ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 346
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, мен може би утре ще ме изпишат, за един ден съм плюс едно кило и не ми се гади към момента. Естествено, отношението ми към храната е никакво, но изядох филия с кашкавал и си е нещо, пия повече течности. Надявам се да запазя тази дисциплина вкъщи и дай Боже, да ми дойде този апетит, няма да се оплаквам от килограми. Иначе днес успях да си запиша час за скрийнинг в първия триместър за 22.06. И така, нямам търпение и за това, а и да си бъда нормално хранещ се човек. Долното бельо си го обнових, вместо прашки, които нося винаги лятото, имам памучно долно бельо. За сутиените, за момента нямам нужда, има още хляб да изям, за да се изпълнят 😄 А и да си призная, по-добре да не растат прекалено, че после като пак се смалят и гравитацията... А това не се коригира само с процедури, а аз съм страхлива за корекции. Хубав ден на всички и нека има само хубави вибрации тук🙂

# 646
И аз да споделя момичета относно пъпките по лицето и като цяло,при мен е точно обратното от няколко седмици забелязах кожата така ми се изчисти,че е по чиста и хубава от преди което е доста странно спрямо повечето мами които пишете,че имате пъпки,но може на мен така да действат хормоните.

Относно бельото ужас е не съм наделяла,а нищо не ми е удобно става ми но някак не ми е удобно все ме убива нещо от някъде не знам  и аз какво да правя,май ще търся нещо за бременни или без шевни

# 647
  • Варна
И аз да споделя момичета относно пъпките по лицето и като цяло,при мен е точно обратното от няколко седмици забелязах кожата така ми се изчисти,че е по чиста и хубава от преди което е доста странно спрямо повечето мами които пишете,че имате пъпки,но може на мен така да действат хормоните.

Относно бельото ужас е не съм наделяла,а нищо не ми е удобно става ми но някак не ми е удобно все ме убива нещо от някъде не знам  и аз какво да правя,май ще търся нещо за бременни или без шевни

Aз от години съм с едни безшевни прашки.... супер удобни са ми  и хич не ги усещам, нито се личат и може да се залепи ежедневна превръзка, ако има нужда
https://vendo.bg/index.php?route=product/product&path=103&product_id=1572
Такъв вид

# 648
  • София
Виж в Waikiki, в момента има много хубави рокли за бременни, някои с намаление, има и други, обикновени, които ако вземеш по-голям размер, също стават.
Таничка, вдъхна ми малко надежда, че може да се промени Grinning

За дрехите, аз имам клин от лидл, ама Л размер, който ми е голям, постоянно се свлича, ама пък ми е единственото удобно за работа, че по цял ден съм на стол и дори дънки за бременни отдолу след плата ми убива и не ми е удобно. Искам да си намеря дълги изчистени рокли 2-3, защото съм с разширени вени и не обичам да нося къси гащи и сега особено както съм качила и килограми съвсем отпада като вариант Grinning

# 649
Честито на момичетата с добрите новини! Все такива да се чуват!

Elface, дано скоро ти се върне апетита и да нямаш такива тревоги!

Както споделих , на мен тези дрехи за бременни са ми удобни заради големия корем, но пък ми е супер жега с това допълнително парче плат. Мисля да почвам с роклите, но как ме мързи и едвам се сгъвам да си оправям краката...
А с тениски съм вече много смешна - като някой тираджия с шкембе Laughing

Аз си записах час за д-р Мануелян за някаквър ранен скрининг, та нямам търпение да стане края на месеца и да видя мъничето как е пораснало.

А снощи видяхме с мъжа ми малка издатинка по корема ми, там където доктора натискаше с ехографа да гледа бебето. Не мисля , че са контракции, понеже предния път така започнах да усещам и "виждам" бебето Simple Smile

# 650
  • Варна
Виж в Waikiki, в момента има много хубави рокли за бременни, някои с намаление, има и други, обикновени, които ако вземеш по-голям размер, също стават.
Таничка, вдъхна ми малко надежда, че може да се промени Grinning

За дрехите, аз имам клин от лидл, ама Л размер, който ми е голям, постоянно се свлича, ама пък ми е единственото удобно за работа, че по цял ден съм на стол и дори дънки за бременни отдолу след плата ми убива и не ми е удобно. Искам да си намеря дълги изчистени рокли 2-3, защото съм с разширени вени и не обичам да нося къси гащи и сега особено както съм качила и килограми съвсем отпада като вариант Grinning

Обикалях, нищо не ми хареса Grinning

# 651
Честито на момичетата с добрите новини! Все такива да се чуват!

Elface, дано скоро ти се върне апетита и да нямаш такива тревоги!

Както споделих , на мен тези дрехи за бременни са ми удобни заради големия корем, но пък ми е супер жега с това допълнително парче плат. Мисля да почвам с роклите, но как ме мързи и едвам се сгъвам да си оправям краката...
А с тениски съм вече много смешна - като някой тираджия с шкембе Laughing

Аз си записах час за д-р Мануелян за някаквър ранен скрининг, та нямам търпение да стане края на месеца и да видя мъничето как е пораснало.

А снощи видяхме с мъжа ми малка издатинка по корема ми, там където доктора натискаше с ехографа да гледа бебето. Не мисля , че са контракции, понеже предния път така започнах да усещам и "виждам" бебето Simple Smile

За тази издатинка и аз й се чудя , при мен е в дясно и е по твърдо от в ляво точно където АГ гледа също с ехографа , сигурно е човечето и ми е много странно, защото продължавам да нямам корем и му се радвам на това , освен като се наям и филма в главата ми е , КЪДЕ Е , защо го няма 🤣

И другата глупост в главата ми е , чр като си загледам корема втренчено, ми се вижда че подскача два пъти пулс от моето сърце и се забавлявам сама на глупостите ми, че все пак има и друг пулс там някъде вътре. Знам че е нереално да се вижда , но 😅

# 652
Здравейте, момичета!

Вие сте напреднали с обсъждането на вашите неща, но аз минавам само да се запиша и в тази група, че с термин 8.01.2024 г., не се знае дали няма да съм към вас по-скоро. Smile

Накратко - първа бременност ми е, на 26 г. съм и сега съм в 9 г.с. и 3 дни. С генетична тромбофилия съм, следят ми  показателите и за сега приемам само Натаспин, както и витамини (В12, D, Zn, C, фолиева кис.), които пия още преди да забременея. Последно бях на преглед миналата седмица, на този етап всичко е наред.
В страхотна паника съм, като всеки ден си измислям нещо ново, за което да се притеснявам. Повръщането и гаденето вече ми се разминаха и започнах пак да се храна, като от началото на бременността свалих 3 кг, които малко по малко започвам да си връщам (по принцип съм слаба и за това също се притеснявах).
Другата седмица ще направя пренатален тест, за мое успокоение, преди БХС и първата фетална. Май за сега това е от мен. Чета ви редовно, но чак сега реших да се включа. People Dancer

# 653
Мацки вие почнахте ли магнезия вече, на мен вчера ми изписаха Магнерич 500 мг 2х1, много помага за запека също 👌🏻

# 654
Най-накрая ви прочетох.😁 Вчера почивах и ми беше натоварвно, ходих и аз да си търся дрехи.

Минавам да споделя, че фетална мина вчера, всичко е наред, нисък риск за преекламсия. Докторът (Василев в Щерев) се тества за определяне на пола и го позна Simple Smile много ми беше интересно и не съжалявам, че отидох, въпреки, че имах пренатален тест.

Междувременно ми излезе микробиологията, там обаче нещата не са супер и си имам candida albicans. Явно с падането на имунитета си се появява. Миналата година след операцията за премахване на тръбата, имах също и тогава сравнително бързо се излекувах. Днес ще звъня на АГ да измисли лечение. Засега май не съм много притеснена Simple Smile

За гъбичките и на мен ми излязаха същите. Занесох си резултатите и викам на гинеколожката много странно аз нямам никакви симптоми, не съм разбрала. Тя каза, че и тя не е разбрала, като ме преглежда. Каза нещо от сорта, че са малко да не се притеснявам и че е нормално. Изписа ми клотримазол таблетки.

# 655
Първата видима бременна снимка от мен, след стабилно похапване на диня, хаха. Много се зарадвах като си преглеждах летните дрехи от миналата година, имам доста свободни в корема и дълги роклички, може да не се наложи да си купувам нови.

# 656
Първата видима бременна снимка от мен, след стабилно похапване на диня, хаха. Много се зарадвах като си преглеждах летните дрехи от миналата година, имам доста свободни в корема и дълги роклички, може да не се наложи да си купувам нови.

В коя седмица си? Имам чувството, че само на мен не ми е проличало все още Laughing

# 657
НИА С теб съм, чак неска ще задам тъпия въпрос на АГ ,къде ми е корема и кога ще се покаже това дете с форма навън🤣🤣🤣

irki много сладко коремче 😍

# 658
И аз утре мислех да задам същия въпрос на АГ, и освен него имам цял списък с въпроси, дано е готова психически да отговаря, че никак не са малко. Grin
Иначе много се кефя на мацките тук вече с коремчета, чакам си и аз моето с нетърпение. Satisfied
diorgg ти в коя седмица си?

# 659
  • Варна
Ето и едно от мен 😃

Общи условия

Активация на акаунт