ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 832
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
Някой с опит може ли да сподели списък за пазаруване за нас новобранците 😀

# 376
  • София
Аз още не съм почнала с покупките, освен една бебешка антиплъзгаща подложка за коритце. Сладка беше и се изкуших.
Зимните колички гледах, наистина са като танкове 😃

# 377
Аз си мисля след септември да започнем с покупките и дебнем неща на промоция.Трябва да направим едни ремонт вкъщи мъжа ще го прави през лятото и от есента мисля да набавяме някакви неща,преди това мисля само да гледам и да се информирам

# 378

Заповядай моя от миналата година. Сега като го гледам, бая съм се оляла с дрехите най-малък размер. Повечето омаляха преди да си сложа. Дано е в помощ на някого

# 379
Благодаря 💕

Заповядай моя от миналата година. Сега като го гледам, бая съм се оляла с дрехите най-малък размер. Повечето омаляха преди да си сложа. Дано е в помощ на някого

# 380
В Интернет пространството също има доста примерни списъци. Наистина внимавайте с дрешките с най-малките разбери особено. Аз бях взела само няколко неща от 50 см , а синът ми се роди 53 см и не му ставаха.

# 381
При мен пък тъкмо обратното- все ми казваха да не взимам от най-малките дрешки, а дъщеря ми се роди 47см и всичко и беше огромноооо. И при спешно секцио, нямаше и кога да се купуват и перат дрехи...

# 382
Дръпнах си една книжка за Киндъл, за която прочетох препоръки - на Трейси Хог. Май ще взема да я прочета по-скоро, че да се ориентирам точно по въпросите какво и кога да се купи, подготовка на стая и т.н.
Смятате ли, че училище за родители е полезно и практично?

# 383
  • Бургас
Дръпнах си една книжка за Киндъл, за която прочетох препоръки - на Трейси Хог. Май ще взема да я прочета по-скоро, че да се ориентирам точно по въпросите какво и кога да се купи, подготовка на стая и т.н.
Смятате ли, че училище за родители е полезно и практично?
Полезно е, създават се много приятелства. Децата ни още играят заедно Simple Smile

# 384
  • София, България
Аз така взех в началото само 56 размер, детето се роди 49 см и му бяха като чувал Joy ама ги израстна супер бързо и така и не купих малки.

Честно да ви кажа много от нещата се купуват и впоследствие. Много хора след като се роди ме питаха какво да вземат, а аз вече си бях взела почти всичко Grinning С първото ви дете на всички ще им е мерак “нещо да вземат” Simple Smile така че и това помислете. В смисъл тези неща като гимнастики, люлки, одеала в големи количества и т.н. Може да си оставите част от тях като ви питат какво да купят.
Ще ви дам пример - вана в началото изобщо не сме ползвали близо 2 месеца. Малко новородено бебе е много неудобно да къпеш във вана дори и с хамак. Къпехме го на мивката Simple Smile

Like_Smoke, има полезни лекции според мен и първия път ходих доста на лекции за бременни . Сега мислех да ходя в моята нолница, но така се случи, че вече 2 седмици пропускам.

# 385
  • София
оо да, и моето се роди мишкаво, 49 см и 2850гр, и всичко му беше огромно, единствено помня едно боди, още го пазя,подарено ми беше, preemie size в него беше ок.

Снощи много ми беше зле, кръста много ме болеше и корема ми се беше подул с газове и ужасни болки, аха бяхме да тръгнем към болницата, ама ме беше срам да кажа че от газове ме боли. Кръста още ме боли, ама поне корема днес е ок.

# 386
Маце, кръста на мен ми поразминава с леки масажи.

И аз вчера за четвърти пореден ден имах болки в корема и от време на време в кръста. Срам не срам, решихме да отидем към болницата за успокоение. Всичко е наред и при мен, явно съм се била преуморила.

# 387
  • София
Аз за това си взех гащи/колан за бременни, от една страна много помагат за кръста, че придържат корема, от друга  са ми нужни на мен за да не ми натиска шийката корема при движение.Онзи ден ги тествах, много добре са, имах и предния път, ама не бяха гащи и се събираше на горе.

но уикенда не съм се уморявала , даже лежах предимно, то и от лежане дупе боли Grin

# 388
Леле, от лежане най-много ме е болял кръстът и гърбът Grinning
Квадратус лумборум е мускулът виновник в повечето случаи. Лек само/масаж без натиск и лек стреч са добра опция за отпускането му.

# 389
И мен от газове и лежане ме болеше, поне така мисля де, но поотмина с раздвижване и намаляне на газообразуващите храни 😁

Общи условия

Активация на акаунт