Отговори
# 450
licorne, не знам дали помниш, но и при моето бебче имаше изоставане в коремчето. Сега в четвъртък съм запазила час за ФМ. Да видим как върви..
Ако отново има изоставане, ще запазя и при друг специалист. Ще търся няколко мнения.

Имам много близка приятелка от форума - децата са ни набори. При нея така започна изоставане в обиколката на коремчето от втората-третата ФМ, другите показатели бяха добре. Ходи при различни специалисти. Доплер добър, беше на инжекции от самото начало. Нямаха обяснение откъде тази ретардация. Следеше я доктор Дяволов, при когото и роди. Само той я успокояваше, че всичко ще е наред, другите лекари искаха да изкарват малката много рано. Дяволов й направи секциото в началото на 9 месец, което беше максималното изчакване. Бебето не растеше и това беше най-прявилноти решение в нейния случай. Тежеше 1700гр и поседя в кувьоз. Дано при нас не е така, но го давам като пример как беше при нея.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 15:52 от Jupiter sea

# 451
При мен също днес излезе по-малка обиколката на коремчето. Аз съм в 32 г.с. + 3 дни, а коремчето му отговаря на 30 + 2.
Казаха, че всичко останало е наред.

# 452
Аз ходих на второ мнение за 3 фетална, защото на първото изкараха коремчето две седмици назад, бях в 29+2, бебето тежеше 1210 гр. Иначе доплери и активност бяха в нормата. Ние се филмирахме много, защото с това коремче две седмици назад общото изоставане стана седмица и някой друг ден. На второто мнение в 29+6 се потвърди изоставането на коремчето, но и то беше пораснало, и бебето беше качило 80 грама. И двамата фетални специалисти казаха едно и също - бебетата растат с различен темп, може да навакса, може да е просто по-дребна, важното е, че има общ растеж въпреки изоставането на коремчето. Казаха, че е доста активна и заключиха, че се чувства добре вътре, което било всъщност най-важното. Все пак следим редовно, хапвам здраво протеин и на прегледа ми на 27 се надявам да е пораснала.

# 453
Благодаря ви момичета! В понеделник пак съм на преглед, ще видим как ще е тогава.

Юпитер, помня, че и при теб имаше изоставане. При мен уж последните пъти казаха, че си е в норми и сега пак ме шашнаха. Надявам се все пак да навакса.

Елиза, твоето бебче колко го измериха тогава?

Чудих се дали да отида на второ мнение за фетална, но не знам къде. Днес ходих в Оскар при Янкова. И аз се сетих за Марковс иначе, но за там чувам противоречиви мнения.

# 454
Licorne, в 32 + 3 тежи 1868 грама. И аз се притесних. Успех и се надявам всичко да е наред с дечицата ни.

# 455
Момичета в коя седмица ходите на трета фетална морфология?

# 456

Аз съм на 03.07 и тогава ще бъда в 32г.с.

# 457

И аз знам за 32ра, че се ходи, но скоро имало някакъв конгрес, в който казали, че е установено най-добре да се прави в 36та седмица, защото най-добре се виждало всичко. От моя АГ го чух и ме посъветва да изчакам до тогава.

# 458
Аз съм 2 ръце и 2 крака за Марковс😃 С другите лекари там нямам опит, но проф. Марков е страхотен специалист.
При мен също на последната фетална леко изоставаше коремчето, но като цяло нищо притеснително. Това, което той каза е, че няма да е от най-големите бебета, но си върви в нормите. Тогава бях 29+3, Марков тогава ме извика. На него наистина му имам пълно доверие и вярвам, че щом е огледал подробно всичко и е преценил, че всичко е ок, значи нямам нужда от излишни притеснения и не задълбавам повече.

# 459
И ние се върнахме преди малко от трета фетална и при нас изоставането е около седмица и половина. Мишленцето ни е в 31 седмица и един ден и отговаря на 29 сед и 5. Вече тежи 1,500 кг. Разпитах лекарката ми и каза, че до 4 седмици го водят за нормално, ако другите показатели са наред. Също спомена и при мен, че и тези неща са наследствени и всеки се се развива индивидуално. Двамата с мъжа ми сме родени малко килограми той 3200, аз 3050 и да не очакваме кой знае колко по-различно бебе. Тези неща били и генетични предразположения.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 19:59 от ttd

# 460
Момичета, да попитам какво имате предвид изоставяне в коремчето? Коремчето на бебето на ехограф или вашата височина на матката при мерене при акушерката?

# 461
Коремчето на бебето на ехограф.

ttd  при теб положението е почти същото като при нас. Дадоха ми ти някакви препоръки?

# 462
Ариеллл това е системата прдполагам https://e-shop.izamama.com/product/785/sistema-za-hranene-medela … calma-150-ml.html. Чудя се биберона на шишето е само един размер, нали така не е1,2 или n-капки.
Помпата, която си ползвала коя е и как си съхранявала кърмата- в хладилник в контейнер или в пликче и във фризера.
Nomadgirl еххх, ами явно и ние ще го мъчим, неуспях да открия нещо подобно като пари и разпределение...Rolling Eyes

Да, това е. Няма размер на биберона. Идеята е, че е най-близко до сукането от гърда (за да не се откаже пък от гърда бебето после като види колко е лесно от шише), бебето трябва да положи усилия, за да изсмуче млякото от шишето, а не му се излива направо в устата, както при другите.
Ползвах Medela swing maxi. Сега си закупих нов маркуч и клапи и мисля да си я ползвам пак. Съхранявах кърмата във фризер, в пликчета. Това продължи някъде до към 9-10 месец. После спрях да пълня фризера. Наложи се да изхвърля голямо количество след това, но какво да се прави…

# 463

ttd  при теб положението е почти същото като при нас. Дадоха ми ти някакви препоръки?

Не, нищо конкретно. Каза да не се притесняваме, че няма за какво. Питах за конкретно ядене или добавки (аз към момента тия само желязо). Каза, че не, това е до генетика. Някой са по-едри, други по-дребни. Даде ни пример с нейното дете, че е родено в 37 седмица 2,800. После много бързо си е наддал. Това, че вървят в момента по-мънички изобщо не означавало, че и след това ще е така. Вика ни пак след 3 седмици да проследи.

# 464
И на мен в общи линии същото. И също ме викат след 3 седмици контролно. Стискам палци всичко да е наред при всяка от нас ❤️

Не, нищо конкретно. Каза да не се притесняваме, че няма за какво. Питах за конкретно ядене или добавки (аз към момента тия само желязо). Каза, че не, това е до генетика. Някой са по-едри, други по-дребни. Даде ни пример с нейното дете, че е родено в 37 седмица 2,800. После много бързо си е наддал. Това, че вървят в момента по-мънички изобщо не означавало, че и след това ще е така. Вика ни пак след 3 седмици да проследи.

Общи условия

Активация на акаунт