Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 48 072
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Една от най-близките ми дружки беше с хормонозависм РМЖ  преди повече от 8 години. За ХТ въобще и не споменаха - тук в КОЦа в Пловдив. Лумпектомия, изчистване на ЛВ-чисти,  курс от лъчета и подкожни инжекции, които тя си слага две години и ги спря на свой риск, че трудно ги понасяше ( взе да пие някакви билки) но 5 години се явяваше на онкокомисии и изследвания, и я отписаха след това от системата,  жива и здрава е, всичко е наред.
А ПЕТ скенер й пуснаха контролно чак на втора или трета година..
По-миналата година пък друга моя позната, хваната пак в начален стадий, пак в КОЦа и не й пуснаха ХТ, само лъче след операция.

Вела, явно си права, че при хормоналните не е задължителна химията, А това, което FB68 казва, мисля, че има предвид, че след като има засегнати ЛВ, химия така или инак ще се прави, какъвто ще да е тумора, с ПЕТ или без ПЕТ, което.. пак си е така.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 06:26 от Ea_

# 526
Писала съм и преди за моя случай. С естрогено и прогестероно-зависим тумор съм, 12мм, с квадрантектомия, два заразени л.в. от 20. КИ 45%, но по мои наблюдения на него не обръщат особено внимание при определяне на терапията. Първото решение от Онкокомисията в Сити клиник беше само за хормонална терапия. Дали беше от недоглеждане, така и не разбрах. Хирурът го върна за преразглеждане и ми назначиха 6 червени химии и лъче. Е, изкарах си ги. Може да е било презастраховане, но тогава не посмях да рискувам.

# 527
  • София
Моля за насоки кой е най-бързия начин за консултация с проф. Байчев. Приема ли извънредно след записаните часове, ако отидем да чакаме или задължително изисква записан час?

Моля за мнение за доц. Седлоев, ако някой има лични впечатления!

# 528
  • Варна
Моля за насоки кой е най-бързия начин за консултация с проф. Байчев. Приема ли извънредно след записаните часове, ако отидем да чакаме или задължително изисква записан час?
Приятелка пострада от него.
Топче под мишницата. Той го следи 1-2-3 години, нищо притеснително.
Започва да се зачервява, понаболява, пак същото - нищо притеснително.
Отива при друг хирург - определил го веднага като злокачествено, развивало се назад в годините, докато Байчев го е следял. Операция и се оказал прав.

Иначе и аз първоначално се бях засилила към него, докато тя не ми разказа.

# 529
  • Русе
Д-р В. Йорданов с половин уста ми каза да внимавам кого избирам за хирург и да внимавам с най-добрите, че вече не са това, което бяха. И точно проф. Байчев визираше. От други места се чу същото.

# 530
  • София
Благодаря ви, страхотни момичета!

Моля за съвет за добър хирург!
Вчера правиха биопсия на дъщеря ми, определиха го като фиброаденом и насочиха за оперативно лечение. На 31 г. е.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 09:43 от O. Basilicum

# 531
Мисля, си че няма лекар, който да не е допуснал грешки. Особено в такава не точна наука, където трябва да прецениш по образна дианостика и нямаш нищо 100% сигурно.
На свекърва ми на ПЕТ скенер светнаха 5 или 7 метастази /не помня вече колко бяха точно/ после с биопсия, колоноскопия, и ЯМР се оказа, че реално са само 2. Казвам това с надеждата да помогна на някой отчаян от една страна и от друга го давам като пример, че няма как  лекарят да се довери само на образната дигностика, а трябва да има опит и усет. Според мен опита е много, много важен.

# 532
Няма ли някой с подчертан интерес и опит с мозъчните метастази и изключително добър в лечението им?

В общата тема за рака има потребители с такава патология
,,Малко трудна тема за болестта рак и борбата с него," Един от активно включващи те се е с мозъчни мети, стабилно контролирани, много начетен човек с адекватни съвети относно заболяването

# 533
Кити, сега разбираш ли колко беше важно да си минете стъпките, както му е реда. Колко жени тука написахме, че е редно първо да се мине през биопсия, комисия, план за лечението. Ама вие слушате личната лекарка и малко отзад-напред я подкарахте. И онзи, дето беше с очи скенер и ви убеждаваше, че нямало разсейки.
Както казват лекарите, в медицината 2+2 не винаги прави 4. При "добрите" характеристики на вашия рак, ето че той е успял да пробие и да стигне до лимфните възли.
Станалото, станало! Не е време за истерии. Сега ще си минете ПЕТ скенер, ще стане ясно какъв е стадия и ще ви направят план за лечение. Хубавото е, че гадината вече е отстранена. Сега ще се убиват пръснатите ракови клетки, там където ги има. Тук има една жена (Касаби, ако не бъркам беше ника), с която заедно започнахме лечението. И при нея след операцията се оказа, че има заразени ЛВ, които не са отстранени, но химията стопи всичко.
Касаби, ако четеш и не бъркам , включи се да й разкажеш от първо лице, че не е чак толкова страшно положението.
И аз съм на мнението на Малечка, че и двете с майка ти ( , особено ти) имате остра нужда да поговорите с психолог. Потърси Антонина Топалова от Една от 8. Може би и онлайн да може да проведете разговор.
И не се отчайвайте! Всичко ще мине!
Моли, чета разбира се. Форумът остана връзката между мен и рака.
Март приключих с лъчето. След седмица се върнах на работа. Един месец след като започнах, когато се прибрирах лягах веднага да спя. Явно трябва малко време организма да се възстанови. На 22.06 минах на ТЕЛК.
Дадоха ми 80% за две години. Миналата седмица пуснах за винетка. Стана за четири дни.
Лейди гуш и сили за новата битка!
Има ли смисъл да убеждавам Кити007, че и със заразени аксиларни възли не съм 5 стадий, нямам разсейки в други органи(за сега), преминах лечение и живота си продължи по старо му. С хормоно зависим и Хер отрицателен, но химията ми стопии лимфните възли.
Доц.Маслянков ме убеждаваше, че в моя случай химията няма да подейства и затова не се подложих на неоадювантна химиотерапия. При мен имаше ефект.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 19:59 от Kasabi

# 534
  • София
Отново съм аз и отново моля за мнение, много е важно да изберем добър онкохирург, защото ТАБ /тънкоиглена аспирационна биопсия/, каквато направиха на дъщеря ми, не е надежден диагностичен метод и не е сигурно дали образуванието е фиброаденом. Освен това е важно и да е естетически добре направена операцията /младо момиче е/. Препоръчаха ми доц. Седлоев от ИСУЛ и д-р Митова от б-ца Лозенец, Опитвам да се свържа и с д-р Василев, но е много трудно, а през август излизал в отпуск. Чета, че д-р Вълкан Иванов е онкопластичен хирург.
Моля за вашето мнение за споменатите лекари, а и за препоръки за други. Колкото повече чета, толкова повече се обърквам. В тих ужас съм. Точно преди година майка ми почина от рак на гърдата и впоследствие на пикочен мехур,  дъщеря ми е фамилно обременена. Всъщност това е и един от аргументите да препоръчат операция.
Моля за помощ, тук сте информирани, интелигентни жени, минали и преминаващи по този път, актуалната информация от първа ръка е безценна. Майка ми се разболя преди 24 г., направи рецидив през 2015 г., през годините оттогава нещата много се промениха, нови лекари, болници, това което зная, не ми върши работа.

# 535
  • Русе
Василев - не!не!не! Толкова жени обърка последно време, че лично искам да отида и да го стисна за гърлото.
Д-р Хатър от Панагюрище?
Д-р Атанасов от Надежда?
Доц. Маслянков от Александровска? Последно време и за него се чуха разни неща.
Д-р Вълкан Иванов?

Тези съм чувала из темите с положителни коментари.

# 536
Босилече,
В моята лична класация на база проучване и опит:
Д-р Вълкан Иванов
Д-р Регина Хатър
Мога на лични да ти пратя снимки на моите шевове, които нямат още година.  Пиши, ако искаш.
Стискам палци всичко да е наред!!!

П.С.
И аз подкрепям Ели за Евгени Василев

# 537
  • Sofia
За Йорданов Сити Младост също има добри отзиви, това го пиша като вариант той да направи биопсията под ехографски контрол. Аз се следях при него. Иначе три пъти съм оперирана от проф. Йорданов във ВМА.

# 538
  • Добрич
O. Basilicum

И аз подкрепям за д-р Вълкан Иванов и д-р Регина Хатър.

Д-р Вълкан Иванов има прием и по НЗОК в Сити Клиник Варна. Кор биопсия прави в Сити Клиник, април платих 280 лв. за нея, а прегледът при него там е 110 лв. Оперира в частната клиника Темелков, Варна.

Д-р Хатър приема в Уни Хоспитал в Панагюрище, работи по НЗОК и също е един от най-добрите лекари в България. При нея записването е по-трудно и доста се чака (от болницата дават тел. номер, на който тя лично записва пациентите си).

Ако искате, помислете първо за надежна кор биопсия и после за операция.

# 539
O. Basilicum,
Аз съм пациент на д-р Василев. Следя при него (фиброаденом) от 15 години преди да установи рака. Направи първо кор биопсия, после две операции. Само добри неща мога да кажа за него и като мамолог, и като оператор.

Общи условия

Активация на акаунт