Отговори
# 105
Аз да ви се оплача. Днес бях на преглед. Пъпната връв е омотана 2 пъти и съм страшно притеснена. Докторът ми увеличи магнезия . Ще изчакаме уикенда да се размотае и в понеделник сутринта ще ходя да ме види пак. Ако не се е ме приемат в болница за наблюдение.

Лилиум, стискам палци всичко да е наред. Синът ми беше с два пъти омотана пъпна връв, но никога не са го правили на проблем. Така си се и роди. Знам, че е често срещано, въпросът е самата пъпна връв да не е прекалено къса.

Колко време синът ти е бил с омотана пъпна връв и наблюдаваха ли го често?

# 106
Каква е разликата между тези две серии на шишета Philips Avent NATURAL и Philips Avent NATURAL RESPONSE ?!
Кои препоръчвате? 🤔

# 107
Втората серия е най- новата. Ортопедични и неразливащи се. Аз избързах и купих старите.

# 108
Аз пък си помислих, че е в капките 😃 на Natural за 0m+ е 1 капка, а на Response за 0m+ са 2. Това е единствената разлика, която намерих 🤷🏻♀😃
 Де факто +1 повече

Втората серия е най- новата. Ортопедични и неразливащи се. Аз избързах и купих старите.

# 109
Lilium стискам палци всичко да е наред! Heart

# 110
Аз да ви се оплача. Днес бях на преглед. Пъпната връв е омотана 2 пъти и съм страшно притеснена. Докторът ми увеличи магнезия . Ще изчакаме уикенда да се размотае и в понеделник сутринта ще ходя да ме види пак. Ако не се е ме приемат в болница за наблюдение.

Лилиум, стискам палци всичко да е наред. Синът ми беше с два пъти омотана пъпна връв, но никога не са го правили на проблем. Така си се и роди. Знам, че е често срещано, въпросът е самата пъпна връв да не е прекалено къса.

Колко време синът ти е бил с омотана пъпна връв и наблюдаваха ли го често?

Ох, ами не помня точно кога го установиха. Към края е било - 8-9 месец. Не са го правили на проблем. Ходех си на рутинните прегледи. Дори бях планирано секцио (по медицински причини) и докторът се съгласи да го направим 4 дни преди термин. Надявам се да не те плашат излишно.

# 111
За съжаление това, че водите са добре, не е гаранция. Simple Smile аз съм такъв случай, откриха ГД, а водите са перфектни, просто АГ ми каза да направя обременяване с глюкоза, нищо че нямам някакви оплаквания. Единството нещо беше, че бебето вървеше седмица напред, но това не е задължителна предпоставка. Simple Smile За щастие аз ще мина само с диета и нямам нужда от хапчета или инсулин.

Момичета, най- накрая минах преглед 😅 измериха го 1315гр в 28+6, върви с около седмица напред. Обърнал се е пак седалищно, а от много време беше в правилна позиция… каза ми да не се притеснявам и да не го мисля, секцио съм и нямало такова значение, ама знам ли 🙄Поскастриха ме за килограмите, качила съм 3.5кг за последния месец, а да ви кажа честно не мисля, че съм имала големи прегрешения 🙈 казаха ми да огранича въглехидратите. Не е от ГД, защото околоплодните води са добре.

# 112
Lilium, стискам палци да се отмотае и всичко да е наред. На моята класна детето също се е родило с двойно омотана пъпна връв и е било добре.
Моят бебчо се е отмотал, видяха на последния преглед.

# 113
Явно има всякакви случаи с този ГД.. аз съм с увеличени води и с бебе, което върви напред.. а излседването с обременяване с глюкоза излезе перфектно. И сега просто се ограничавам, ама на своя глава... не знам и аз какво да мисля. Принципно има ли значение за бебето, че и двамата с татито сме едри хора 😀 така да се каже. То в крайна сметка няма на кого да прилича.

# 114
Абсолютно има значение структурата на родителите. Според мен трябва да се има впредвид.

# 115
Съгласна съм за ГД. Моето бебе вървеше 5 дена напред, това ми беше единствения "симптом". Откакто съм на режим теглото му е точно в центъра. Можеш да имаш ГД без симптоми и да имаш симптоми без ГД.

# 116
Аз никога не съм била са наднормено тегло.. висока съм 173см и преди бременността бях 58-59кг, понякога дава отклонение и от това какво съм пила/ яла, ако щете дали съм ходила и до тоалетна. Не съм си променяла режима на храна, единственото различно е, че пиех преди кафе, а сега не сутрин и закусвам веднага щом си отворя очите. Сладко винаги съм яла и не мога да го спра. Не мисля, че киндер пингуи или някакво кремче, които са дори детски ще ме съборят до толкова. Забелязвам, че изпадам в шоколадова абстиненция и кръвното ми от 100/70 пада още повече, от което не се чувствам добре..
Правя си обременяване от преди бременност, понеже съм си хипохондрик и имахме диабет в семейството, което знам, че може да се унаследи. Винаги ми е излизало в норма всичко.
Днес пак се претеглих и излизам със 700грама надолу. Започнах да мисля, че просто са ме изтеглили в момент, в който съм била запечена.
Другата седмица съм на последната фетална и там най-точно ще ми кажат как върви бебчо и дали има нещо притеснително. Надявам се всичко да е наред, защото имах достатъчно проблеми в началото и сега само това ми липсва да се стресирам още повече…

# 117
Имам въпрос към дамите, които имат/са ползвали този нагревател за шишета на Avent:
Става ли за пластмасови шишета или е само за стъклени?

Една от най-употребяваните вещи, докато дъщеря ми беше бебе. Само пластмасови шишета съм топлила. Не съм ползвала стъклени.
И аз си купих такъв нагревател, но все още не съм го ползвала. Пишеше, че става и за пластмасови шишета, и за контейнерите за кърма на Филипс Авент. Мисля да си купя такива, а не пликчета за кърма, защото те май не стават за този уред.

# 118
Като Love💗sea е отворила темата за контейнерите за кърма, искам да споделя отново полезна информация, която не знаех:

Трябвало кърмата да НЕ се съхранява в стъклени съдове, понеже левкоцитите от кърмата се утаявали по стъклото.
И още малко инфо:
Какво количество кърма мога да съхранявам в един контейнер?
Съветваме ви да съхранявате минималното количество, което ще засити напълно вашето дете, тъй като е по-добре да затоплите допълнително мляко, от колкото да изхвърлите назапълнено количество. Ето и някои основни насоки за количествата:
- Бебета м/у 1 и 2 седмици. 60-90 мл. на хранене;
- Бебета от 1 до 6 месеца 90-150 мл. на хранене.

❗Ако използвате пликчета, не ги пълнете до горе. Физичните свойства на течността да се разширява и свиване според температурата не правят изключение и при кърмата, оставете пространство.
За какъв период от време мога да съхранявам кърма?
- Ако планирате да използвате млякото до 8 дни, то може да го сложите в хладилник. В противен случай трябва да го поставите във фризер на ниска температура, където може да го ползвате до 4 месеца;
- Не поставяйте контейнерът за кърма във врата на хладилника си - защото това е най-топлата част и може да развали кърмата;
- Ако млякото е замразено, 24 часа преди използване го преместете от камерата в хладилника. След размразяването го използвайте до 24 часа, за да не се развали.
Как да избера правилните контейнери за кърма?
Купете продукт на доказан производител като Nuk, Tommee Tippee, Baby Ono, Philips Avent, Canpol или Lansinoh.
Използвайте модел който да може да се държи едновременно във фризер или хладилник, да има сигурно затваряне, да може да се мие в съдомиялна машина и да се затопля в микровълнова, както и да е подходящ за стерилизация.

Може да ви е направило впечатление, че все като прочета, чуя, науча нещо ново (за мен) веднага го споделям с вас 😃🤷🏻♀ ..

# 119
Трябвало кърмата да НЕ се съхранява в стъклени съдове, понеже левкоцитите от кърмата се утаявали по стъклото.
Може ли източник на тази информация?
Пластмасата е порест материал и звучи супер странно това твърдение.
П.П. аз съм от юлската група, но хвърлям по едно око и туй

Общи условия

Активация на акаунт