Отговори
# 135
Дами какъв Хигиенен комплект “Грижа за бебешки нокти” ползвате/ще използвате? Не мога да си харесам .. чета коментари под продуктите и в повечето пише, че ножичките са “тъпи” .. В началото ноктите само се пилят или се режат 😃🤷🏻♀ някоя мама да сподели опит 🥰 ..
Имам и друг въпрос:
Използвате ли продукти на марката на DM? Ако, да какво ще препоръчате от там?
Гледам тук в Германия много пазаруват бебешки неща от DM

# 136
Момичета, има ли сред вас някой да приема витамин Б12? И ако да, какъв? Във втория триместър ми беше с добри стойности, но сега пуснах и се оказа, че доста е паднал…

Приемах на хапчета, но се оказа че не го усвоявам и от няколко месеца взимам на капки на smart hit B12.

# 137
Ножичка на Чико ползвам. Доволна съм. Пила никога не съм ползвала за детето.
Козметиката на ДМ е сред любимите ми. Ползвала съм душ гел, пяна за вана, крем против подсичане, лосион за тяло.

# 138
Момичета, има ли сред вас някой да приема витамин Б12? И ако да, какъв? Във втория триместър ми беше с добри стойности, но сега пуснах и се оказа, че доста е паднал…

Приемах на хапчета, но се оказа че не го усвоявам и от няколко месеца взимам на капки на smart hit B12.

На хапчета витБ12 се смуче, не се пие 😄 ако си го пила.. Затова не се е усвоявал.

# 139
Здравейте, от тези дни вече съм с хемороиди… напипах подутините по време на душ, доста стряскащо и неприятно. За два дни са се активизирали яко. Казаха, че е напълно нормално и ми изписаха тези неща за миене и мазане. Та, от една страна споделям, за да ви кажа, че тези стават и за профилактика, и да не подценявате хемороидите. Може профилактично да направите един курс. От друга страна, споделям, искайки съвет и препоръки за неща, които са помогнали при вас. Има ли случай да се излекуват/приберат още по време на бременността или чак след раждане се оправиха при вас (ако ви се е случвало)? Simple Smile

# 140
ами понякога боцка отдясно, друг път отляво или си е менструална болка и в двата. не е като стягане, а просто точно каквото в първия ден на цикъла ми беше, но по-лек вариант. просто аз ще увелича още дозата магнезий, днес правих кръвни и видях, че е в долната граница.

Ти в областта на двата яйчника ли имаш болки? При мен е само от дясната страна. И на мен ми предписаха Магнерот. Досега пиех Магнерич.

# 141
Аз редовно си имам дърпания от някъде 😄 Предполагам вследствие на извънматочната и лапароскопията преди първата ми бременност. С баткото бях по същия начин с придърпвания.
Пия магнерот 2х2, ако се пренатоваря пия и 3х2 и но шпа при нужда.

Ножичка ползвам на Томи типи, сега взех на Нук, за да ги различавам.

# 142
Здравейте момичета!Ако сте посещавали ендокринолог, как протича един преглед? Утре ще ходя и ми е малко притеснено😒

# 143
ами понякога боцка отдясно, друг път отляво или си е менструална болка и в двата. не е като стягане, а просто точно каквото в първия ден на цикъла ми беше, но по-лек вариант. просто аз ще увелича още дозата магнезий, днес правих кръвни и видях, че е в долната граница.

Ти в областта на двата яйчника ли имаш болки? При мен е само от дясната страна. И на мен ми предписаха Магнерот. Досега пиех Магнерич.
Може би е добре и аз да си направя изследване на магнезия - лекарката не ми е казала нищо. Предполагам, че не се покрива от здравната каса и се плаща, както изследването на витамин B12 и витамин D.

# 144
Мх, да. 🥲 Днес се изръсих 100 лв, но го правя веднъж на няколко месеца, за да следя положението. И фолиевата си пуснах, въпреки че взимам добавка. И то тези са си скъпи. Но аз си го правя на своя глава, лекарят ми е казвал само за желязо, жск, глюкоза, албумин и общ белтък. И ПКК.

Може би е добре и аз да си направя изследване на магнезия - лекарката не ми е казала нищо. Предполагам, че не се покрива от здравната каса и се плаща, както изследването на витамин B12 и витамин D.

# 145

На хапчета витБ12 се смуче, не се пие 😄 ако си го пила.. Затова не се е усвоявал.

Не всички Simple Smile

П. С. Вече и желязо приемам в течна форма, защото на хапчета не го усвоявам илиии и то се смуче 😀🤷‍♀️

# 146

Това приемам аз 😄 първият месец не бях видяла, че се смуче под езика и го пиех...

# 147
Няма нищо страшно при ендокринолог. Зависи с какъв проблем си, но предполагам ще ти назначи изследвания и после някаква терапия, ако се налага. Иначе гледа щитовидната жлеза на ехограф.

# 148
Няма нищо страшно при ендокринолог. Зависи с какъв проблем си, но предполагам ще ти назначи изследвания и после някаква терапия, ако се налага. Иначе гледа щитовидната жлеза на ехограф.
един от хормоните ми беше с ниска стойност и затова АГ ми каза да отида за всеки случай.

# 149
С каква стойност ти е?
Аз приемам на Natural Factors в метилирана форма - метилкобаламин, но по-доволна бях от спрея на Better You. Нормално е в периода на бременността да пада и затова е хубаво да се следи, за да не изпадаме в дефицит

280 ми е в момента, при долна граница 140. Преди ми беше около 500 (втори триместър). Днес говорих с ендокриноложката и каза да си взема да пия. Освен това и желязото ми е паднало и ще трябва да приемам и него.

Общи условия

Активация на акаунт