Отговори
# 465
Имам въпроси към дамите с дечица най-вече:
Какъв термометър използвате? Толкова много има като видове, че не знам кой ще е най-удобен..

И за тези, които ще сме мами, ако сте купили или имате мнения - споделяйте 🥰

Още един въпрос: Ще използвате ли аспиратор за нос? Кой според вас е практичен: (видях, че и те са няколко вида)?:
- с вакуум
- със засмукване
- електрически
ПП: не знам дали така се водят хаха 😃 прикачвам снимка:

Аз на скоро попаднах на този вариант и ми се вижда доста добър… https://tucky.bg/termometar-tucky/smart-termometar-tucky-247
Мисля да го пробвам и то по-скоро за случаите с температура. А за регулярно мерене ще ползвам електронен.

# 466
Момичета в коя седмица ходите на трета фетална морфология?

И аз знам за 32ра, че се ходи, но скоро имало някакъв конгрес, в който казали, че е установено най-добре да се прави в 36та седмица, защото най-добре се виждало всичко. От моя АГ го чух и ме посъветва да изчакам до тогава.
И моя АГ ми каза за някакъв конгрес и било най-добре в 34г.с тогава се виждало най-добре мозъка как се развива и дали има някакви проблеми.

# 467
Вчера бях на преглед и изклментирахме дата за секцио. Бях избрала 25 .07, но докторът каза, че е късно заради моето състояние с плацента превия. Каза, че ако тръгне нормално раждане мога да изкарвя много силно и да загубя доста кръв. За това сменихме датата за 20.07. Ще бъда в 38+3 дни. Момичета, много ме е страх от кръвопреливане. Знам,че е рутинна операция и хората са минали през какви ли не тежки операции с кръвопреливане, но....Знам, че може да има различни алергични реакции от чуждата кръв, както и много болести , които не се изследват. Колкото повече му се вижда края, толкова повече ме е страх.

# 468
Lilium, имаш месец да се настроиш само позитивно за предстоящото раждане. Всичко ще бъде наред!

# 469
Лилиум значи сме една след друга аз избрах за 21.07 Simple Smile)

# 470
Днес бях при доц. Чавеева на трета фетална в 33 + 3 г.с. Всичко с бебчо е наред. Отговаря си изцяло на седмицата. Това е нещо, което ме притесняваше, понеже не си спазвах много диетата напоследък 😬 Водите също са си в норма. Младежът тежи 2200 гр. Беше си скрил лицето и не успяхме да го видим изцяло, но и брат му беше същия срамежливко.

# 471
  • София
Момичета, днес бях на преглед в 34г.с. Съм и уточнихме дата за секциото, 06.07 🥹🥹🥹направо не мога да повярвам! Толкова скоро ми се струва… леко съм в паника разбира се, трябва да се мобилизирам с покупките 😅

# 472
Marsala, успех, вярвам, че всичко ще е наред! 😊

Момичета, на някоя от вас получавало ли се е обрив от магнезий? Това е единственото ново лекарство, което приемем (магнерот), но още в болницата на бедрото ми се получиха едни ситни пъпчици и то само на едното. Отдадох го на системите или пък това, че бях изяла две варени яйца. Минаха няколко дни и все така си стоят, малко уж взеха да се успокояват, но днес пак ми се струва, че има по-силно зачервяване. От болницата казаха, че не е от магнезия и че не мога за сега да предприема някакъв прием за алергия, но не знам наистина какво го предизвика. Чудя се с каква народна медицина да го третирам. 🙄

# 473
Marsala, помня, че вървим заедно и сега направо ме стряскаш с тази ранна дата. Аз съм на преглед на 29.06. Тогава ще уточняваме подробности каза АГ. Нямам търпение.

# 474
  • София
Nomadgirl , народна медицина също може да не е добра идея, по-скоро нещо от сорта на фенистил? Или крем здраве, нещо с цинк, просто за да успокои кожата. Другия вариант е направо на алерголог за да прецени ситуацията, но и той ще ти каже, че без разрешение ат АГ никакво лекарство не може да ти даде, та нещо просто за успокоение на кожата, сещам се и за чисто алое Simple Smile
Sladkishi ние вярно вървим заедно хехе, при мен си се налага по-ранно вадене ня бебка просто, ще бъда в 36+2 дни, но много се надявам да ни се размине кувиоз и т.н. Тя си върви добре с кг, вече е 2440гр. И докторката смята, че няма да има разлика като родена след 37ма седмица и аз много се надявам🙏

# 475
Момичета, какво налага малко по-ранното изваждане ва бебечетата?

# 476
Извинявай за въпроса,но не е ли малко рано 06.07, щом си в 34 седмица? Аз съм в 33, в петък съм на преглед,но моят АГ иска да ме вкара в болница началото на месец юли,за да ми направи всички изследвания+проследяване на кръвното,за да решим дали секцио или естествено..

Момичета, днес бях на преглед в 34г.с. Съм и уточнихме дата за секциото, 06.07 🥹🥹🥹направо не мога да повярвам! Толкова скоро ми се струва… леко съм в паника разбира се, трябва да се мобилизирам с покупките 😅

# 477
  • София
Момичета, моя случай е доста особен, аз съм писала друг път тук, някои са запознати може би. Аз самата съм 1.30, с заболяване на костите и ходя с патерици, имам перфорация на матка ат преди 2 год, което прави матката слаба и податлива на руптура, което е супер страшно.
Един вид, цяло чудо че сме стигнали до тук, 37ма седмица се смята за напълно доносено бебе, а 36та и няколко дни, са си направо бели кахъри ако бебето е здраво. Важното е аз и тя да излезем живи от операцията 🙏
Термина ми иначе е за 01.08, стискам палци тук всички да сте след термин🙏🙏🙏

# 478
Момичета, при Marsala_ се налага. Не сте ни чели от началото и ви е странно. Понякога просто това е най-правилноти решение.
А, писали сме заедно 🙂
Марсала, всичко ще е наред! Не е останало много 💕

Аз да питам момичетата с избрана дата. Как я избрахте? Чоп ли теглихте? Чудя се ние на коя да се спрем. Трябва да избираме между три дати.

# 479
Мама герой! Желая ти най-доброто!

quote author=Marsala_ link=topic=1560554.msg46597157#msg46597157 date=1687263920]
Момичета, моя случай е доста особен, аз съм писала друг път тук, някои са запознати може би. Аз самата съм 1.30, с заболяване на костите и ходя с патерици, имам перфорация на матка ат преди 2 год, което прави матката слаба и податлива на руптура, което е супер страшно.
Един вид, цяло чудо че сме стигнали до тук, 37ма седмица се смята за напълно доносено бебе, а 36та и няколко дни, са си направо бели кахъри ако бебето е здраво. Важното е аз и тя да излезем живи от операцията 🙏
Термина ми иначе е за 01.08, стискам палци тук всички да сте след термин🙏🙏🙏
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт