Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 48 233
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Кити, майка ти да не би да е обявена за невменяема та докторите информират теб и ти взимаш решение?
Имаш ли официално подписано от нея разрешение да имаш достъп до личната ѝ медицинска информация?
Ако нямаш и въпреки това докторите ти снасят всички детайли нарушавате сериозно личната ѝ неприкосновеност по GDPR

На 51 съм и не мога да си представя детето ми да прави всичко това за мен
Нито пък да ме третират по този начин - та ти направо я лишаваш от основните ѝ права на информираност и свободен избор

Моето здравно досие никой от семейството ми не е чел, нито е разпитвал лекуващи без мое участие

Според мен трябва да се оттеглиш и да си само подкрепа
Майка ти трябва да е активната страна, а не някой близък
Освен ако разбира се не е с деменция или други трайни психични отклонения

# 481
Хайде и аз да споделя Кити.  Първият път като чух диагнозата бях на 45, дъщеря ми на 21. Не споделих нито с нея, нито с баща ми. Живеем заедно.  При втория път на 47 вече и казах, заради химиотерапията. До последно когато не ми беше добре, татко ми казваше, че ме мързи.  И аз се усмихвах. Така и си отиде преди няколко месеца без да разбере. Не беше необходимо да го натоварвам. Не допуснах никого да ме счита за болна. Ходех на химиотерапия в петък,  а в понеделник се тътрех на работа.  Нямаше как.  Отказах колегите да ме питат съжалително как съм. Отговарях винаги не изглеждам ли добре. И те се отказаха от съжалението. Изобщо оставете жената да се успокой и не я натоварвайте с излишни емоции.
Бъдете здрави и  по - спокойни.

# 482
Здравейте, момичета, влизам с бърз въпрос за близък. Диагнозата е Малигнен Меланом като от кожата е направил метастаза в мозъка. Към момента уж всичко е отстранено. Въпросът е какво следва след лъчелечението? От варненски лекари получава противоречиви препоръки. Моля за съвет за консулт в София. Проф. Дудов имате ли актуална информация къде преглежда сега и дали е удачен консулт с него? Друг? Благодаря предварително.

# 483
  • Русе
Дудито не е ли в Сити Младост? Не съм чувала да се е местил...
Проф. Тимчева? Проф. Щерев?

# 484
Няма ли някой с подчертан интерес и опит с мозъчните метастази и изключително добър в лечението им?

# 485
Кити, майка ти да не би да е обявена за невменяема та докторите информират теб и ти взимаш решение?
Имаш ли официално подписано от нея разрешение да имаш достъп до личната ѝ медицинска информация?
Ако нямаш и въпреки това докторите ти снасят всички детайли нарушавате сериозно личната ѝ неприкосновеност по GDPR

Нито пък да ме третират по този начин - та ти направо я лишаваш от основните ѝ права на информираност и свободен избор

Моето здравно досие никой от семейството ми не е чел, нито е разпитвал лекуващи без мое участие

Как да ви обясня? Понякога и кресвам: " Обади се на личната!" и се почва с "ама няма да ми вдигне, ама ще ме нахока", при което казвам вече с тон звънни и или аз ще го направя и няма да бъда любезна...
С доктор(подчертавам за жената, която направи забележка) Вълкан Иванов е същото, звъннала веднъж, той не вдигнал и оттогава отказва да му звъни.
Хора, тежко ми е, защота работя от 40дни без почивка/по цял ден/ и наистина блокирам понякога, страшно много ме товари с това "ама ти се обади, на мен не вдигат".

Тежко ми е бе хора, израствахме в кофти среда с баща, който ни тормозеше(не искам да квалифицирам) и съм се вкопчила в майка ми. Искам да съм направила най-доброто за нея, да е в най-добрите грижи и ръце. Тя го заслужава, защото е хубав, стойностен и благороден човек Heart 
Разчита на мен, брат ми и нейния брат, всичко ще дам за нея, защото един ден няма да си простя, ако съм я пренебрегнала....

# 486
Добре, не ти е лесно, разбирам. За да помогнеш на майка си, обаче, трябва да съхраниш и себе си. Малко по-спокойно приемай нещата. Когато назначат конкретно лечение на майка ти, малко ще ти олекне, че се върши нещо в правилната посока. Дотогава, не се измъчвай за всичко, трудно е така.       
        Мисля си и за едно друго объркано дете, което писа тука - Сноууайт мисля, че беше. С тумора на врата. Не е писала скоро. Сноу, надявам се, че си добре.

# 487

Как да ви обясня? Понякога и кресвам: " Обади се на личната!" и се почва с "ама няма да ми вдигне, ама ще ме нахока", при което казвам вече с тон звънни и или аз ще го направя и няма да бъда любезна...
С доктор(подчертавам за жената, която направи забележка) Вълкан Иванов е същото, звъннала веднъж, той не вдигнал и оттогава отказва да му звъни.
Хора, тежко ми е, защота работя от 40дни без почивка/по цял ден/ и наистина блокирам понякога, страшно много ме товари с това "ама ти се обади, на мен не вдигат".

Тежко ми е бе хора, израствахме в кофти среда с баща, който ни тормозеше(не искам да квалифицирам) и съм се вкопчила в майка ми. Искам да съм направила най-доброто за нея, да е в най-добрите грижи и ръце. Тя го заслужава, защото е хубав, стойностен и благороден човек Heart 
Разчита на мен, брат ми и нейния брат, всичко ще дам за нея, защото един ден няма да си простя, ако съм я пренебрегнала....
     Кити всички разбират болката и страховете ти,но има решения който трябва да взима майка ти.Колкото и да не и се иска тя е човека който ще премине през всичко това.Не се обременявай с такива мисли дали правиш най-доброто.Всички преминаваме през тези въпроси.Помисли и за себе си как целият този стрес ще ти се отрази във времето.Стегнете се!Нищо не е загубено.Без здрава психика нищо няма да върви както трябва.При силния стрес имунитета отслабва и тялото става още по податливо.

# 488
Кити, разбирам те много добре
Хем ми е жал за теб, хем ме е яд на майка ти
Не е твоя работа всичко това, правиш ѝ мечешка услуга, а фактът че тя приема всичко това буквално ме вбесява
Да се взима в ръце, а ти се ангажирай до здравословния минимум
Имам чувството и че тя ти прави напук по някакъв начин
Не знам
Но не ти трябва да вършиш всичко това вместо нея
"Крава от теле не бозае" не е случайна поговорка
Прегръщам те и те моля да помислиш първо за себе си, щом като на майка ти не ѝ пука за детето ѝ

# 489
Алик,
За неврохирургията на Св. Иван Рилски имам добри отзиви. Добра база с добри лекари.
Също проф. Николай Габровски от Пирогов.

# 490
Алик,
За неврохирургията на Св. Иван Рилски имам добри отзиви. Добра база с добри лекари.
Също проф. Николай Габровски от Пирогов.
Моли, благодаря, но операцията вече е направена, успешна. Въпросът е какво да бъде последващото лечение. Консулт с онколог е нужен. Да има химиотерапия, хапчета някакви са предложени или нищо, само наблюдение. Три противоположни мнения от Варна. Търсим в София кой да го прегледа и да изкаже становище за последващото лечение.

# 491
Кити, тук има жени, които са се преборили успешно с къде къде по-агресивен и напреднал рак и с толкова много усложнения. Не реват и не кряскат, а се борят - за себе си и за близките си. Един пример - Iron lady - тя  мина през ада, но не се отказа и още е силна и е тук. С тропане на крак и нерви не се получава, трябва търпение и упоритост. Това е положението.
А ти ако не искаш и ти да се разболееш, по-добре се успокой. Майка ти не е нито първата нито последната, ракът на гърдата се лекува, с или без заразени възли, няма проблем.

# 492
  • Варна
Здравейте, след преглед в нашия млък град моята сестра е насочена от специалиста образна диагностика да търси специалист в София за растяща киста с неправилна форма.
Може би сте обсъждали имена и светила в областта. Ще съм благодарна ако ни насочите на къде да поемем за първа консултация с онколог - мамолог - хирург? Или къде мога да почета за специалисти, които са се доказали в тази битка.
Консулова и Щерев - онколози.
За Консулова се чака по два месеца за час в частния й кабинет.
Четох скоро, че се оплакват от нея, тези, които я чакат в болницата, с часове, 5 минути преглед.
Аз съм много доволна от нея. Била съм на консултация за последващо лечение след операцията.
За Щерев само съм чела добри отзиви.

Хирург - Вълкан Иванов от Варна. Аз съм му пациентка по друг повод, за друга манипулация и отчитам като най голяма грешка, че не отидох при него за второ мнение като напипах бучката.

От мен голямо НЕ за Арабаджиев от Токуда, Кръстева от Панагюрище (онколози) и патолога Поповска от Плевен. Всичко това на база личен опит с тях.

Виктор Йорданов за биопсия. Не съм му пациентка, само съм чела, плюс ЯМР.

Доцент Бочев- ПЕТ скенер, ако не се лъжа. Не съм му пациентка.

Николай Недев за лъчетерапия.

# 493
А запознатите, как се става пациент в Онко София? В частност при нея? Консулова?

# 494
  • ПЛОВДИВ
Кити, ако може и аз да се включа и да ти кажа да се успокойш. Поеми дълбоко въздух и го издишай бавно и спокойно. Радвай се, че майка ти е добре с главата, тъй като моята е загубих през 2015г. Кажи спокойно на майка ти да се стегне и да се радва, че си до нея и си близо до нея а не "на 2000км". Ще ти дам пример с мен. Точно на толкова километра съм от България с баща ми, който ми помага и се борим заедно с болестта. Живи и здрави другия вторник ми е последната ХТ и ще се прибираме към България за един месец и после пак в Белгия за операция и преди това консултация с пластичния хирург. Да малко ме е страх от операцията, но не го мисля, за да не си довлеча още нещо на главата.

Общи условия

Активация на акаунт