Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 49 841
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Alik,, не бъди разочарована, а благодарна. Не винаги се случват нещата по наш план и сценарий. Важното е да се възстановиш и да бъдеш здрава, другите хубавини по натам.

kitty007, как премина срещата с доц. Консулова?

# 181
Alik,, не бъди разочарована, а благодарна. Не винаги се случват нещата по наш план и сценарий. Важното е да се възстановиш и да бъдеш здрава, другите хубавини по натам.

kitty007, как премина срещата с доц. Консулова?

Добре, мисля.
Бях инструктирала мама да записва разговора, но нямам време да изслушам.
Била е много мила, казала е, че ще се разбере след операцията дали ще се наложи химиотерапия.
И да се наложи ще бъдат 1-2-3. Успокоила е мама, че всичко ще бъде наред, трябва да стискаме палци да са чисти лимфните възли.
Ще ви прикача документа от прегледа.
Имам обаче един въпрос. Там където е самата характеристика/диагноза на тумора, досега при мама имаше "х". Доцентката е поставила "О", което значи, че няма наличие на метастази и заразени лимфни възли. Това, до колкото знам ще стане ясно след операцията, нали? Да не бързаме да се радваме?

# 182
Алик, имате много добър патолог във Варна - Калин Калчев от Св. Марина. Имам му мобилния, ако се интересуваш.
А материала от операцията изследваха ли имунохистохимично в Панагюрище ? Там какво показва ХЕР-а?
Кити,
Х означава, че не са изследвани, 0- че няма наличие . Примерно N0 - значи няма засегнати ЛВ. М0- няма метастази.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 18:45 от Mollly

# 183
Да, Моли, но нали това се потвърждава след ПЕТ скенер и изследване на лимфни възли? Сега как го е установила?

# 184
Моли, имам две хистологии от кор биопсията. И при двете HER2 e 1+ (отрицателен). Именно ИХХ от операцията в Панагюрище на д-р Факирова показа 2+. Знам, че д-р Калчев е отличен патолог, но не съм сигурна, че прави CISH тест. На малко места го правят и се доверих на препоръката на д-р Факирова, да го направя при проф.Поповска. Обмислям да направя и втори контролен CIHS, така че ще съм ти благодарна да ми пратиш телефона на Калчев. Някой правил ли е такъв тест по здравна каса? След като пише в протокола от онко комисията да се направи ретестване за HER2, дали няма как да направя един тест по каса?

# 185
Мама има няколко ЛТ, но я спират за 4 дни, защото е невъзможно да продължи, поради изгоряне. Но тя иска да прекрати изобщо следващите 4-5 процудери. Какво да правя, помагайте...

# 186
  • Варна
Ужас, много съжалявам!

Как се стигна до изгаряне още на четвъртата ЛТ?

В групите за взаимопомощ скоро имаше пост и много коментари кой с какво се маже.

Искаш ли пак да прегледам и да ти напиша?

# 187
Кити, нали правихте ЯМР?
Там чудесно се виждат аксилите и вероятно в разчитането е посочено, че не са ангажирани ЛВ. Затова и Консулова го е отразила, предполагам. Виждам, че и тя е написала препоръка за сентинелна биопсия. Вижте Вълкан какво ще каже? Той много зачита мнението на Консулова. На мен ми беше казал, че вярва безрезервно само на двама онколози- на Консулова и на Щерев от Надежда.
Алик, ще ти го пратя телефона на Калчев. Заблудих се, че си носила на Факирова материала. Не знаех, че тя изследва и в Панагюрище.
Скип, обилно ръсене с прах за рани със сребро. От горчив опит споделям. Трябва да се държат раните сухи и така бързо хващат коричка. Но за 4 дни едва ли ще минат. Аз се измъчих една седмица, но беше след края на лъчето.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 20:46 от Mollly

# 188
Аз ѝ купих по препоръка на Ели Бепантен, но едва днес ще го започне. Има още 4-5 процедури до края, минаха повечето.
А ако не ги завърши на този етап?

# 189
Скип, на мен мехлеми и спрейове не ми помогнаха. Залепяше се за марлята и при смяна на превръзка всичко почваше отначало
Най-ефикасно ми беше Банеоцин. Ръся обилно и отгоре марля.  Така 3-4 дни и вече имаше коричка. А до седмица започна да излиза здрава кожа.

# 190
Скип, когато аз изгорях от лъчетерапията мажех с дефламол по препоръкка на лекар,но при мен изгаренето беше  след лъпетерапията.

# 191
Още не е с рана, само силно зачервяване, но тя се е отказала да продължи. Сега ще прави почивка 4 дни, дано има промяна в цвета на кожата. 
А аз четох, че не е добре да има паузи между процедурите. Но вече се чудя, ако изобщо не ги изкара да края да не се обезсмисли до момента облъчването.

# 192
  • Русе
Аз прекъснах за три седмици ЛТ. Никой нищо не е казал. Тръшна ме Ковид-а, нямаше как. Мина ми, довърших.

Скип, в случая това, което препоръчах не е меродавно. Нека да я види лекар и да изпише нещо адекватно. Аз харесвам много дефламол, но нека лекар да каже.

# 193
Е, щом е само със зачервяване, може и да се поуспокои кожата за 4 дни. Лъпетерапевта не е ли препоръчал с какво да маже?
Пробвайте нещо с хиалуронова киселина. Пантенол или нещо подобно.
Хубаво е да ги довърши, то малко е останало.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 22:26 от Mollly

# 194
  • Варна
Скип, а защо да не маже с Бепантен след като го имате?
Прочетох, че е за изгаряния, кожни рани.

Общи условия

Активация на акаунт