Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 49 859
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
valkyrian, за мен беше добре мама да е под наблюдение, все пак операцията ѝ беше сериозна, с толкова шевове и два дренажа, съпътсващи заболявания. Хирургът сам сменяше превръзката всеки път. Аз имах много опасения и страхове, но всичко мина много добре.

И ние бяхме насочени към други специалисти /за поставяне на порт и за самата операция/ извън бълницата, където мама се лекува активно, нищо че и там можеше да се случат. Но явно има защо! И не смятам, че е поради приятелски отношения. Дано не бъркам. Останах със страхотни впечатления и от двамата специалисти! Млади, човечни, професионалисти - сигурна съм, че ще имат подобаващо бъдеще!

Моля да споделите с какво се маже кожата при зачервяване от ЛТ. На края вече се получиха изгарания и дискомфорт. Някакъв гел да дали на мама от отделението по ЛТ. Дано се справим и с това.

# 166
Момичета, как върви записването за Пет скенер в Сити клиник. Мисля, че някой преди повече от месец беше казал, че прозвъняват подалите документи през февруари. Звъннах преди малко и ми казаха, че прозвъняват подалите началото на февруари. Това не ми е сериозно.
.

Сериозно 😳 започнали са да звънят на подалите февруари..... Йееее има светлина в тунела, чакам от 24ти 😂

# 167
  • Русе
Скип, аз мажех веднага след лъчето с Бепантен (ама не тоя за бебешки дупета). Вечерта измивах внимателно мазното, а сутринта преди поредното леко минавах с мокра кърпичка да обера остатъци от мазното. Че да не се опържа съвсем. Това по съвет от лъчетерапевт. Даже не ми се зачерви кожата.

# 168
  • Sofia
Аз бях им звъняла в края на май, казаха, че звънели на тези от февруари.
Подала съм началото на март, може и да се класирам за август.
Сити Младост за няколко години постигнаха това, което някои държавните болници си извоюваха заради десетилетия некадърно здравеопазване - да отблъскват пациенти.
Момичета, как върви записването за Пет скенер в Сити клиник. Мисля, че някой преди повече от месец беше казал, че прозвъняват подалите документи през февруари. Звъннах преди малко и ми казаха, че прозвъняват подалите началото на февруари. Това не ми е сериозно.
.

Сериозно 😳 започнали са да звънят на подалите февруари..... Йееее има светлина в тунела, чакам от 24ти 😂

# 169
  • София /Абсурдистан
До днес никой не ми е звънял, чакам от февруари аз. Изпускат ме като клиент. В девета глуха съм.
Дано да няма изненади после.

# 170
Ужас! Та това са 4 месеца!
Аз правих в Токуда. На 03.12.2022 подадох документи с молба да е след 20.01.2023, че да минат 12 седмици от последната лъчетерапия и ми се обадиха в началото на януари с насрочена дата 25.01.
Сега може и там вече да се е позапълнил графика. Организацията беше перфектна. Викаха ме в 9.00, в 9.15 минах събеседването и в 9.30 групата се позиционирахме с водите пред скенера. Аз минах последна от групата, но с всичкото чакане, в 10.30 вече бях приключила.
Мен Сити ме загубиха още по време на активното лечение с техните шмекерлъци на дребно и липсата на организация и кадрова обезпеченост да обслужват всички пациенти, които поемат. От лакомия ли от що ли?
Сега с тези такси за щяло и нещяло се надявам да са оредели мераклиите да се лекуват при специализанти без никакъв надзор от хабилитираните онколози.
Язък им за хубавата база!

# 171
  • Sofia
Лейди , последно ми казаха, че било между 7 и 10 седмици чакането. Моите десет седмици изтекоха края на май. От понеделник ги почвам як тормоз, че много съм им набрала. Ти ходила ли си на място да питаш? Ще спретна накрая оплакване до разни институции. Абсолютна подигравка с онкоболните. Ако нямат капацитета да провеждат тези изследвания, да не поемат хора.

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 22:37 от Child of June

# 172
  • София /Абсурдистан
Ходих и на място, без полза. Казаха да чакам. Казаха, че всеки ден по 50-60 души подават документи, а касата им плаща само за 17 души дневно и да съм си смятала. Една друга жена дойде след мен и се караше с тях цели 40 мин., че и трябваше изследването спешно за телк, чакала е към 3 месеца и накрая и казаха пак същото, да чака. А и имали спешни пациенти, на които им предстои лечение и те са с предимство. Ами то по тази логика всеки е с предимство пред мен. Нямам нерви вече.

# 173
=-=-=-=, мама има рецептурна книжка, поради друго хронично заболяване, същата дали може да се ползва или трябва нова?

Явно ще чакаме наставления от лекуващия онколог.

Тук някой приема ли това лекарство Abemaciclib (Verzenios/Ramiven)?
  Аз го пия вече 1 г. и 4 м.

# 174
С месец закъснение ще разкажа за моята операция. Нарочно реших да отложа, за да имам време да си подредя всичко в главата и да не съм импулсивна и необективна. Така, някои знаят, 24 часа преди операцията беше маркирането на сентинелните лимфни възли в Сити клиник Младост от доц. Павел Бочев. Маркирането представлява инжектиране на радиоактивно вещество-Тахнеций на 4 места в гърдата с тумора около зърното. Изчаква се в стая изолатор докато ви повикат поименно до час. В това време веществото е тръгнало по пътя си и оцветило стражевите лимфни възли. Моли много добре го е обяснила това. След скенера се изчаква до 20 мин за папката с диска, разчитането и снимките и се тръгва към избрания хирург. До 24 трябва да се направи операцията. Пристигнах в Панагюрище, болницата чудесна, ред има-очакваха ме, ковид тест, декларации на килограм, сърдечен прием, условия чудесни. Всичко много набързичко-преглед при кардиолог, поставяне на игла за порта в съдова хирургия, изследвания кръв, урина, анестезиолог....идеално смазана машина.  Само дето не мога да се похваля с мечтаната операция. За съжаление д-р Хатър се е наложило да ми раздели операцията на две. Направила е сентинелната биопсия и субкутанна мастектомия с едномоментна реконструкция на засегната гърда само. Причината-обилно кървене вследствие на химиотерапията и хормоналната терапия. Имала съм твърде голяма кръвозагуба и така е преценила. Когато се събудих треперих от студ и се тресях няколко часа, бегли спомени имам, но май цялата болница се въртеше около мен. Вливаха ми антибиотик, две банки кръв ми преляха, имах някакви щипки на пръстите, вързани към апаратура, която ми мереше всякакви показатели 48 часа след операцията. Помня, че много плаках...Хатър каза, че просто не е искала да ме убие и че не й се влиза в затвора заради мен...Стабилизираха ме. Екипът е отличен-отношение, професионализъм, съпорт всякакъв от професор до санитарка. Много страдах, че съм с едната гърда горе, другата долу, ама това е положението. Иначе оперираната и реконструирана гърда е ювелирно изпълнение. Разрез тип котва-от зърното напречно надолу и дъговидно под гърдата с изрязана кожа и направено повдигане, което изобщо не сме коментирали предварително, с изрязано, почистено и зашито обратно зърно без никакви следи от което. Отлична работа на д-р Хатър. После доста четох и разбрах, че с право не съм тръгнала веднага да я плюя, всъщност добрата практика е големите операции да се разделят на части. Тежеше ми, че не ме предупреди, че може да стане така. Хистологията показа чисти лимфни възли, алелуя Simple Smile Обаче според д-р Факирова HER2 e 2+, което означава нито положителен, нито отрицателен. Налага се да се уточни с KISH тест при проф. Поповска в Плевен. От това ще се реши дали ще има таргетна терапия  с Херцептин. Получих си епикризата и протола от комисията в Панагюрище месец по-късно и с отбелязани в протокола всички възможни терапии. Побърках се, отдадох се на прегледи и консулти с патолози, онколози и лъчетерапевти, та резултатът е лъчетерапия 25 процедури, химия няма да имам повече, таргетна ще видим какво ще каже Поповска. Лъчето ще го правя в София-Сити Клиник Младост от 3 юли след консулт с д-р Николай Недев като последна инстанция за лъчето. Много ще се радвам да се видим в София със столичните форумки, а може и обща среща с който може да измислим Simple Smile

# 175
  • Sofia
Ходих и на място, без полза. Казаха да чакам. Казаха, че всеки ден по 50-60 души подават документи, а касата им плаща само за 17 души дневно и да съм си смятала. Една друга жена дойде след мен и се караше с тях цели 40 мин., че и трябваше изследването спешно за телк, чакала е към 3 месеца и накрая и казаха пак същото, да чака. А и имали спешни пациенти, на които им предстои лечение и те са с предимство. Ами то по тази логика всеки е с предимство пред мен. Нямам нерви вече.
Като им плаща за 17 - поемат 17. От организация до лакомия им е работата. Не те предупреждават, прибират документите и после - когато, тогава, ще чакате. Аз се водих спешна. Недев, а преди него и останалите, ми каза, че трябва да го направя възможно най-скоро след лъчето, което е два месеца след него. Мне, ще раздухам ситуацията, както навремето с таксите. Печелбарска история е тяхното.

# 176
  • Варна
Алик,
Аз много си изпатих от Поповска.
Като си помисля само, че заради нея щяха да ме лекуват за тройно негативен и нямаше да имам толкова важния Херцептин.
Разказвала съм.
Приятелско семейство я познават, уговорка и накрая...Да не изпозлвам каруцарски език...

Помисли за всеки случай дали да не дадеш на друг патолог блокчетата ти след нея.

При мен Калчев потвърди вече получения от турците резултат за Хер.
Николай Недев ми каза при него да отида.

# 177
След малко мама е при Ася Консулова. Може ли някой да ми припомни какво е добре да я пита? Защото майка ми ще е сама и и нямам доверие, вечно е неразбрала...

# 178
Здравейте.Пожелавам на всички момичета здраве Simple Smile Влизам с молба за препоръка за специалист в Плевен.
Появи ми се болезнена зона на гърдата и при опипване открих болезнено твърдо топче.
Благодаря предварително

# 179
И Алик, какво си преживяла
Стискам палци всичко да е наред вече

Кити, успех на мама

Общи условия

Активация на акаунт