Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 48 232
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Скрит текст:
Аз наистина не разбирам, грам и ми е каша.
И какво сега като премахнат един-два, ако излязат заразени до кога се продължава с операциите? Не ми се мисли.
Ели, ти си от Русе мисля, доктор Йорданов ни разказа случай за младо момиче на което са премахнали гърдата, а когато излязла биопсията се е оказало, че е ненужно. Момичето е осъдило доктора ли, болницата ли, но гърдата никой не може да и върне.
Настръхвам, просто наистина имам чувството, че всички гледат финансите, да водят пациенти и касата да плаща. Според Йорданов начина по който Хинев практикува е престъпен. Сподели съмнение, че е възможно умишлено да са измерили грешно тумора при самото изваждане, съответно попада във втори стадий с един мм, ако въобще има кирия да го правят....
С цялото ми уважение към д-р Йорданов малко излишно ви е наплашил толкова, не може да се върне времето назад, така че действайте напред. Нали ще правите ЯМР от него ще се разбере каква е ситуацията с лимфите и тогава вече доц. Консулова или някой друг онколог ще реши как да се действа. Успокой се момиче, какви са тези успокоителни, млада си още, ако ти се сринеш както всичко правиш от името на майката ти, кой ще се занимава с вас. Бъди малко егоист, скръцни със зъби и накарай майка ти да се вземе в ръце.

# 106
  • Русе
Помня случая, но нали затова ние четем, питаме, интересуваме се, че да не ни се случи същото. Ти правиш същото. Второ, трето, пето...колкото мнения трябва толкова ще вземете. Докато не сте сигурни в доктора и лечението. Само се успокой.

# 107
Кити, струва ми се, че залитате в другата крайност.
Д-р Виктор Йорданов е брилянтен образен диагностик, но НЕ е онколог. Тия приказки са излишни и изобщо не бих се впечатлила и не бих им обърнала внимание. И ако ги е казал, изобщо не му прави чест!
Всички тук ти казахме още в началото каква би следвало да е поредността на стъпките. Даже лично аз ти написах да изгледаш клипчето на "Една от 8", заковано на първа страница на темата. Ако беше си направила труда, щеше да ти се избистри малко в главата. Разбирам, че шокът е огромен, но паниката не е никак добър съветник.
Спрете да се люшкате от крайност в крайност. Да, може да се инвалидизира ръката, но не е задължително. Това казах и на майка ти по телефона и мисля, че тя схвана, че трябва да се избере най-малкото зло. Ако се налага лимфна дисекция, ще я направи. Нито ще е първата, нито последната. Може да има лимфедем, може и да няма. А може и да не се налага изобщо лимфна дисекция. Това не може да го решава д-р Виктор Йорданов. И всъщност, никой не може да го решава. Може да изкажат мнение, но майка ти трябва да вземе крайното решение. Майка ти, не ти !
Вземи прочети малко по специализирани медицински сайтове, изгледай клипчетата в ютюб канала на Една от 8.
Спрете да вярвате на кой, каквото ви каже - лични лекари и  пр. Избрали сте си лекар, вървете по тази пътечка.
Споделих на майка ти, че това действа пагубно на психиката ти и накрая ще се разболееш и ти ( не дай Боже)!
И да ти кажа по телефона тя ми звучи като разумен и спокоен човек. Може и да греша, но останах с усещането, че ти се паникьосваш повече от нея самата.
Съжалявам, че съм рязка, но от истерията в която си на път да се вкараш сама, може и да те извадят два-три виртуални шамара.

И да не не е само критика, понеже беше питала назад- ориентировъчна цена за реоперация при Вълкан Иванов в клиника Темелков е от порядъка на 2-3 хил.лв. Толкова беше през август 2022. След това се доплаща за хистология и имунохистохимия, ако искате такава. Само за хистология - 150 лв. И за имунохистохимия още 350.
Това го казах и на майка ти, но може би не е запомнила или не ти е казала.

# 108
Мили момичета, ще съм благодарна за информация по следните въпроси:
- Препоръка за хирург в София, който да работи по съвременните европейски протоколи? Нещо като д-р Вълкан Иванов, но да е в София.
- Има ли доктор в София, който може да прави добра реконструкция със собствена тъкан (не с импланти)? Чувала съм за д-р Романски, но той нямало да работи в БГ тази година.
- Има ли според вас приложение в БГ маркирането с клип на суспектната находка по време на кор биопсията, с оглед последващо проследяване и за улесняване на хирурга, лъчетерапевта и т.н. (за находка с размер 5мм).
- Препоръки къде да се направи кор биопсия в близките дни? Проверих при д-р Йорданов в Сити Клиник Младост, но няма час около месец напред.
- Къде понастоящем приема д-р Консулова?

Благодаря ви и ви желая здраве и отлични резултати от лечението, за тези, които минавате през такова.
П.С. Приемам съвети и препоръки и на лични Simple Smile

# 109
Момичета, страшно много ви благодаря на всяка една от Вас за оказаната подкрепа!
Още веднъж, ако съм засегнала някого, извинявам се!
Наистина вече се изтощих, аз да търся информация, аз да настоявам, да организирам, да моля майка ми...
А майка ми да не ми съдейства с нищо, тя отказваше да се информира и образова, чакаше някой да го направи вместо нея, но аз вече нямам енергия за това.
Има Консулт при Ася и след това при Вълкан, след което я оставям сама да реши как да продължи лечението си.  За лайф стриймовете буквално и се моля от сигурно два месеца да ги изслуша, все още не е!   
Не живеем заедно и не мога на сила да и ги пусна...
Не е лоша и си е съвсем разумна, но си е такава от край време немърлива към собственото си здраве.
В моя защита ще кажа, че ако не се бях наела да се осъществи среща с Вълкан, ако не бях потърсила второ и трето мнение за имунохистохимиите, тя щеше да остане при Хинев точно защото не си е мръднала пръстта да направи информиран избор.
Мисля, че направих достатъчно и сега вече съм спокойна, че ще е в сигурни ръце и обещавам да не взимам повече решения вместо нея.

# 110
Не бе, дете, не трябва да се извиняваш или защитаваш! Опитвам се да те поразтърся и да се освестиш, че ти трябва да си съпорт, а не двигател. Дай малко заден и я остави да си поразсъждава и сама да решава. Ми, ако не дай Боже получи рецидив! Ти ли ще си виновна за това, че си взела едно решение, вместо друго?
Защото самите лекари обичат да казват, че в медицината 2+2 не винаги прави 4. Всичко може на всеки да се случи.
Вярвам, че всичко ще е наред! Само спокойно и последователно действайте !

# 111
Да, Моли, точно, не мога да поемам тази отговорност и затова се отдръпвам, мисля, че всички вие ми дадохте добри насоки, а ти и кураж да се бори! Мама говори за теб с възхищение и признателност, защото тя не е свикнала да получава съвети и подкрепа, камоли от непознат. По-уверена е когато знае, че не е сама, че не само тя води битката с тъпата болест. На всички вас кураж и сили! Благодарение на Вас, разбрах, че това не е смъртна присъда и се живее и всъщност не е толкова страшно, особено когато попаднеш на някой, който те изслушва, обяснява, разбира и помага.
Днес доктора, искрено се зарадва, че мама се е прегледала, заради абсолютно безобидно цирейче на другата гърда(споделяла съм тук' това я накара да отиде на мамограф) и каза "виждате ли това наричам провидение", мама и тя много държи на това, че е Божия намеса. Случайност или не, открили са го много навреме /така твърдят всички до този момент/. А това, че не е загубила вяра също е повод за радост.

За себе си все още не съм решила, кога да започна с профилактиката. Вие, мамите на момичета, настоявате ли да се преглеждат дъщерите Ви? Знам, че рака не подбира по възраст... Но пък Виктор Йорданов, каза, че не винаги е наследствен, особено при необременени жени и с рак след 50г.възраст.

# 112
Скрит текст:
Да, Моли, точно, не мога да поемам тази отговорност и затова се отдръпвам, мисля, че всички вие ми дадохте добри насоки, а ти и кураж да се бори! Мама говори за теб с възхищение и признателност, защото тя не е свикнала да получава съвети и подкрепа, камоли от непознат. По-уверена е когато знае, че не е сама, че не само тя води битката с тъпата болест. На всички вас кураж и сили! Благодарение на Вас, разбрах, че това не е смъртна присъда и се живее и всъщност не е толкова страшно, особено когато попаднеш на някой, който те изслушва, обяснява, разбира и помага.
Днес доктора, искрено се зарадва, че мама се е прегледала, заради абсолютно безобидно цирейче на другата гърда(споделяла съм тук' това я накара да отиде на мамограф) и каза "виждате ли това наричам провидение", мама и тя много държи на това, че е Божия намеса. Случайност или не, открили са го много навреме /така твърдят всички до този момент/. А това, че не е загубила вяра също е повод за радост.

За себе си все още не съм решила, кога да започна с профилактиката. Вие, мамите на момичета, настоявате ли да се преглеждат дъщерите Ви? Знам, че рака не подбира по възраст... Но пък Виктор Йорданов, каза, че не винаги е наследствен, особено при необременени жени и с рак след 50г.възраст.
Дъщеря ми я заведох на гинеколог, когато ми каза, че вече води полов живот беше някъде 19 годишна и след това ходи абсолютно редовно на една година. Тази година я заведох на ехограф при д-р Евгени Василев, за съжаление след моята диагноза се води фамилно обременена, да не говорим, че и свекърва ми е била със същата диагноза, та от две страни ще я мъчим Laughing Пиеше противозачатъчни, гинеколожката я накара да ги спре, когато я преглеждал д-р Василев го е питала, той е казал, че според него не е проблем да си ги пие, идеята е заради моята диагноза, тъй като рака ми е хормонозависим. В момента не пие, защото няма гадже Stuck Out Tongue Closed Eyes и прави почивка. Моя съвет е да минеш един преглед на ехограф и да го правиш всяка година, ако кажат и по-често Relaxed

# 113
  • Пловдив
Кити, ако не се налага отстраняване на всички лимфни възли, то не го правете. Намерете къде може да Ви направят биопсия на сантинелни възли. Наистина, това да се махат всички превантивно е остаряло. И това, че някой нямал проблем, не означава, че майка ти няма да има. Имам четири близки, лекувани от РМЖ в чужбина - една в Америка, една в Гърция, една в Испания и една в Германия. Само тази в Америка е с премахнати всички ЛВ, защото още при отстраняването на сантинелните възли са намерили находkи в тях. Другите са с отстранени 2-3. Никъде не съм чула по света да махат всички превантивно.

# 114
Фреш бриз,
Аз в София не намерих кой да ми направи сентинелна биопсия , на която много държах. Така попаднах на Доцент Маслянков, който уж прави, ама не съвсем и не винаги. Но така разбрах, че той прави едномоментна операция с реконструкция, но не знам дали е с тъкан или с имплант. По-скоро второто, но не пречи да го попиташ. Аз не избрах него по ред причини.
Друг вариант е д-р Панов от Токуда, но за този лекар не успях нищо да проуча като отзиви. А не е като да не съм търсила.
Маркиране с клип, освен Виктор Йорданов в Сити, незнам къде слагат. Знам за Панагюрище, че го правят
Доцент Консулова приема в Хиподрума, но и там часовете за месец напред са запълнени

# 115
Благодаря, Mollly!
При д-р Панов ходих съвсем в началото. За Маслянков, може ли по-подробни впечатления, може и на лични?
Мнение за д-р Шопов от Александровска, ако си се интересувала?
В Хиподрума някакъв медицински център ли е, може ли контакт да се записвам направо?

# 116
Кити, ако не се налага отстраняване на всички лимфни възли, то не го правете. Намерете къде може да Ви направят биопсия на сантинелни възли. Наистина, това да се махат всички превантивно е остаряло. И ....
Нека все пак да си припомним:

- колко лимфни възли има в тялото... Отговор - много повече от 20. Не може да се изрежат всичките.

- също, че изрязването на лимфни възли при операцията е с цел ДИАГНОСТИКА, а не лечение.

Останала съм с впечатлението, че когато пациентката е "млада ", дори да няма разсейки в ЛВ правят задължително химиотерапия, дори в начален стадий. Не знам дали е правило. Аз при диагнозата бях над 45 години, чисти лимфни възли, и не правих химия, само лъче- и хормонотерапия.

# 117
  • Варна
Покрай Консулова, съм останала с впечатление, че химиотерапия не се прави при определен вид рак и ако теста Ендопредикт също покаже, че няма смисъл от нея, стига да се намери болница, която да вземе под внимание резултата от теста и пациентът да може да го плати.

Консулова в Хиподрума е в един дентален център. Център е много силно казано - в един блок на първия етаж, апартаментът е направен на дентален "център". На табелата на звънеца пише зъболекар ....фамилия на мъж, нещо с "Т" беше, особена фамилия, но сега ми убягва името.

Там, в едното помещение приема тя, доколкото знам само веднъж в седмицата, от 18 часа нататък. Нещо такова. В другото помещение е зъболекаря.
Пиша го, за да не се чудят хората да не са объркали адреса.
Хиподрума, ул. Найден Геров бл.26, вх. В
Блокът е нисък, стар, с няколко входа, които гледат към Била.
Телефон 087 730 0047

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 08:58 от missNoir

# 118
След като приключи ЛТ кога се прави образна диагностика и каква, и на какъв период?
Да припомня при мама като последователност до момента /кор биобсия, ПЕТ/СТ, 8 ХТ, операция мастектомия + лимфна дисекция на няколко нива, 24 ЛТ като успоредно с тях приема Летрозол/.
Летрозола кой го изписва, за да може да се заплаща от ЗК?

# 119
Летрозола( и изобщо хормоналните терапии), се изписват от хормонална комисия. Трябва от лечебното заведение или лекуващия онколог, да изпратят досието на комисия и тя издава протокол( от 1 май са изцяло електронни). Трябва да има  рецептурна книжка( купува се, заверява се от ЛЛ и в ЗК) и след като е издаден протокола( за 6 месеца), ЛЛ издава рецепта и с нея всеки месец се взима лекарството от аптеката( ЗК поема една част, другата се доплаща от пациента).

Общи условия

Активация на акаунт