Отговори
# 120
Когато търсех списъци за новородено - какви покупки трябват и съответно попаднах на този сайт https://mammi.bg/списък-за-новородено/

Трябвало кърмата да НЕ се съхранява в стъклени съдове, понеже левкоцитите от кърмата се утаявали по стъклото.
Може ли източник на тази информация?
Пластмасата е порест материал и звучи супер странно това твърдение.
П.П. аз съм от юлската група, но хвърлям по едно око и туй

# 121
Това е стара информация.
Цитат
Едно проучване показва, че левкоцитите в млякото (живите клетки, които предават имунитета от вас на вашето бебе) се придържат към стените на стъклените съдове, но последващи изследвания показват по-голям брой левкоцити в стъклени съдове, отколкото в пластмасови, тъй като клетките се освобождават от стените на контейнерите с течение на времето. Изследванията също така показват загуба на антитела и мазнини в млякото, което се съхранява в найлонови торбички, но тази информация се отнася само за пластмасови торбички за еднократна употреба, тънките, които можете да закупите в повечето магазини, за да използвате с бебешки бутилки. Ако решите да съхранявате млякото си в тях, използвайте две торби, за да се предпазите от счупване и „изгаряне във фризера“.
От https://www.askdrsears.com/topics/feeding-eating/breastfeeding/w … ting-breast-milk/

# 122
Аз доста коластра имах снощи.
Нормално ли е?

# 123
Лисичке, виж как ще е днес. Според мен е нормално. Понякога имам много, понякога изобщо, засега само вечер като спя или след баня.

# 124
Юпитерче ,благодаря.

# 125
При някои жени се отделя още по време на бременност. Знам само, че не трябва да се пипат гърдите, за да не се получат контракции.

# 126
Не е в темата ни, но да похваля каката, че е приета в първи клас. Докато излезнат списъците щях да родя от напрежение. JoySweat Smile

# 127
iv_vd89, честито!
Голямо вълнение е...
Наесен с песен! 🍀

# 128
Не е в темата ни, но да похваля каката, че е приета в първи клас. Докато излезнат списъците щях да родя от напрежение. JoySweat Smile
Честито! Sparkling Heart

Като стана въпрос за левкоцити по-рано, видях си изследванията днес и се оказва, че имам стойност 4-5 за левкоцити в урината. На места прочетох, че било нормално за бременни. Случвало ли ви се е? На вас какво са ви казвали по този въпрос докторите? Малко се притеснявам да нямам някаква инфекция и аз да не знам. След малко ще питам следящия.

# 129
Момичета, има ли сред вас някой да приема витамин Б12? И ако да, какъв? Във втория триместър ми беше с добри стойности, но сега пуснах и се оказа, че доста е паднал…

# 130
Момичета, имам пробождащи болки вдясно в областта на яйчника. Някоя от вас има ли/имала ли е подобни болки в напреднала бременност? Увеличиха ми магнезия и Но-Шпа и се надявам да ми мине..

# 131
И моята урина от събота е с левкоцити 4 и плоски еп.клетки,днес дадох стерилна урина.

# 132
С каква стойност ти е?
Аз приемам на Natural Factors в метилирана форма - метилкобаламин, но по-доволна бях от спрея на Better You. Нормално е в периода на бременността да пада и затова е хубаво да се следи, за да не изпадаме в дефицит

Момичета, има ли сред вас някой да приема витамин Б12? И ако да, какъв? Във втория триместър ми беше с добри стойности, но сега пуснах и се оказа, че доста е паднал…

# 133
И аз пия better you B 12 и D3+K2 и съм доволна.
Нормално е да пада всичко, на мен белтък и албумин все още са ми в норма, но на долната граница. Хемоглобинът ми е адски нисък - 107, с нормално желязо, тя ми дадоха да пия разни билки, витамин Ц, желязо.
Днес бях на преглед и мъничето расте много, но пак си беше забила главинката надолу и назад и не можахме да я видим 😃 Иначе ми прави впечатление, че винаги е в таи поза гд като сме на преглед. А иначе рита много и мислих, че се върти, но явно не. При вас как е?
Болки в яйчниците и аз имам, каза ми да продължавам с магнерот до 8 на ден. Било нормално, стига да не е много силна контракция. Лека или постоянна (лека) болка е ок.

# 134
Ти в областта на двата яйчника ли имаш болки? При мен е само от дясната страна. И на мен ми предписаха Магнерот. Досега пиех Магнерич.

Общи условия

Активация на акаунт