Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

  • 48 057
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
  • Мнения: 11 817
Аз затова пропих 😂
Туй уиски, ракия, вино, шорам като замаяна.

Лятото не ми върви алкохола, но студените месеци уискито за нищо го нямам 😂

Права, на плота, наливам си и пия. Особено ако трябва да готвя, тази "любима" моя дейност, пия два пъти повече.

Да не ви казвам, че болно гърло започнах да лекувам с ракия, вътрешно, от сутринта 😂

Кафе с ракия 😉😉😉

# 571
  • Мнения: 364
Аз за себе си не мога да взема на този етап решение на кой да вярвам относно храненето.

Преди диагнозата се хранех здравословно, предимно постно, рядко месо, черен шоколад или фурми, пиех и все още пия алкална вода (имаме в къщи инсталиран йонизатор за вода), пия по 1 кафе сутрин и повече не, алкохол пия твърде рядко, цитрусови плодове само зимата и то от време на време, не пуша.

И на фона на всичко това ме споходи....

След като приключих химия и лъче питах и Консулова и в Турция - трябва ли да стана веган, да спра млечните продукти, да пия някакви специални добавки. И тя и турския професор казаха, че храната няма отношение към диагнозата.
Мисля ,че въобще храненето не е основната причина за заболяването ,нито че и спазването на разни правила би предотвратило отновото и появяване.

# 572
  • Мнения: 2 537
Според мен бум на раковите болести няма. Има бум на диагнозите. И преди е имало рак, но хората не са имали рентгени, скенери, ултразвук, лаборатории. Боледували са си уж от мъка или от нещастна любов, или от "проклятие " и са си умирали.... Змия е полазвала жените по гърдите.... и в литературата го има. Затова и продължителността на живота като цяло расте.
Знам че грейпфрутът неутрализира лекарства, също жълтия кантарион. За другите цитрусови не съм сигурна.
Аз така се прецаках с един Ремотив (с жълт кантарион) и прокървих. Вече не помня на какво антихормонално бях, но мамолога много се изненада и каза, че това било много странно.
Ям си всичко стабилно, от алкохола почти само вино.

# 573
  • Мнения: 4 466
Начи... ако ще спирам храната и алкохола направо да си слагам въжето🫡
Един живот живеем! Отровата била в дозата!
От малко бира ми се е появил моя рак. И малко са ми дошли цацата и картофките лятото😁
Т.е. не съм почивала и не съм се отпускала достатъчно 🤗

# 574
  • Мнения: 1 595
Връзката на рака с храните е в процес на доказване. Но Биг Фарма индустрията се бори с всички сили и средства това да не се случи. Ако яденето на броколи и куркума, пиенето на сок от моркови подпомага организма, как ще си продават скъпите лекарства и добавки?
Не ме разбирайте погрешно, и аз съм минала два вида химиотерапия, но безспорно спирането на захарта, бялото брашно, пържени храни може само да помогне.
В България лекарите не го учат, няма и един ред в учебниците по онкология за хранене и рак.
Напредничавите лекари на запад започват бавно да си отварят очите.
А пиене по време на химиотерапия не бих препоръчала и на най-големия си враг. Също и на хора, преминали вече химиотерапия (тя е много токсична за черния дроб). И да, и бирата, и виното са алкохол.

# 575
  • Варна
  • Мнения: 11 817
Като казахте куркума,
Колко куркума съм изпила...

Всяка сутрин от години пием сок от лимон, вода, лъжица мед и куркума на върха на ножа.

И това не ме "спаси" 😂

# 576
  • Мнения: 525
Според мен бум на раковите болести няма. Има бум на диагнозите.

Да не се връщаме много назад във времето. Да се върнем 92-93 година. Медицината тогава можеше да диагностицира рак. Колко хора минали през това познавах - 0. Починали от това - 0.  Проста, елементарна лична статистика.

Сега, изключвам форума, в семейството на всеки мой близък/ приятел / познат има поне по един случай. Не мисля, че е нормално това..

Мис, тройно негативните.. имат проблем в повечето случаи с блокирани гени, отговорни за детоксикацията. Колкото и куркума да изядеш- мръсния въздух, химикалите в храни и препарати и козметика.. алкохола.. те винаги ще са по-големия проблем. Циркулацията на токсини в кръвта, тежки метали.
Та .. не куркума, а кориандър да знаеш Bowtie
Казвам го с усмивка, защото не заради едно нещо рака се появява и не с едно нещо се лекува, ясно е.

# 577
  • Мнения: 13 322
Вуйна ми почина от рак на 37 години през 1982.
Баба ми по майчина линия почина от рак 1985.
Не са роднини по кръвна линия. Живееха на село и сами отглеждаха и ядяха чиста храна.

И покрай тях, макар и дете видя и виждах колко много болни от рак има във всеки един момент. И момичета, трябва да знаете че  много, ужасно много са хората минали и оздравели по този път. Просто не говорят за това. Затворили са тази страничка от живота си, заедно със страха и те си знаят кога се проверяват и страхуват ...

# 578
  • Добрич
  • Мнения: 6 233
Като казахте куркума,
Колко куркума съм изпила...

Всяка сутрин от години пием сок от лимон, вода, лъжица мед и куркума на върха на ножа.

И това не ме "спаси" 😂

В куркумата полезната съставка е куркуминът, обаче не всяка куркума го съдържа. Куркумата, от която е извлечен куркуминът, нали не мислите, че я хвърлят?...

missNoir, не визирам точно "твоята" куркума. Просто обръщам внимание, че понякога нещата не са това, което изглеждат.

И към храната трябва да добавим стреса, начина на живот, подсъзнанието и гените...

# 579
  • ПЛОВДИВ
  • Мнения: 294
А аз какво да кажа, че от както ме оперираха белия дроб все се тъпчат с добавки даже на една приятелка леля ѝ е вирусулок и ми вливаше "имуновинин" а ѝ покрай мойте болешки баща ми стана почти лекар тази гад и мен ме хвана. Добре, че не е наследствен и мога да имам деца след време, но мисля живи и здрави когато всичко това мине да си осиновява едно дете, че не знам дали ще мога да издържа 9-те месеца. Нямам нищо лично към вас момичета, които сте раждали.

# 580
  • Плевен
  • Мнения: 1 099
Да си кажа за виното и химията, на мен онколога ми каза ЗАДЪЛЖИТЕЛНО всяка вечер по една чаша хубаво червено вино, че е мощен антиоксидант и ще ми помогне да се справя и резултатите ми да са в норма.

# 581
  • Добрич
  • Мнения: 6 233
Червеното вино се препоръчва, заради съдържанието на ресвератрол.

# 582
  • Мнения: 391
Проф. Щерев препоръчваше на майка ми вечер чаша червено вино и пържола по време на ХТ.
Запознах се и с една дама /доста млада/, с кожен рак, която каза че винаги е живяла здравословно, без цигари и алкохол, лека храна и спорт, и се чудеше от къде се е взело наказанието ѝ. Цялото ѝ тяло не беше пожалено, милата, няма да я забравя! Надявам се е добре вече!

# 583
  • Мнения: 525
А аз какво да кажа, че от както ме оперираха белия дроб все се тъпчат с добавки даже на една приятелка леля ѝ е вирусулок и ми вливаше "имуновинин" а ѝ покрай мойте болешки баща ми стана почти лекар тази гад и мен ме хвана. Добре, че не е наследствен и мога да имам деца след време, но мисля живи и здрави когато всичко това мине да си осиновява едно дете, че не знам дали ще мога да издържа 9-те месеца. Нямам нищо лично към вас момичета, които сте раждали.


Ох, Мадам, аз съм генетична, но не съм се разделила с надеждата за собствено дете. Мисля, че няма човек, който да не носи някакъв генетичен товар за някаква си болест.. и е въпрос на много неща някакви кофти гени да се проявят.. и от тази гледна точка, защо да се зачерква шанса за живот. Все едно майка ми да е казала - няма да го родя това дете, щото има шанс да се разболее, по-добре да го няма…
Иначе и аз бих осиновила, но след като не искаш да раждаш, може да помислиш и за сурогатна майка с твой материал

Вела, вече се препоръчва (American Cancer Society, Institute for cancer research и т.н) само червеното грозде, заради същото, а виното - не, защото е алкохол и има освен ресвератрол и етанол, който се разбива до ацеталдехид, който е карценоген и уврежда ДНКто, но дето имаше една приказка - "всеки сам си преценя"

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 11:19 от Ea_

# 584
  • Мнения: 13 322
Куркумата не бе ли фитоестроген?

Общи условия

Активация на акаунт