Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 48 061
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • София
БЛАГОДАРЯ ви момичета, прекрасни сте!
Да се връща добротата ви, човещината, разбирането в изобилие!
ЗДРАВЕ на всички в темата пожелавам от сърце!

# 541
  • Варна
Да допълня, че за д-р Вълкан Иванов е лесно с часовете и няма чакане със седмици, часове....

# 542
  • София
Записахме час при д-р Вълкан Иванов във вторник!
Благодаря отново!

# 543
Здравейте докторката  ми е записала час за пет скенер в сити каза ми че трябва да си изпратя направлението не съм от софия.до кой да го изпратя не ми е ясно не ми се иска да объркам нещо и да си изтърва часа

# 544
Муун, обади се на националния телефон. Ще те свържат с регистратурата на нуклеарна медицина и те ще ти обяснят. Общо взето са любезни и отзивчиви.

# 545
Покрепям Чайлд,за проф.Йорданов ВМА.Оперирана съм от него 2020г.Не съм шита с конец ,а с телбод след година трябваше да махам и другата гърда и ме оперира Василев.Разликата е ограмна ,ако трябва да избирам пак бих избрала проф.Йорфанов от ВМА.,но тогава бяха ковид отделение.Успех желая!❤️

# 546
Здравейте, на някоя от вас скоро случвало ли се е да ходи в чужбина по време на болничен? Разбрах, че може да е проблем и автоматично се прекъсвал болничния.

# 547
  • Варна
Ако болничния е от личния лекар за цистит, сополи, кашлица, разстройство и т.н. Не можеш да отидеш на почивка/екскурзия в чужбина.

Ако болничния е от болница, лкк, телк с диагнозата и лечение, мисля че, не е проблем да отидеш в чужбина за консултация, лечение на заболяването. Поне аз бях така. Химията я изкарах с болнични от ЛКК и знаеха, че я правя в Турция.

Ако искате да отидете на екскурзия/ почивка и не ви дават отпуска и варианта е с болничен, не споделяйте къде, какво, не използвайте социалните мрежи за тагване, снимки.

# 548
Сестра ми я оперираха от миома  почти по спешност и има болничен 30дни. Обаче още преди това беше планувала на 20я ден след операцията са ходи на екскурзия. Та се чуди дали ще е проблем с болничния.

# 549
Сестра ми я оперираха от миома  почти по спешност и има болничен 30дни. Обаче още преди това беше планувала на 20я ден след операцията са ходи на екскурзия. Та се чуди дали ще е проблем с болничния.
Аз едва ли съм най-правилния човек за изразяване на мнения и съвети тук, но ще те кажа как беше при моята мама.
Също спешна и дълго отлагана операция, по нейно време болничният, който и се полагаше беше дори 6м, а не само месец.
Ограниченията бяха да не извършва тежка физическа работа, да не се претоварва и да прекарва времето в релакс.
Според мен, ако все пак екскурзията не е тежка, като да кажа да изкача планински върхове или да прави дълги преходи в гората, аз не виждам някакъв проблем, особено, ако се чувства добре. Нека да се запита все пак с лекуващия лекар.

# 550
Ако болничния е за домашен режим и не е  специално отбелязано, че ѝ разрешават да пътува в чужбина, може НОИ или работодателят да го оспорят и да не ѝ го платят( а и да искат да върне парите, ако вече са изплатени). Същото могат да направят, ако и направят проверка и не си е вкъщи при домашен режим...Болничния се дава за да си седи вкъщи и да се лекува/ възстановява. Точно тези дни  се коментираше това, някъде из темите...., но не се сещам къде, точно.
Сетих се- ето тук: https://www.bg-mamma.com/?topic=1511632.7665

# 551
Момичета, много ви благодаря за бързите отговори.

# 552
  • Варна
В такъв случай, не трябва да го разгласява.
Предполагам, че в болничния пише "домашно" лечение или свободен режим, с право да напуска населеното място, но без да напуска страната.
Доколкото помня, може да я глобят, ако напусне страната по време на болничен, ако се разчуе.

# 553
  • Добрич
Наскоро беше коментирана на друго място екскурзия в чужбина по време на болничен. Ако от НОИ я засекат и не може да се докаже, че пътуването е по медицински причини, трябва да се върнат парите за болничния. НОИ редовно правели проверки на случаен принцип. Най-лесно се проследявали самолетните билети. Даже при необходимист се изкарвали справки за всички пътувания (имало си начин).
Както се казва "риск печели, риск губи"...

# 554
Какъв е срока за подаване на направлението за пет скенер

Общи условия

Активация на акаунт