Туристически агенции

• 6 885
  • 64
  •   1
Отговори
# 60
Може би зависи от дестинацията, от ТА ( със сигурност)...   Моите наблюдения са за Италия..
 В полет за Малта скоро  също имаше група с водач- от агенция Премио Травъл.
 Миналия септември ходихме в Кападокия с агенция,с чартър ,  имаше представител на агенцията  още на летището ,който пътува с групата.
 Всъщност, сега се сещам  , точно за Турция, че винаги  е имало  служител на агенцията на летището. 
 Десетина пъти сме ходили в Бодрум с Емералд.
Но преди няколко години. Може вече да не процедират така.

# 61
Зависи от агенцията.
 При някои има среща на летище София. Чака ви там представител на фирмата и ви насочва към гишетата.
При други фирми отивате сами на летище София и като кацнете в дестинацията, на изход пристигащи има представител на фирмата с табелка, който събира групата.
 Относно другия въпрос - на самата екскурзия, която сте избрали пише дали полета е редовен или чартър.
Ако полета е редовен има всякакви пътници.
Ако е чартър - има само туристи за екскурзията, като пакета се продава от туроператор, а турагенциите събират туристи, т.е. в самолета има туристи на различни агенции, не само на вашата.
 Местата може да са поредни, може и да сте разделени.
Обикновено в условията на офертата го пише. Ако има доплащане на чекиране или предни редове в самолета - значи дават рандом места.
Ако нищо не пише за доплащане, като отидете да се чекирате на гишето и сте един зад друг на опашката - ще получите съседни места.

# 62
Здравейте, записахме еднодневна екскурзия до Сърбия и отделно до Солун с Глобал тур. В договорите ни до колкото прочетох е упоменато, че ние трябва да си направим медицинската застраховка сами, така ли е или нещо не съм довидяла правилно?

# 63
Здавейте,

1. Доколкото съм информирана, фирмата Глобал тур основно препродава пакети на други туристически агенции. Тоест, тази фирма вероятно е подизпълнител на фирмата, реализираща програмата.
2. Възможно е да се изисква да си сключите медицинска застраховка сами. Струва ми се малко необичайно, все пак. Има оферти, при които медицинската застраховка не е включена в пакетната цена. Тогава за нея се доплаща, но пак я прави туристическата агенция. Уточнете с Глобал тур този въпрос. Надявам се да съм била полезна.

# 64
Здравейте, някой пътувал ли е с Лукс Травел? Имат доста примамливи оферти, но четох доста негативни отзиви в Гугъл и малко ме е страх, да си призная. Ше се радвам някой да сподели, ако е имал опит с тях.

Общи условия

Активация на акаунт