Отговори
# 615
Момичета, някой ползвал ли е колан за след раждане и какво трябва да се гледа за него Simple Smile
Не съм ползвала. Има много противоречиви мнения за тях.
Гнездо няма да купувам.

Взехте ли слинг? Какъв?

# 616
Момичета, мина и нашата трета ФМ. Всичко е наред, гледаха много обстойно всичко по бебето, плацентата, кръвоток и т.н - няма нищо притеснително, но честно казано очаквах бебчо да тежи повече.. измериха го 1823 грама в 31г.с + 2 дена. Вашите бебета колко тежаха през този период? Имам тромбофилия и нисък общ белтък и се притеснявам това да не му влияе негативно, макар че лекарят ме увери, че сме в нормални граници и всичко е наред.

# 617
А момичета, вашите бебета обърнати ли са вече с главата надолу?

# 618
Irelia, моят юнак го измериха в 33-та към 2200 гр. Обясниха ми, че е точно по средата на нормата, така че 1800гр. за 31-ва ми се струва Ок. Моето Аг каза, че по 200 грама на седмица средно качват.

Гнездото за мен е излишна покупка. Не съм ползвала с баткото и сега няма.

Имам два слинга - един на Yaro и един Lenny lamb.

Moni_90, с главата надолу е и даже му е доста ниско ми казаха.

# 619
Ние доста ползвахме гнездото с баткото и сега поръчах и за бебето от една група във фейсбук. Имаше промоция и беше 25 лева някъде.

Слинг няма да взимам, защото изобщо не успявам да се оправям с този хвърчащ плат 😂 За началните етапи взех Ergobaby embrace.

Аз в петък съм на фетална и нямам търпение вече. Имам чувството, че е станал над 2 кг 😄

# 620
Irelia, в 32 г.с измериха бебчето 1600 гр, но от самото начало върви седмица назад и по-мъничко. Според мен няма за какво да се притесняваш Blush
Moni_90, ние сме със седалищно предлежание и досега не се е завъртала с главичката надолу. Губя надежда, че ще се обърне честно казано Confused

# 621
Днес и аз бях на трета ФМ. Всичко е наред, само като ви чета кг нещо ми се стори, че сме мънички 😁 31 г.с тежи 1650, но АГ каза, че върви със седмица напред и отговаря на 32 г.с, а като гледам вашите в 32 г.с тежат повечко. Интересно..🙄 иначе вече се е обърнал с главичката надолу.

# 622
Я вижте на какво попаднах днес 😊🥰

# 623
Ехааа то 5г си е направо като двумесечно 🙈 предполагам, че се гледа по-лесно поне, понеже си спомням, че племенника ми се роди 2800 и беше като шушулчица.

Irelia, на мен ми се струва напълно нормално, и сз знам, че наддават около 150-200гр на седмица в този период.
При мен е все още седалищно, не мисля, че се е завъртял или пък да е, то определено не съм разбрала 😂 До 30та си беше с дупето. Аз ще съм секцио и няма особено значение така или иначе.
Гнездо не сме купували, мисля, че имам едно от моята сестра използвано, не съм сигурна, че ще го ползвам. Може би ще опитам в началото и ще преценя дали да го задържа. Ако не беше налично със сигурност нямаше да купувам.

Има намаление в сайта на Мейорал до 30%, ако някой харесва тази марка дрешки. 😊

# 624
В 32+5г.с. беше 1980гр.

Ние сме с този слинг кабу от първото дете

И с такава раница ергобейби

Но в жегата не съм ги ползвала. Само от есен до пролет.

# 625
И моето бебче не беше се обърнало в 30 г.с., не беше и седалищно, ами напречно. Сега..кой знае, другата седмица се надявам да разберем. Много се надявам да се нагласи както трябва, че ако е и седалищно, в комплект с проблема с очите, везните съвсем ще натежат към секцио Sad. Планираме кратко море в края на другата седмица, ще бъда 34 г.с. и се надявам да не е твърде смело.
Момичетата, които приемат протеин - по една доза дневно ли е или повече?

# 626
Колан за след раждане не съм ползвала, но имах 3 чифта гащи с висока талия за след раждане. Доста удобни ми бяха. Но не си спомням откъде ги бях купила.

Страхотни дълги летни рокли заглеждах тези дни в НМ и Синсей. Поръчах си една дори.

Все забравям да ви питам - вие пръскате ли се с нещо против ухапване от комари? Чудя се дали мога да използвам това на детето, че ме хапят вече ...

И един въпрос към Яна и Минт  като раждали през август в Майчин дом - тогава в болницата бебенцата с къс ръкав ли ги обличаха? Аз като раждах в края на септември ги обличаха с дълъг ръкав и ританки и се чудех лятото отново ли ги обличат така...

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 17:31 от Jupiter sea

# 627
Според Сгушени за новородено от първите дни може да се ползват само тези типове слинг…
Мисля да взема ватиянта с ринга- по - лесно ми се струва връзването
Относно гнездото, моите приятелки са 50/50 дали си заслужава и за това след дълго обмисляне взех  антирефлуксно такова🫠

# 628
Аз се пръскам с Бочкото на детето, иначе рискувам дс съм на решетка.

# 629
Може ли някоя от вас да сподели линк към олекотено одеалце ,ако е купила такова или мисли да купува от чужд сайт. Аз съм в Англия и не намирам,а ще ми трябва ,тук времето е много променливо. Също така безопасно ли е за бебето ,ако спи постоянно в преносима кошарка? Има си 2 нива, едното е за новородено до 6 месеца и по-ниското става до 3 години. И трябва ли да взема друг матрак или става само този? Това е кошарката.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 20:13 от Mikin95

Общи условия

Активация на акаунт