ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 790
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
  • София, България
Anito_m, имам някакъв спомен от предната бременност за упражнението на Кегел спомага заякването на мускулите там в онази зона. Те са полезни и после при естествено раждане Simple Smile

MomOfTwo, и аз се радвам, ме се появи и писа. Дано все така с хубави новини се повяваш!

M a r i a, бързо оздравяване на вас!

Аз от толкова лежане вкъщи всеки ден се сдобивам с главоболие на края на деня. 🙈

# 421
M a r i a върви някакъв вирус отново, аз не съм излизала от онзи ден и ме боли вече 2 дни гърло … а излизах само за преглед, явно приятеля ми нещо е домъкнал пак .. а в Бургас, понеже съм от там въпреки че живея в София също го има, на мои приятелки децата са така, но леко минава Simple Smile

# 422
Аз също съм настинала. Имам от 6 дена хрема (днес е по-добре) и от около 3 дена ме болят сливиците. При всяко духане на носа ме боли корема или по-точна да съм усещам придърпване в яйчниците.
И аз обмислям вариант да ходя да ме гледат всяка седмица😄. На преглед съм след 2 седмици и честно казано не знам дали ще издържа до този преглед. Обмислям другата седмица да се запиша при друга АГ да ме види, понеже при моята часове няма.
А за покупките няма да казвам колко неща съм си набелязала, но за момента само знаем количката каква ще е. Полезно ми е да знам, че не трябва да прекалявам с покупките, защото ми е пределно ясно, че някой ще реши да купи нещо, което сме взели.

# 423
Момичета, мислите ли, че вагиналното поставяне на прогестерона би повлияло резултатите от МБ и цитонамазката, че се чудя дали да не ги прехвърля за през устата до сряда, когато съм на лекар :/

# 424
Не би трябвало за утрогестана, тъй като няма общо с микробната флора.
Момичета, тези които вече са минали БХС и ФМ, бихте ли споделили какъв риск като стойност се счита за висок за прееклампсия?
При мен чак сега излязоха резултатите от БХС (ФМ ми беше в сряда), рискът ми според възрастта е 1:312, а комбинираният според биохимията и ФМ е 1:902. Не съм имала възможност все още да ги коментирам с Атанасова.

# 425
На мен на 9.06 ще ми вземат микробиология и цитонамазка и АГ ми каза вечерта на 8.06 и сутринта на 9.06 да не поставям утрогестана.

# 426
Мерсии момичета, значи и аз така ще го направя, че забравих да попитам 😁

# 427
Здравейте, не съм писала скоро, но ви следя постоянно. Честито на всички с хубави резултати! 🍀😊
Миналата седмица мина и моята фетална, мъничето всичко си има за съответната седмица, даже лекарката каза, че е една седмица напред и от 11.12 ми премести термина за 03.12. За пол каза 95% момче 🩵

# 428
Добро утро ,момичета🌞 Да ви разкажа днес какво ми обясниха в майчин дом и аз се зачудих ...Отидох да си пускам БХС и понеже там е безплатен ги попитах дали мога да си заплатя за прееклампсия.Лаборантката беше много любезна и каза ,че в съседната стая е професор (забравих му името) и мога да го попитам всичко което ме интересува.Та човека ми обясни ,че за истинско,съществено изследване за прееклампсия тези данни от феталната и кръвта не са достатъчни и те дават много субективна резултати.На база тези два хормона  те могат да направят някаква прогноза ,но в никакъв случай не е достатъчна за да се разбере има ли реален риск.Посаветва ме ,ако наистина се притеснявам да следя кръвното си по-обстойно и да изисквам тези по-специфични измервания  на кръвотока (и някакво налягане ,което много не разбрах ,извинявам се за което )от АГ.Не настоявам ,че доктора е прав само споделям информация 😁.Иначе феталната беше супер вълнуващо и интересно 🥰Нас докторката ни каза искате ли да знаете пола и аз -само ,ако сте 100% сигурна и тя се смее и вика ,Ами 99.5 съм сигурна 🤣.Каза ни го,че таткото не издържа да чуе ,но дали е възможно толкова рано да се види ,не знам 😁.

# 429
Добро утро ,момичета🌞 Да ви разкажа днес какво ми обясниха в майчин дом и аз се зачудих ...Отидох да си пускам БХС и понеже там е безплатен ги попитах дали мога да си заплатя за прееклампсия.Лаборантката беше много любезна и каза ,че в съседната стая е професор (забравих му името) и мога да го попитам всичко което ме интересува.Та човека ми обясни ,че за истинско,съществено изследване за прееклампсия тези данни от феталната и кръвта не са достатъчни и те дават много субективна резултати.На база тези два хормона  те могат да направят някаква прогноза ,но в никакъв случай не е достатъчна за да се разбере има ли реален риск.Посаветва ме ,ако наистина се притеснявам да следя кръвното си по-обстойно и да изисквам тези по-специфични измервания  на кръвотока (и някакво налягане ,което много не разбрах ,извинявам се за което )от АГ.Не настоявам ,че доктора е прав само споделям информация 😁.Иначе феталната беше супер вълнуващо и интересно 🥰Нас докторката ни каза искате ли да знаете пола и аз -само ,ако сте 100% сигурна и тя се смее и вика ,Ами 99.5 съм сигурна 🤣.Каза ни го,че таткото не издържа да чуе ,но дали е възможно толкова рано да се види ,не знам 😁.

Възможно е 🤣 с бебе 1 се видя доста ясно, даже аз го видях, дето не знам какво да гледам. Доколкото знам с момченцата по-лесно се вижда. Честито, каквото и да е 🤗

# 430
  • София
Пиволини всичко свързано с БХС е статистика и предположения, естествено че следенето на кръвното и доплера са важни, без тях няма как. Иначе добър фетален морфолог може да види пол и в 12та седмица, нашия видя и не, не беше пишле, а една кост показа която я имало само при момчетата, при момичета я нямало.

Пристигна ми доплера, сега трябва да го разуча, ама в емаг не пишеше че е от 16та седмица за ползване, пък на кутията пише...

# 431
Може да се напипа лек пулс с големи разходки по корема 😅 аз съм в 12 и го намирам, но се чува тихичко …

Пиволини всичко свързано с БХС е статистика и предположения, естествено че следенето на кръвното и доплера са важни, без тях няма как. Иначе добър фетален морфолог може да види пол и в 12та седмица, нашия видя и не, не беше пишле, а една кост показа която я имало само при момчетата, при момичета я нямало.

Пристигна ми доплера, сега трябва да го разуча, ама в емаг не пишеше че е от 16та седмица за ползване, пък на кутията пише...

# 432
Момичета, може ли да кажете според вас как е, понеже чак другата сряда ще ми ги тълкува генетик :

# 433
Tinydevil, изглеждат си чудесно и няма какво да се притесняваш.

# 434
Момичета, може ли да кажете според вас как е, понеже чак другата сряда ще ми ги тълкува генетик :

Супер са

Общи условия

Активация на акаунт