Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 48 255
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
До тези, които искат да ми отговорят.
Колко се чака за прословутия ПЕТ, веднага ли ще ни кажат какво са наблюдавали?
ДОКТОР Вълкан Иванов /нали това и избоде очите на потребителката/  не иска да чакаме до 23.08 за среща с ДОЦЕНТ Консулова. Какво ли ще се случи? Във Варна трудно изпълняват леченията на д-р Иванов, дори не обръщат внимание на документи от други лечебни заведения. Не знаем какво да правим, в петък ще има яснота, но е далеч....
Много ме е страх .
Имам чувство, че се бавят, че ще я изпуснат...... Уж безобиден рак, но е пуснал пипала. Живея в страх....
Аз само майчицата си имам.

# 496
  • Варна
Той даде ли ви направление за ПЕТ скенер?
Ако да, отивате в Терапията и там ще ви кажат за кога има свободни часове.
Миналата година по това време ми казаха, че има час след месец и половина...

ПЕТ скенер може да направите и в друг град. Бургас, за Панагюрище съм чела, че не се чака дълго.

ПЕТ скенера в Терапията е един за цяла североизточна българия, поне така беше миналото лято.

За разчитане (документа) какво е видяно в Терапията се чака 3 дни, ако не и повече .

# 497
Kitty, според мен - търсете вече онкология и доктор, записвайте се, там ще ви назначат ПЕТ (по пътека) и почвайте лечение. До колкото разбирам, доц. Консулова си е на свободна практика, дава препоръки, но коя онкология ще се съобрази с тях не е ясно, а и докато си запазите за нея час и го дочакате... Винаги може да си ходите при нея за второ мнение - да й покажете какво са ви назначили, да обсъдите терапевтици, странични ефекти.. но това го оставете да става в хода на лечение. Имам предвид - стига толкова образни изследвания и независими експерти, мисля, че направихте максимума и цялата информация, която имате в момента е повече от достатъчна за един онколог да назначи лечение (като добавим и ПЕТа, който ще се извърши)

Лекувам се в Панагюрище, доволна съм, отидох на първичен преглед при д-р Кръстева, след седмица бях на ПЕТ, за 1 ден ми го разчетоха и постъпих за лечение.

# 498
  • Русе
ДОКТОР Вълкан Иванов /нали това и избоде очите на потребителката/  не иска да чакаме до 23.08 за среща с ДОЦЕНТ Консулова.
Kitty,  не бъди груба, всички тук се опитват да ти помогнат, малко смирение и четене с разбиране няма да ти навредят. Бъди благодарна за информацията, която получаваш от хората, които са я проверили на гърба си. Thinking

# 499
Kitty, според мен - търсете вече онкология и доктор, записвайте се, там ще ви назначат ПЕТ (по пътека) и почвайте лечение. До колкото разбирам, доц. Консулова си е на свободна практика, дава препоръки, но коя онкология ще се съобрази с тях не е ясно, а и докато си запазите за нея час и го дочакате... Винаги може да си ходите при нея за второ мнение - да й покажете какво са ви назначили, да обсъдите терапевтици, странични ефекти.. но това го оставете да става в хода на лечение. Имам предвид - стига толкова образни изследвания и независими експерти, мисля, че направихте максимума и цялата информация, която имате в момента е повече от достатъчна за един онколог да назначи лечение (като добавим и ПЕТа, който ще се извърши)

Лекувам се в Панагюрище, доволна съм, отидох на първичен преглед при д-р Кръстева, след седмица бях на ПЕТ, за 1 ден ми го разчетоха и постъпих за лечение.
Момичета, в петък ще имаме.
Обаче останах с впечатление, че Вълкан държи да го направим в Сити Младост.
След това не знам какво следва, ще ми се по-скоро да я поеме комисия.
Знаете ли как може да си избере онколог? И как стои въпроса, ако искаме да постъпи на лечение в Панагюрище?

ПП: не мисля, че съм груба, пиша тук с цялата си болка и забележка, относно, писането на името на доктора без титлата отпред, смятам, че е заяждане.

# 500
ДОКТОР Вълкан Иванов /нали това и избоде очите на потребителката/  не иска да чакаме до 23.08 за среща с ДОЦЕНТ Консулова. Какво ли ще се случи? Във Варна трудно изпълняват леченията на д-р Иванов, дори не обръщат внимание на документи от други лечебни заведения. Не знаем какво да правим, в петък ще има яснота, но е далеч....
Много ме е страх .
Имам чувство, че се бавят, че ще я изпуснат...... Уж безобиден рак, но е пуснал пипала. Живея в страх....

Много ме е страх .

Китиии спокойно, успокой се момиче! За ПЕТ щом е спешен случай би трябвало да стане възможно най-бързо. Аз в София ме водиха спешен случай, но понеже имах терапия и трябваше да минат три седмици, записаха час точно като изтекоха трите седмици.  И аз имах лимфни възли, водиха ме 2В стадий, махнаха ги и всичко е точно. Майка съм на две малки деца, но се мобилизирам и продължавам. Търсете вече къде да започвате лечение. И аз ще прозвуча грубо, но наистина много се лутахте къде какво и как, реда беше биопсия, химия/операция или обратното, лъчетерапия. Правете скенера и отивайте при онколог! Пожелавам късмет и се пази и ти!

# 501
Онколог се избира като отидеш на консултация с препоръчан специалист и ти допадне той какво ще ти каже или той като човек предизвика доверието ти. Аз си признавам, че този път не обикалях много и не се чудих (доста време бях загубила, 21 година не се бях лекувала), та препоръчаха ми д-р Кръстева и си запазих час за преглед, на прегледа обясних цялата ми история, докторката ми каза - ела след седмица за ПЕТ и на еди коя си дата за прием. Отидох на ПЕТ,  после си събрах багаж за два дни, влезнах, назначиха ми лечение и това беше, почна се.

п.с ако решите за Панагюрище, може и без час да се наредите за първичен преглед, но ще трябва да стоите отвън и да чакате. Понякога нещата са спешни и хората нямат излишен месец или две седмици. Просто се обадете предварително да знаете кога д-р Кръстева ще е там, защото не е всеки ден. Като е там - преглежда си хората с час и после всички без час. Ако са много чакащите без час, обаче и нейни колеги поемат.. тоест няма гаранция, че тя ще направи консултацията..но те там всички са като един екип, на който др Кръстева е главата.. та и друг да ви направи консултацията...определянето на лечение няма как да стане без нея.

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 14:02 от Ea_

# 502
Може ли да ми изброите надеждни онколози? По възможност в София.
д-р Иванов обеща да осъществи връзка с доцентката, но тя е много заета, притеснявам се, че няма да стане....
И още нещо като изберем онколог, явяваме се при него на комисия или???

# 503
Може ли да ми изброите надеждни онколози? По възможност в София.
д-р Иванов обеща да осъществи връзка с доцентката, но тя е много заета, притеснявам се, че няма да стане....
И още нещо като изберем онколог, явяваме се при него на комисия или???

Моя онколог е в София болница Сердика, Надежда Митева. Не знам светила ли търсиш. Много съм доволна от нея и е позитивна, което за мен е от огромно значение. Моята първа комисия беше след биопсията, директно пратиха резултата, аз не съм се явявала. Отидох в София с резултата от биопсията и 20 дни по-късно започнах терапията. Дори не бях занесла и решението на комисията, защото още не беше официално излязло.

# 504
  • ПЛОВДИВ
Още един глас за онкологията на Сердика и за двете бази. Които и онколог да изберете няма да съжалявате. Там се водех на стационар за черния дроб, но вече съм в Пловдив в КОЦ 2-ра база III-то отделение при д-р Иванов и от тях също съм доволна.

# 505
Момичета, здравейте,
Мина биопсията на мама, прави я д-р Йорданов е Сити Клиник на 03.07
Днес ни се обадиха, че първоначалната хистология е готова и сега трябва да доплатим за да тестват още 6 маркера. Така ли стават нещата? Не знам защо, но бях останала с впечатление че ще получим до 10на дни резултат. Ако правилно си спомням, Моли каза че патолозите в Токуда (които ползват Сити Клиник) не са много надеждни, моля дайте препоръка къде да занеса стъкълцата за второ мнение.
И още един въпрос, сега следва да се обърнем към хирург или първо онколог? Нещо ми стана каша в главата от прочитане на последните теми.

Кити, въпреки че съм абсолютен новак в темата ще си позволя да ти кажа нещо. Аз също пиша от името на мама, която е единствения ми близък роднина. Изпитвам панически страх, че може да я загубя, но напълно адекватно осъзнавам, че не може да му се поддаваме защото така вредим и на тях и на себе си, а аз имам две малки деца под 2г, за които съм отговорна и нямам право да изпадам в истерии като теб и да тровя с негативизъм ежедневието им.
Момичетата тук ти дадоха толкова много съвети, насоки и подкрепа, че мога само да си мечтая да има кой да ми “снесе” толкова инфо на куп. Прояви благодарност и уважение към тях и спри да фамилиарничиш, като пишеш така за докторите, че е не малко дразнещо!

# 506
Ще проуча Сердика.
Днес говорих с Аджибадем. До колкото разбрах, там всичко се заплаща.
Една част поема пациента, друга касата. Не пожелаха да дадат информация за конкретни цифри.
Вие запознати ли се?
Също така, д-р Иванов ще издаде направление за ПЕТ, необходимо ли е да се направи в Сити или може и на друго място?

# 507
  • Варна
Също така, д-р Иванов ще издаде направление за ПЕТ, необходимо ли е да се направи в Сити или може и на друго място?
Където искате, там може да го направите.
Вероятно, той Ви е говорил за Сити Младост (ако правилно съм запомнила), защото апаратът е нов, плюс има доверие на лекаря, който ще го разчита.
Само предполагам всичко това.
Не съм правила ПЕТ в Сити Младост.

# 508
Кити, аз периодично се заричам да не те отразявам, точно заради начина по който реагираш и  от време на време се държиш, все едно сме ти длъжни....и  явно не четеш с разбиране, какво ти пишем...., но заради майка ти и заради всички други които четат тук ще ти отговоря поне на последния въпрос:
Да, ПЕТ можете да направите навсякъде, но ако доктора Ви е уредил( да уредил е точната дума, което означава, че е използвал личния си авторитет и връзки) в Сити Младост, то това означава, че няма да чакате. Щото там се чака минимум 3-4 месеца докато ти дойде реда. Същото е положението в Панагюрище и в другите големи онкологии( личен опит, не само мой а и на момичетата от темата, това се обсъжда през няколко страници). Мисля във Варна някой беше споделил, че става след седмица-две. И да, резултатите в Сити излизат вече след седмица. Ти прецени къде да го направите. Също така прецени дали ще има кой да води и  прибира майка ти от операции, превръзки, химиотерапия от Варна до София/ Панагюрище и обратно. Щото аз акто минала през цялата пътека( два пъти пълна програма), мога да ти кажа че израх най- близкия КОЦ, точно защото логистиката трябваше да ангажира и съпругът ми, а все някой трябваше и да работи и да вкарва доходи и да се грижи за децата. Отделно, че за себе си реших да ползвам безплатното лечение, до момента в който може( имам готовност и за платено, ако и когато се наложи)... Та, вземи поговори с майка ти и вземете заедно( всъщност за пореден път ще ти напиша, че това би трябвало да е изцяло нейно решение) къде, как и защо.  И се успокой, щото и това ще ти кажа за пореден път- няма да завършат добре нещата за теб, ако продължаваш така. Дано не съм лош пророк! Но, стреса е една от основните причини за диагнозата ни( и за доста други).

# 509
Белс, аз правих биопсия в Сити, но още при вземане на материала ми казаха колко маркера ще се изследват и веднага платих за хистология и за имунохистохимия. Около 500 лв беше през февруари 2022г. и след десетина дни излезе всичко. В Сити няма патология и ползват тази на Токуда, където ръководител е проф. Бошнакова. Аз се съмнявам, че тя гледа всички проби. Моя резултат се оказа различен при 2 последващи ревизии, а след операцията се наложи да направя още една на материала от биопсията, защото имаше разлики с материала, изваден при операцията (тумора). И пак се оказа, че първия от Токуда не е верен.
За това съм с едно на ум за Токуда.
Аз лично имам огромно доверие на проф. Христова от МА (обаче е а-а-а-а-а-дски груба) и д-р Албена Факирова от ВМА. Правих и в Германия чрез българска лаборатория, но при мен се налагаше. Дълга и скучна история Simple Smile
След резултатите би трябвало да минете комисия и тя ще определи поредността и какво ще е лечението. Дали ще е операция-химия-лъче или химия-операция-лъче, дали ще има таргетна (при ХЕР +) и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт