ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 989
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
Аз да попитам дали някоя от вас пие Биозин мама или планира да започне приема му.
Аз пих Биозин мама, но гинеколожката и акушерката, които официално ме следят вече, ми казаха, че организмът свиква и спира да работи биозинът след време. Посъветваха ме да пия 1 месец биозин, 1 месец имунохелт фемин.

Отдавна не съм писала, неделя вечерта се прибрах след седмицата в Италия, а след това между работа, записвания на ЖК, фетална морфология, настинка/грип? и странични, не особено приятни ангажименти наваксвах с вас, понеже бяхте изписали повече от 1 тема Grinning

В Италия беше много вълнуващо, не се спряхме от обикаляне, ходене и гледане, на моменти си имах малко болки долу в корема, може би от претоварване, но почивах, пиех но-шпа и реално поражения няма. Малко ме продуха вятър в лодка, климатици в автобуси и т.н. Пътят Варна-София и обратно и после полетите също бяха ок, неприятно беше, че имаше забавяне почти 2 часа с полета на връщане, кацнахме на терминал 2, колата беше паркирана на терминал 1, чакания на студено за терминалния автобус, недоспивания дни наред и накрая се поразболях след всичко. Та тази седмица я прекарах със запушени синуси, хрема, главоболие, лека температура, но мисля, че се закрепих с физиологичен разтвор и магнавир.

Понеже съм от Варна, записах се на ЖК при Евгения Георгиева в АГ Варна, ходих на фетална морфология при Стоилов в Добрич на 30.05 и всичко е наред. Blush При записването на ЖК за първи път ми пуснаха по-детайлни кръвни изследвания и е малко разочароващо, че чак след 10 дни ще има резултати и ще ме потърсят за тях единствено, ако има проблем. Ако всичко е наред, предполагам, че на следващия преглед чак към края на месеца, ще ми дадат да ги разгледам.
Също така, когато се оплаках на акушерката за болките в корема - когато ставам, сядам, кихам, но понякога и продължаващи по-дълго и не толкова остро, ми изписа магнерот 500 мг х 2 на ден. Два дена пих тази доза (до вчера вкл.), но започна много консистентно главоболие (вчера) и мисля, че дозата ми е прекалено голяма. В листовката пише за бременни по 1 хапче на ден по принцип. Пих парацетамол тази сутрин и мисля, че мина вече това главоболие.
Покрай тази настинка или каквото и да е било пих повече лекарства от обикновено и вече не знам на какво може да се дължи точно главоболието.
Но гледам положително вече в 13 с. + 6 дни и стискам палци всичко да е наред при всички ни. Blush

Защо прави феталната в Добрич? Евгения и Боян Георгиеви са много добри специалисти апарата им също е с високо качество ако не беше репрото ми да води и изражда пак в Аг-то щях да се запиша и аз при някои от тях.

# 241
Защо прави феталната в Добрич? Евгения и Боян Георгиеви са много добри специалисти апарата им също е с високо качество ако не беше репрото ми да води и изражда пак в Аг-то щях да се запиша и аз при някои от тях.
Препоръчаха ни го близки, а и имах запазен час при него отпреди около месец. Не съжалявам.

П.П. Забравих да спомена и че тази седмица съобщих на работа за бременността. Не останах с най-добри впечатления от разговора, понеже първите въпроси бяха - кога смятам да излизам в майчински, кога смятам да се връщам, болнични ще ползвам ли, междинно ще мога ли да работя на половин ден или някаква друга схема, след като вече не съм на работа... Все въпроси, на които нямах отговори точно по време на разговора и тогава успях да кажа, че ще си ползвам първата година плътно, но мисля, че вече имам по-ясна представа. Другата седмица ще говорим пак. Мисля да си кажа, че ще използвам болнични спрямо препоръките на лекарите ми, няма да работя през това време по никакви схеми и на този етап, че смятам да се възползвам от 2-те години майчински, без да работя частично междувременно. Като ще си запазя възможността, да обсъдим отново ситуацията към края на първата година. Беше малко неприятно това задаване на въпроси за плана ми за следващите почти 3 години от живота, предвид че още има толкова много неща, които не са ясни.

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 15:35 от tedizza

# 242
Kitten, радвам се че си добре!

Аз съм в 14+5 седмица, не ми се беше гадело от дни, докато днес не повърнах по време на разходката на кучето. 😁

Много се радвам на добрите новини на всички! Много момичета наистина, аз се включвам с едно момче ❤

# 243
Момичетата какво пиете за главоболие, имам цял ден пулсираща болка в лявото слепоочие, иначе кръвното ми е ниско ч, като стана ми причернява, но аз с това съм свикнала, с такова главоболие обаче не съм 😆

Иначе за пола аз имам предположение, но след 16 г.с. ще разберем най-вероятно, а като гледам със задната плацента е по-вероятно да усетя движението на бебето преди да знам пола му хаха

# 244
Парацетамол ,за жалост нямяме голям избор 😒
Момичетата какво пиете за главоболие, имам цял ден пулсираща болка в лявото слепоочие, иначе кръвното ми е ниско ч, като стана ми причернява, но аз с това съм свикнала, с такова главоболие обаче не съм 😆

Иначе за пола аз имам предположение, но след 16 г.с. ще разберем най-вероятно, а като гледам със задната плацента е по-вероятно да усетя движението на бебето преди да знам пола му хаха

# 245
  • София
Амниоцинтезата е много краен и инвазивен вариант. Пренатеста дава също 99.99% точност и няма никакъв риск от аборт.
Биозин мама пих един месец след ковида и не съм си взимала после. Смятам да си взема пак в 5-ти месец, защото тогава може да има дефицит на желязо, а лактоферина помага за синтеза му.
Момичета, за имунитет си вземете пчелен елексир с мед, прополис и пчелно млечице плюс някой пробиотик или имунострум коластра.
Sunny, бързо оздравяване!
M a r i a, аз май не мога да се сетя за кой случай става въпрос. Rolling Eyes
Аз се замислих за Жирафчето, тя пишеше доста в началото и вече я няма Sad дано всичко е наред, все пак.

Аз не знам да има точен резултат за Даун освен амниоцинтезата.

# 246
Момичета,някой има ли схващания на прасците. Снощи се събудих с болки и в двата прасеца, и до вмомента ужасно болят. Не съм се претоварвала , да си кажа,че това е причината. Аз едва от три дни ставам от леглото за домакинска работа..
та на някой случвало ли му се е 😒

# 247
Така като ви чета, май само при мен феталната морфология мина за около 10 минути. Не ми мериха и кръвно, което не го считам за окей. Сякаш лекарят беше подразнен, че не се проследявам при него, а отивам само за ФМ. Резултатите от БХС каза да ги обсъдя с проследяващия ме гинеколог.
 Аз също съм лекар, и разбирам натовареността на колегите, но не и преглед ФМ за по-малко от 10-тина минути. Но както и да е, важното е, че ми каза че нещата изглеждат наред. В понеделник чакам и резултатите от БХС. За следващата фетална ще отида вероятно при д-р Стоилов.
Вече съм в 13 седмица и няколко дни, а сутрин още повръщам (то не че има какво много да повръщам, само стомашни сокове) Силно се надявам скоро да спре 😃

# 248
Момичета, на нас ни предстои много важна стъпка. Местим се в нов дом края на този месец. Четох някъде, че в първото тримесечие не е удачно да се правят такива големи промени, заради стреса, емоциите и така нататък. Та се чудя дали да не го отложим поне да вляза в четвърти месец и тогава. Но път от друга страна искам да се преместим преди да е започнало да ми тежи коремчето и да ми е трудно. Не мога да преценя, вие как мислите дали да изчакаме?

# 249
  • Бургас
Според мен ще ви е положителна промяната. Аз не бих отложила, дори бих избързала Simple Smile

# 250
аз да ви питам, цитонамазката ще се прежаля да я направя въпреки страха от прокървяване, но сега видях че в пакета за проследяване е включена и колпоскопия?!? И лекарката е настоятелна да се направи всичко, на вас правиха ли ви по време на бременноста колпоскопия?

# 251
  • София
НИА ние се местихме когато бях бременна със сина ми, много хубаво ми беше защото се местехме в наше жилище.

Тедизза дозата за магнерот от 500мг е нищожна за бременни, аз бях ако не се лъжа на 3000мг едно време. Главоболието е хормонално, и със сина ми имах зверско главоболие началото на втория триместър, парацетамол, почивка и минава. И сега има, не е от магнезий.

Tinydevil нищо не съм правила, имам си цитонамазка от август 2022

# 252
Ами на мен до сега не са ми правили, а съм ходила редовно на гинеколог, но тази колпоскопия сега ме притеснява :/ до колкото четох сипват във влагалището някакви йодни разтвори, чудесии, хич не ми се иска

# 253
За първи път чувам за тази колпоскопия .... цитонамазка ми направи, тъй като повече от година не беше!
Ако правилно тълкувам написаното, тя се прави, ако има лош резултат от цитонамазката ...
https://shterevhospital.com/pregledi-i-konsultacii/profilaktika/kolposkopiya

Аз бих се консултирала с друг АГ

# 254
  • София
Ако тая колпоскопия е профилактична - не е сега моментът. Да, с йоден разтвор се прави.  Аз един път в живота си бях правила, защото беше включена в някакъв пакет. Идеята е да се огледа шийката с контрастен разтвор. Не е болезнено, но все пак е инвазивна процедура. Ако имаш цитонамазка от по-малко от година, също не е сега моментът. Ако имаш сериозен и притеснения - тогава да, но от 4-ти месец поне.
За местене също бих изчакала четвърти.
Фетална за 10 минути определено не е ок.
Ако искаш - мини на второ мнение в Щерев, там поне ще ти обърнат необходимото внимание.

Общи условия

Активация на акаунт