ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 38 024
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
По повод гаденето, при мен започна от 6та седмица и сега до 9 бях ужас.
Събота влизам в 10та и вече се чувствам човек от няколко дни. Явно е индивидуално.

По повод апарати и следене на кръвно, аз го меря всеки ден, защото съм с по-ниско , имам често сърцебиене и пулса ми се повишава дори да стана до тоалетната,но не е повече от 80-85 удъра. Като цяло е хубаво да се следи превантивно.

По повод болките Devilche , аз съм същата, веднъж бях до спешно и веднъж на преглед миналата седмица споменах на АГ , за нея няма проблем и всичко е от разтягането на мускулите и матката. Аз не пия всеки ден 3х2 но шпа , но ако се налага и не ми затъпява болката , си ги пия плътно. Ако трябва за успокоение посети АГ , но вярвам,че всичко е наред. Питай и за папаверина,уж е по-силен и може са е твоето решение.

По повод доплерите и аз си го мислех,но дали пък няма да даде обратното отражение на психясване и нон стоп включване , за да видим дали вс е ок .. чудя му се още.

# 151
Момичета, ако е възможно, може ли някой да сподели как излизат резултатите от Вижън теста?

# 152
Подобен поръчах и аз, надявам се да става.
Принципно вършат работа. Аз имах и с първата бременност, само че друг модел той също вършеше страхотна работа.

# 153
  • София
Момичета, ако е възможно, може ли някой да сподели как излизат резултатите от Вижън теста?

В ПДФ и пише само result negative и пол

# 154
А за какво се ползват тези доплери - извинявам се за невежеството?

# 155
  • София
Да слушаш сърцето на бебето в домашни условия.

# 156
Благодаря Ви момичета за отговорите. Не ми изглежда като ринит, но се надявам скоро да мине. Гаденето и повръщането изчезнаха и сега на тяхно място ме побърква тази хрема.

# 157
Mia,
На мен ми позволиха да ползвам от време навреме муко назал плюс. Акушерката каза,че и виброцил може,но рядко. Само не и ксилометазолин.

# 158
Аз имам, но бебе е още много малко и трудно му хващам пулса 🙂

[/url]
    Можеш, кой ден ти е вече от тази хрема?

Смоуки пускат мъжете, ММ беше с мен.

Мен сутринта още ми е гадно. Някой ползвал ли е домашен доплер? Поръчах от емаг един, с идеята ако не ме кефи да имам  как да го върна.

# 159
    Здравейте, преди малко се прибрах от преглед, малкото бебче е 10та седмица и 2 дни. Добре се развива, не изостава. Видях хубаво сърцебиене. Сега нямам търпение да стане 17ти да отида на биохимичен скрининг. Изследвания ще пусна в понеделник. Хубав ден

# 160
    Момичета, феталната в коя седмица е най-добре да се направи , между 11 и 12 или между 12 и 13.
    Тъй като аз още нямам запазен час и малко ме притеснява с тези графици на докторите, а моето АГ все ми казва "спокойно" като дойдеш на преглед на 8.06 ще говорим. Ама аз нали искам всичко да ми е по план , та направо ще звънна аз в оскар и да питам за часове за Богданова или Янкова, та да си знам , че всичко ми е сигурно , а не да изпусна времето.

# 161
    • София
    Здравейте и от мен. Феталната мина мн добре, продължи 45 минути. Излязох точно за сирените за Ботев.
    На бебчо всички параметри са му нормални, има си всичко каквото трябва. Леко изпреварва възрастта си и на тия етап ми преизчислиха термина на 6 декември! Заради възрастта и въпреки отличните показатели на феталната, по изчисления излезе среден риск за Даун 1/360, за другите тризомии мн нисък( 1/хиляди). Препоръчаха ми пренатест основен само заради Даун, да го изключа напълно. Плацентата е предна и е добре развита са тоя етап.
    Очаквано - умерен риск за прееклампсия (този леко нисък показател на плацентарния растеж) и ми дадоха акард всяка вечер по 150мг  до 34-та седмица. Кръвното на второ-трето мерене ми излезе 135/85.
    Моят апарат за кръвно вкъщи е немски (ще ви кажа като се прибера каква марка е), но нещо почна да дава фира и ще го сменям. В рамките на 3-4 мерения, понякога дава разлики с 20 пункта надолу и варира за минута, което не е реалистично.
    Феталната за по-добра видимост е по-добре да се направи в 12-13та. За пренатеста - няма срок, стига да в след 10-та. Ще си пусна другата седмица вижън основен.
    Това са новините от мен Simple Smile Доста по-спокойна съм след тия неясноти от кръвните стойности вчера.

Последна редакция: пт, 02 юни 2023, 14:43 от ЛейдиРоуз

# 162
    Розичке, много се радвам за теб и хубавите новини Flowers Hibiscus

# 163
    • София
    Супер Лейди Роуз!

# 164
    Браво, Роуз! Всичко ще бъде наред и с Вижъна, дори тамън да видиш и пола. Heart

Мен за Акарда ми казаха да го почна чак след 14 седмица, покрай отлепянето да не изкървя сега.
    Искам да ви се похваля, днес съобщих на моята шефка и на HR мениджъра, трогнаха ме с реакцията си.. а аз бях зверски притеснена как ще се приеме. Падна ми страшно голям камък от сърцето

Общи условия

Активация на акаунт