Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 49 701
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
За добри кръвни показатели аз искам да препоръчам спирулина, морковен сок и има едни пробиотици на Дафлон с кръвен здравец, специално те подпомагат образуването на червени кръвни телца. Аз пия Laktera nature, но ще пробвам и тези с кръвен здравец.

https://daflorn.bg/mobile/product/details?Id=45

# 376
  • Русе
Умната с добавките по време на химия и хормонална терапия. Нека да Ви ги предпише лекуващия онколог. Някои добавки усилват или намалят действието на ХТ и хормоналната.

Вал, това са три различни ехографии.

# 377
Белс,
От личен опит аз категорично бих препоръчала д-р Виктор Йорданов от Сити клиник. Много лека ръка има и всичко е под ехографски контрол, което гарантира, че ще е на точното място.
Те обаче работят с патолозите на Токуда, към които аз съм с много големи резерви, така че ако правите там и хистологията, препоръчвам второ мнение за блокчетата
За другия доктор нищо не мога да кажа .

# 378
Момичета, доцент Консулова предписа Амиридекс на майка ми.
В аптеката са и казали, че ако купува с рецептурна книжка, касата покрива някаква част от сумата.
Днес е звъннала на личната, тя твърди, че касата покрива напълно сумата, но трябва по някакъв начин да се завери рецептата. Имате ли идея как се случва?

# 379
  • Русе
С Протокол. Консулова трябва да издаде протокол и със съпътващите док да го прати електронно към ЗК. Първият протокол се одобрява за месец. След това при личната за рецепта, с рец.книжка и чак след това в аптеката.

# 380
Ели дечкин , забранени са при мен специално всякакви витамини и добавки. Но пробиотика ми е задължителен и съответно - ползвам на тази марка. А спирулината се води цялостна храна, прахообразна е, но си е храна, не добавка Flowers Hibiscus

# 381
Кити,
В момента не съм сигурна, че може да го купува с протокол.
Консулова го е изписала на обикновена рецепта, защото тя не е лекуващ лекар на майка ти и прегледа се води консултация.
В момента майка ти няма лекуващ онколог, нали така? Ще може да се изписва с протокол, когато от онкологията, в която ще продължи лечението (, ако има химия и лъче) го запишат в протокола от онкокомисията, или когато се диспансеризира, ако няма да има химии и лъче.
Пробвайте дали личната не може да издаде протокол, но се съмнявам.
Аз минах през същото, защото при мен не беше ясно трябва ли да го вземам или не. Когато от диспансера вече можеха да го изпишат с протокол, аз вече реших, че няма да го вземам, защото се оказа, че това решение трябва да си го взема аз. Никой онколог не се ангажира с категорично мнение, предвид съмнителните ползи от него в моя случай.
С протокол по ЗК се покриват 18.19 лв, а пациента доплаща разликата до около 48 лв. , колкото е в аптеката на свободна продажба.

# 382
Белс,
От личен опит аз категорично бих препоръчала д-р Виктор Йорданов от Сити клиник. Много лека ръка има и всичко е под ехографски контрол, което гарантира, че ще е на точното място.
Те обаче работят с патолозите на Токуда, към които аз съм с много големи резерви, така че ако правите там и хистологията, препоръчвам второ мнение за блокчетата
Много благодаря!
Имам и нова препоръка за д-р Сечанова в Надежда, тя дойде от разчелия ЯМР-то д-р Карамитев и вече съм тотално объркана

# 383
  • Русе
Белс, и от мен Йорданов.

# 384
Аримидекс е около 50 лева, като ЗК покрива 23 и разликата 25 се плаща от пациента.
Масово докторите изписват Летрозол, който се покрива изцяло от ЗК. На свободна е около 30 лв. Оригиналът е Фемара, но трудно се намира първо и второ там има доплащане от пациента 15 лв.
Летрозол и Анастрозол /търговско Аримидекс/ са подобни лекарства, но не са едно и също.

За да покрива каквато и да е част от лечението ЗК, трябва да има протокол от лекуващ лекар. Доц. Консулова го е изписала просто, за да се започне прием и да не се губи време. Точно както и при мама, и едва сега очаквам да  ѝ го изпишат от диспансера и да  го плаща ЗК.

# 385
Белс,
Много благодаря!
Имам и нова препоръка за д-р Сечанова в Надежда, тя дойде от разчелия ЯМР-то д-р Карамитев и вече съм тотално объркана
Леко съм втрещена момичета, д-р Сечанова от МБАЛ Надежда, която е прочела заключението каза, операция защото находката е много малка 10мм/4,6мм (9,5/7,3 в сагитален план) за кор биопсия и по време на операцията се прави бърза биопсия и се решава на място дали да се маха гърдата или само частично. 🤦🏼♀
А от всичко прочетено тук, бях останала с впечатление, че нак-правилно е първо биопсия

# 386
  • Русе
Не се втрисай. Това се нарича отворена биопсия и в случая е правилно. Прекалено е малко нещото за точна кор биопсия. Кофтито че, че би трябвало това да се две интервенции. Биопсия и след резултата, операция. Не в една.

# 387
Ели_дечкин, благодаря ти!
Тепърва се сблъсквам с нещата и разучавам различните понятия.
Правилно ли разбирам, че при толкова малка находка не е добре да се прави кор биопсия.
Опитвам се да се свържа с д-р Йорданов, да видя той какво ще каже.

# 388
Аз съм по-скоро некомпетентна, но за нещо 5 на 5 мм са ми препоръчали кор биопсия. С няколко доктора досега е обсъдено и препоръката остава тази.

# 389
  • Русе
По принцип кор биопсията (широкоиглена) е "модерния" вариант в момента и много я практикуват, и за по-големи находки е идеална, но при толкова малки лекарят трябва да е доста добър, за да нацели само находката. Иглата е доста широка и "загребва" доста материал. Прави се под ехографско наблюдения и грешки не са изключени. Колкото и да не харесвам отворената биопсия, за толкова малки находки я смятам за удачен вариант.

П.С. Нещо, което отдавна се каня да напиша и все забравям. Ние тук не сме лекари. Говорим от личен опит и отделно си предаваме една на друга информацията. Мнението на един адекватен и добър специалист трябва да е меродавното. Така че, Фреш, щом имаш вяра на доктора си, него слушай!

Общи условия

Активация на акаунт