятахме, че ще излезе малко над цената на агенцията, но отчетохме факта, че гастербайтерите са тръгнали и съответно ще повисим доста на границата. Затова колата отпадна като вариант.
Автобусите минават на друго гише. А и наблюденията ми от турската и сръбската граница е, че в летния период се минава по-бързо с автобус отколкото с кола.
 Що се отнася до почивки - да, агенциите слагат надценка, но получават огромни намаления в хотелите.
Хотелът на остров Лефкада, който ползвахме с агенция - в Букинг е 149 лв на човек за нощувка (с ТА на човек общо излезе 374 лв - път, такси, нощувки и закуски).
И да бях ползвала код за отстъпка в Букинг пак няма да докарам цената на агенцията.

# 44
Коя фирма ще ми препоръчате за пътуване до Норвегия ? Държа да посетим фиордите…

Общи условия

Активация на акаунт