Отговори
# 570
А от Next защо предпочитате да се поръчва от групи, вместо директно от сайта? На мен ми излиза, че доставката е безплатна над 80 лв. Или има някакви проблеми с мита и задържане на пратките? Не съм поръчвала до сега и да си знам предварително, ако някой може да сподели.
Не съм поръчвала лично, защото четох и първо има разлика в цените между българския и английския сайт (българският, разбира се, е по-скъп, а за английския регистрацията изисквала английска банкова карта). А и първо ще търся такива, които предлагат налични дрехи, за да не чакам по две седмици. И ако има нещо, което мнооого да ми хареса, ще го поръчам през някой.

# 571
Момичета, извинявайте за глупавия въпрос, но какви чехли си взимахте или ще взимате за родилното ?

Най-обикновени джапанки.
Още няколко дни и ще вляза в 9-ти месец. И тогава ще оправя багажа за родилното Simple Smile

# 572
Давидова къде изражда? От чисто любопитство питам Simple Smile

В Девата

# 573
Loretti аз си взех онзи ден от Джъмбо едни, много са ми удобни ама много миришат на гума и реших да си ги нося вкъщи, пък за болницата ще си взема най-обикновени от Пепко ама без раделител на палеца, че за всеки случай да мога да си обуя чорапче 🙃
spring_queen на мен много ми похвалиха хигиенният комплект на Авент, тъй че него съм поръчала.
Днес бяха първите ни тонове Simple Smile и така всеки петък до термина сигурно Simple Smile

# 574
Имам въпрос към майките, които си имат дечица (знам, че за всеки си е индивидуално, но да попитам 😃):
Колко често къпахте вашите новородени бебета?

Тук казват, че докато не падне пъпчето, бебето не се къпе 😳 .. в един друг форум четох, че бебето се къпе под течаща вода докато падне пъпчето 🤷🏻♀😃 .. и пишеше през ден да се къпе 🤔

# 575
  • Пловдив
Имам въпрос към майките, които си имат дечица (знам, че за всеки си е индивидуално, но да попитам 😃):

Тук казват, че докато не падне пъпчето, бебето не се къпе 😳 .. в един друг форум четох, че бебето се къпе под течаща вода докато падне пъпчето 🤷🏻♀😃 .. и пишеше през ден да се къпе 🤔

Аз каката я къпех всеки ден под чешмата(беше ми по удобно в началото),кано точно там където е пъпчето не съм мокрила.

# 576

Докато падне пъпчето под течаща вода, след това всяка вечер към 19:30-20:00 (не заспиваше веднага след това), но само в сряда и неделя да кажем го къпахме със шампоан. През останалите дни само с вода, колкото да си цопа и да се радва. Сега даже 1 път седмично ще използвам шампоан, а останалите само вода. Даже не е задължително всяка вечер да се къпе.

# 577
И аз го къпах на чешмата докато падна пъпчето. Всеки ден му правихме ваничка на бързо, не защото има нужда от баня всеки ден, а като част от рутината. През ден го къпех и с шампоанче.

# 578
И двете си деца къпех всеки ден с шампоан/бебешки душ-гел. Първоначално на чешмата (до падане на пъпчето), а после във ваничка. По принцип цялото семейство винаги сме се къпали всеки ден със сапун/душ-гел и шампоан. 😀

# 579
А задължително ли е при бременност да се минава очен преглед? Питам, защото не съм в България и тук не са ме пращали на такъв.
Последно ходих тук преди 2 години и ме бяха наплашили много. Имах оток на зрителния нерв,правиха ми няколко прегледи и ми казаха, че няма от какво да се притеснявам. Така и не ми казаха каква е причината за този оток. От тогава не съм ходила на очен лекар , не са ме и викали на преглед. Опасно ли е нормалното раждане ако все още имам този оток?

# 580
Бих си купила и една пижама, но не знам дали е добре да нося долнище с ластик след операцията. Вероятно не е много подходящо.

Няма да ви е удобно с пижама, може да си я вземете за вкъщи.
 Аз дълга нощница си намерих в Уайкики, но съм висока 158 Simple Smile

За къпането, първото дете къпех с измиващо блокче на SebaMed, и дупето след памперс също. След третия месец ползвах душгел на Биодерма и така чак до третата годинка.

# 581
Днес за пръв път бях на тонове, беше интересно ии особено как не спря да рита през цялото време 😀☺️

Има супер намаление е Mohito, но в магазина цените са по - ниски, роклите са топ!

Аз за изписването за сега съм избрала това
Смятам, че няма нужда от дълъг ръкав, ще взема тънки чорапчета.

Мисля, че взех достатъчно бодита 56 и 62 дори. Предимно от Синсей.

А колкото до къпането - след колко време пада пъпчето?

Супер, много вече взех да се вълнувам, все повече наближава, а сякаш вчера писахме коя кога ще ходи на първи преглед 😀❤️🤰

# 582
😄 ето го и моето- вчера пристигна

Чудя се нали не е необходимо боди под гащеризончето?
Днес за пръв път бях на тонове, беше интересно ии особено как не спря да рита през цялото време 😀☺

Има супер намаление е Mohito, но в магазина цените са по - ниски, роклите са топ!

Аз за изписването за сега съм избрала това
Смятам, че няма нужда от дълъг ръкав, ще взема тънки чорапчета.

Мисля, че взех достатъчно бодита 56 и 62 дори. Предимно от Синсей.

А колкото до къпането - след колко време пада пъпчето?

Супер, много вече взех да се вълнувам, все повече наближава, а сякаш вчера писахме коя кога ще ходи на първи преглед 😀❤🤰

# 583
Има ли дами на които са и вливали феринжект? Ако може да споделите болезнено ли е и колко време отнема?

# 584
  • София
А задължително ли е при бременност да се минава очен преглед? Питам, защото не съм в България и тук не са ме пращали на такъв.
Последно ходих тук преди 2 години и ме бяха наплашили много. Имах оток на зрителния нерв,правиха ми няколко прегледи и ми казаха, че няма от какво да се притеснявам. Така и не ми казаха каква е причината за този оток. От тогава не съм ходила на очен лекар , не са ме и викали на преглед. Опасно ли е нормалното раждане ако все още имам този оток?

Вчера тъкмо минах този преглед - в България май е задължителен (поне според двете АГ-та, с които говорихм в Майчин дом и в МБАЛ Света София) и е важен особено, ако носиш очила. Аз съм с 3.5 диоптъра късогледство - гледат не толкова диоптрите, колкото налагането и спрямо това се преценява дали естественото раждане крие рискове (при мен не се установиха).

Общи условия

Активация на акаунт