Отговори
# 120
Здравейте,момичета! Минавам да ви хвърля някой и друг памперс от моето момиче герой🥰

Влизам рязко и с новина, че вчера на рожденния ден на ММ разбрах, че отново съм бременна. Голям подарък за повода! В шок съм искамe го, но и ме е страх честно казано. Моля дайте ми съвети за добър специалист в Стара Загора, Бургас или евентуално Пловдив ми и е най-далечната дестинация с тази фурия на година и половина за преглед и евентуално терапия, защото тази моя шийка ще ме довърши и искам да вземам мерки от възможно най-рано.
На кратко моята история, правя вътрешно разкритие имам еднаа неуспешна бременност 22 седмица и едно преждевременно раждане 28 седмица ( за тези който не ме помнят да си напиша пак мъките :/)
Прегръщам ви всички виртуално и ви пожелавам успех ❤

# 121
  • София
Здравейте,момичета! Минавам да ви хвърля някой и друг памперс от моето момиче герой🥰

Влизам рязко и с новина, че вчера на рожденния ден на ММ разбрах, че отново съм бременна. Голям подарък за повода! В шок съм искамe го, но и ме е страх честно казано. Моля дайте ми съвети за добър специалист в Стара Загора, Бургас или евентуално Пловдив ми и е най-далечната дестинация с тази фурия на година и половина за преглед и евентуално терапия, защото тази моя шийка ще ме довърши и искам да вземам мерки от възможно най-рано.
На кратко моята история, правя вътрешно разкритие имам еднаа неуспешна бременност 22 седмица и едно преждевременно раждане 28 седмица ( за тези който не ме помнят да си напиша пак мъките :/)
Прегръщам ви всички виртуално и ви пожелавам успех ❤
Честито!
Разбирам страхът ти,аз съм в същото положение.Аборт в 21 г.с,след това бременност със серклаж и преждевременно раждане в 33 г.с .
 Д-р Любомир Христов от МБАЛ Надежда е моят лекар и моята надежда ,благодарение на него изкарахме до тази седмица (за мен си е геройство,защото не беше леко),проблемът ми е в шийката (не държи) и ще слагаме серклаж,ама по-специален вид вероятно.
Страх ме е,но много искам да си имаме още едно детенце.
Може да пуснете изследване за микоплазма,Уреоплазма,хламидии,микробиологии на цервикален и влагалищен секрет,за да отхвърлите инфекцията като причина и ако не излезне нищо да се фокусирате върху следене на шийката.
Лекар за град различен от София не мога да препоръчам,но ти стискам палци и желая успех!!!

# 122
Калъмче, честито, миличка!!!! 😍😍😍 Нека този път бебчето да си стои на топличко до термин. ❤️❤️❤️
ПП и моето мъжле имаше рожден ден вчера 😁🍀

# 123
Прогестерон на гладно ли се изследва ? Без кафе ?

# 124
Имам огромната радост да се запиша във вашата тема. С моя съпруг решихме (по скоро се "престрашихме" заради всички хора, които ми обясняват "ще видиш като родиш, тогава .... еди-какво си) да имаме бебе.. ❤️

Започнахме опитите. Имаме един. Тази седмица съм в овулация. Не съм я проследявала с тест, защото цикълът ми е изключително точен от години на 28 ден. Ако се наложи, ще се и тествам.
На 25 години съм. Пия фолиева киселина от 2 месеца и минах контролен при АГ. Всичко ми е наред, но матката ми била обърната.

Пожелайте ми успех! ❤️ Аз тук желая на всички бебеправенето им да завърши успешно, спокойно и щастливо! 🌺😊

# 125
  • Замък сред облаците
Прогестерон на гладно ли се изследва ? Без кафе ?
Не, нямат отношение храна и кафе към половите хормони Simple Smile

# 126
  • София
Аз минавам да се оплача, че пак съм болна. Вчера цял ден не ми беше добре и вечерта вдигнах 38,5. Сега ще ходя до ДКЦ-то, да видя дали ще успея да се запиша при нов личен лекар, че се преместихме и моята ми идва много далеч. Притеснено ми е, че преди два месеца пак така стана, точно преди да разбера, че съм бременна, пак се разболях и не приключиха добре нещата, не казвам, че е било от това, че съм била болна, ама .. паника. Да попитам до колкото разбрах по - добре е да се пие парацетамол само, мисля да взема и биозин мама за засилване на имунитета.
Коригирам си въпроса: Дали преди положителен тест е проблем пиенето на лекарства, имате ли предства?

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 08:25 от Sour Cherry

# 127
  • София
На мен след аборта нещо ми се обърка цикъла 😣
Пак пети ден закъснение ,а цикъл няма !

АА при теб как е положението?
Anastasiya.glam добре дошла!
 Ще видиш ти колко е хубаво 🙂 Аз не знам каква заплаха може да е това 😂 Чак на смях ме избива като вземе някой да заплашва с деца.Това е най-хубавото нещо,което може да се случи на една двойка когато са готови за това.
Да ,обръща ти се живота,но на хубаво.Изобщо не ми липсва времето преди детето.
Sour Cherry  , взимай нещо за имунитета,виж си нивата на вит Д,витамини пиеш ли?

# 128
  • София
Sour Cherry, аз лично напоследък само парацетамол пия, много чайове и мед. Бързо оздравявай.

*Bubble* , стандартно до 7 дена си е нормално отклонение, а след аборт може би и повече.

# 129
  • София
Благодаря, Шантал! Пия витамин Д по 3-4хил.единици, за да вдигна АМХ и въпреки това пак е не е много висок, преди месец беше 28 ng/mol, в графа недостатъчност. Пия го от половин година.

# 130
  • Замък сред облаците
Бъбъл, значи при мен първия цикъл дойде на 52 ден след СА, а сега втория е на 30 ден, което не ми се е случвало отпреди да почнем опити за Б за пръв път преди 3г 😂(като почнахме опити започна да варира на 32-35 дни). Да чукам на дърво, след раждането менструацията е обилна ден-два, а не като преди по 4 дни силно течение. И вече не пия аулин, а така ме болеше зверски преди. Сега МЦ започва леко напрежение и спазми ниско долу и знам че след няколко часа “ще се отпуши” и ще премине усещането. Преди това леко напрежение беше сигнал да взимам обезболяващи, защото изпусна ли момента нищо не притъпяваше болката. Миналия месец си взех лентички за О да се върна към добрите навици на следенето, но така и не се усетих навреме да ги ползвам, останаха за този месец.

От усилията ми за спорт и хранене не мога да се похваля особено, но съм мотивирана. Трябва да подновя пиенето на фолат и б12, че ги забравям нон стоп, добре поне че вит Д се сещам да пръскам.

Минах и през АГ за МБ, чиста е за моя радост. Имам и запазен час за 21.6 за колпоскопия при Б. Попова пак във Вита. Мисля да си поискам да ми вземе докторката и проба за HPV анализ да направим (със сигурност нося някои щамове, имам папиломи по лицето, врата, деколтето от дете още), тъй като майка ми преди 20г имаше РШМ и й направиха тотална хистеректомия. А аз от 19-годишна насам два пъти съм имала ранички и обмислям да си сложа Гардасил 9, за моя изненада се оказа че я препоръчват не само на тийнейджъри (и момчета вкл), но и при носители на HPV и има висока ефективност при предотвратяване на ракови състояния.

Живот и здраве, това са ми плановете за лятото, а от септември да подновим опити.

# 131
Anastasiya.glam , добре дошла. Желая ти бързо да се изнасяш към отчетните теми!

Sour cherry, дано ти се размине сериозното боледуване. Бързо оздравяване!

callum, прекрасен подарък сте си направили за РД на мъжа ти. Стискам палци този път да имаш една лека, максимално доносена бременност!

Аз мога да се похваля, че имам час за първичен преглед в Надежда за 14.06. Честно казано се вълнувам, въпреки че още няколко месеца ни делят от самия трансфер. Миналата седмица с ММ си поговорихме доста открито за плановете на всеки от нас за още деца и имам чувството, че след този разговор даже се сближихме повече. И двамата имаме различни тревоги, но решихме, че до есента ще се чувстваме малко по-смели.

По повод вчерашните дискусии - вярвам, че всеки трябва да прави това, което го кара да се чувства спокоен, като нищо крайно не е полезно. Снощи бях доста афектирана и щях пиша пак един голям роман и да обясня примерно защо съм от родителите, които са водили детето си при поне 7 различни специалисти само за първите три месеца от живота му, но реших, че няма нужда. Но не пожелавам на никого да разбира причините ми от собствен опит.
Имам само един призив - нека не бъркаме положителната нагласа (за която и преди съм писала, че е трудно постижима, когато си се сблъсквал с какво ли не) и токсичната позитивност Wink

# 132
  • София
Ехаа Калумче, честито! Запазвай веднага при Христов и този път и тройките да задминеш

2402 много ми харесва как подхождате! А иначе последното ти изречение е право в десетката!

# 133
  • Замък сред облаците
2402, браво, подкрепата между партньорите е безценна!

Иначе бих добавила, да не бъркаме позитивната нагласа с абдикирането от отговорност. Че после се ронят горчиви сълзи обичайно.

Анастасия, Калъм ❤

# 134
callum, ехаа, каква изненада, честито!
Хубаво си решила да вземеш мерки от рано, пожелавам ти да си седи на топло до пълен термин! People Baby

Аз си взимам от памперсите и трупам при останалите. Разписвам се с първи Ц след кюретажа, дойде си точно на 30-ти ден (при средно МЦ преди това на 26-30 дена), направо се изненадах колко бързо дойде, че очаквах поне още 2 седмици да го чакам. Още един и почваме отново с опитите.

При нас на работа от този месец почват годишните профилактични прегледи, та се чудя как да си таймирам така прегледа, че да се види наближаваща или минала овулация, че трябва да пускам прогестерон. От следващия  и аз мисля да се върна към тестовете за О.

Общи условия

Активация на акаунт