Туристически агенции

• 7 559
  • 72
  •   1
Отговори
# 60
Може би зависи от дестинацията, от ТА ( със сигурност)...   Моите наблюдения са за Италия..
 В полет за Малта скоро  също имаше група с водач- от агенция Премио Травъл.
 Миналия септември ходихме в Кападокия с агенция,с чартър ,  имаше представител на агенцията  още на летището ,който пътува с групата.
 Всъщност, сега се сещам  , точно за Турция, че винаги  е имало  служител на агенцията на летището. 
 Десетина пъти сме ходили в Бодрум с Емералд.
Но преди няколко години. Може вече да не процедират така.

# 61
Зависи от агенцията.
 При някои има среща на летище София. Чака ви там представител на фирмата и ви насочва към гишетата.
При други фирми отивате сами на летище София и като кацнете в дестинацията, на изход пристигащи има представител на фирмата с табелка, който събира групата.
 Относно другия въпрос - на самата екскурзия, която сте избрали пише дали полета е редовен или чартър.
Ако полета е редовен има всякакви пътници.
Ако е чартър - има само туристи за екскурзията, като пакета се продава от туроператор, а турагенциите събират туристи, т.е. в самолета има туристи на различни агенции, не само на вашата.
 Местата може да са поредни, може и да сте разделени.
Обикновено в условията на офертата го пише. Ако има доплащане на чекиране или предни редове в самолета - значи дават рандом места.
Ако нищо не пише за доплащане, като отидете да се чекирате на гишето и сте един зад друг на опашката - ще получите съседни места.

# 62
  • Край морета северни и южни
Здравейте, записахме еднодневна екскурзия до Сърбия и отделно до Солун с Глобал тур. В договорите ни до колкото прочетох е упоменато, че ние трябва да си направим медицинската застраховка сами, така ли е или нещо не съм довидяла правилно?

# 63
Здавейте,

1. Доколкото съм информирана, фирмата Глобал тур основно препродава пакети на други туристически агенции. Тоест, тази фирма вероятно е подизпълнител на фирмата, реализираща програмата.
2. Възможно е да се изисква да си сключите медицинска застраховка сами. Струва ми се малко необичайно, все пак. Има оферти, при които медицинската застраховка не е включена в пакетната цена. Тогава за нея се доплаща, но пак я прави туристическата агенция. Уточнете с Глобал тур този въпрос. Надявам се да съм била полезна.

# 64
Здравейте, някой пътувал ли е с Лукс Травел? Имат доста примамливи оферти, но четох доста негативни отзиви в Гугъл и малко ме е страх, да си призная. Ше се радвам някой да сподели, ако е имал опит с тях.

# 65
  • Варна
Здравейте!
Обмислям да направя семейно пътуване до Прага около Коледа със самолет от Варна.
Коя туристическа агенция бихте предпочели?
 Бих искала да посетя офиса им  във Варна,за да се разберем на място.
Пътувам с децата и искам всичко да е изрядно.

# 66
И аз съм в търсене на самолета програма за Новогодишните празници от София.
Моля, ако някой може да ми препоръча ТА ...

# 67
Премио травел имат със самолет, Бохемия, Руал, ноооо всичко е страшно скъпо.
Гледахме за Виена 2200 на човек, какви са тези цени не знам.

# 68
Аз да кажа за Глобал Тур. Застраховката си беше включена в цената на пътуването. Много сме доволни.

Цените и за самолетните им екскурзии са сякаш по-ниски от аналогичните на Бохемия и Премио травел.

# 69
  • София
Здравейте!
Харесах си екскурзия, която се предлага от много агенции - Лукс Травел, Бохемия, Алоха Травел, Еделвайс Травел, Топ Травелс, Глобал Тур, Амейзинг Травел, Дрийм Тийм Травел. Самата екскурзия и цена е една и съща. Има ли значение с коя ще сключа договора? Може би автобусите, които използват са различни или процента от цената, който се плаща при подписването на договора. Както и екскурзоводите. Става дума за Алпийска фантазия.

# 70
Предполагам,че екскурзията е на Бохемия и всички други са посредници.Аз бих ги избегнала.

# 71
Аз пък съм на обратното мнение - много по-добро, мило и уважително обслужване съм получавала от малка туристическа агенция, която продава програмите на Бохемия на същата цена като тях, отколкото директно в техен офис, където преди години попаднах на една изключтелно неприятна госпожа, която се държеше супер надменно.

# 72
Да, напълно е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт