Отговори
# 705
И при мен закъснение на цикъл отново, засега 2 дни ,току що препиках един престо фрасна ме в лицето една черта събудих се
Пуснах си някоя сълза...признавам си знам,че може би е рано още за тестове но...
Запазила съм час за ендокринолог в америмед, Надявам се всичко да е ок
В последно време нямам никаква енергия на фона че всеки ден вече изминавам между 5 и 7км (проблема с кръста лека полека отшумява, болката в крака е тука още)
Понякога си казвам че вече нямам сили...ама после си викам ,жена съм ще намеря и спирам да го мисля 😅

# 706
  • Замък сред облаците
Добро утро, ние сме на почивка, но не мога да спя, събудих се в 5:30 с голямо напрежение. Взех прегнакеър за него и за нея, ММ го започна, аз още се чудя заради ФК. Обмислям посещение при АГ в Пловдив август месец, бихте ли ми препоръчали къде да отида (в Бургас няма много избор).
Аз съм от Ямбол,но много ми препоръчаха  д-р Милена Мануелян от Бургас и ходих при нея и останах много доволна...обяснява,внимателна е ...за тсх толкова много се чудих и тук намерих отговора...от 15 години съм с базед....от около 5-6 години си бях на 1т поддържаща тирозол и тсх си вървеше между 1.2-2.5...когато реших да правя опити за забременяване минах на пропицил от 1/2 т за да можем да смъкнем тсх под 1....ендо каза,че при бременност трябва да е под 1...и така тсх падна малко под 1...когато забременях тсх стремглаво падна на 0.02 и се закова там ...вдигнахме дозата на 1т,после на 1 и 1/2 ...но то си стои 0.02...и ендо реши да го остави така,защото фт4 от 22 ,падна на 17.6,а при бременност фт4 трябва да е на горна граница...и така сега съм в 10г.с и си го оставихме така...следя ги през 10 дни...

През 10 дни?!?!? ФТ4 на горна граница при бременност?!?!?!? Сменете си ендокринолога рязко…..

17.6 е великолепна стойност за фТ4 за бременна.

# 707
"ФТ4 на горна граница при бременност"
Какво странно има в това? Американската асоциация на ендокринолозите смята това за оптимален вариант.

# 708
И също ТСХ под 1 ми се струва малко крайно. Знам, че под 2.5 или 2 искат да е повечето лекари.

# 709
  • Замък сред облаците
При бременност започва трупане на тотален Т4, откъдето се забелязва един естествен спад на свободния (ф) Т4. Което значи че при висок фТ4 има много натрупан ТТ4, който се ползва от плода. А рисковете при хиперфункция са също много високи за правилното развитие на плода.
Това ми обясняваше моя ендокринолог като бях с гранично високо фТ4 от 22пмол.
Това че американска асоциация казва нещо не е особен показател. Те казват и да ползваме аспирин за проблеми с фибринолизата?!? И да раждаме вкъщи. А са сред най-високите проценти смъртност  на родилки по света…

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 15:36 от АА

# 710
Момичета моля да ме светнете как се ползваше гелчето Перферт купихме го началото на годината и така си стои, че все излизаше нещо, днес си взех и лентички за Ову. При редовен цикъл от 28 дни, кога е най - удачно да започна да следя О, предполагам 10,11 ден?

# 711
AA заради теб за първи път от години си пуснах и фт3 и фт4 и двете са в норма както винаги, ма кажи какво мислиш:
Скрит текст:

Минзухар, слага се гелчето непосредствено преди щрак, едно време беше с едни апликатори сега не знам как е. Някои ходят до банята да поставят, аз направо в където сме, щото не го смущаваше ММ.
За тестовете за о, то има схема на брошурата.

# 712
  • Замък сред облаците
Одри, на хипофункция отиват нещата:

ТСХ е ок.

# 713
  • София
Минзухарче, аз го слагам преди да започнем - по упътване май беше 15 минути преди щрак.

# 714
А така значи не се цепя от колектива Grinning от утре и аз съм на тестове за О.
Само не съм много на ясно една опаковка Перферт на месец ли се ползва или по един по време на О, би ли помогнало повече или би навредило....

# 715
Незнам немога да споря...моя ендо е доста добър и много бременни момичета ходят при него...иска фт4 в горните 25 процента...дори на горна граница...и да тсх трябва да е под 1 при бременност...това ми го каза и друг ендокринолог и двете АГ при които ходя да следя бременноста...и да пускам си хормоните през десет дни защото жлезата реагира неадекватно в начална бременност и моя ендо иска да не изтървем нещата...защото ако пускам на рядко още щях да съм си на 1т пропицил и незнам тсх колко щеше да е паднало още

# 716
  • Замък сред облаците
Пропицилът е хубав и сваля бързо ТСХ, но пак за 10 дни е нормално да флуктуира много жлезата и реално се подават множество различни сигнали от лекарствата и организма по този начин ако разглеждаме едномесечен период. А това е стрес за тялото съответно.  Успех!

# 717
Гери по време на О, не мисля че е необходимо да се ползва преди или след, понеже е скъп. Ако имаш проблем с овлажняването след О ползвай Глайтгелен.
Скрит текст:
Вагиналният гел Prefert действа, като създава среда за оптимално придвижване на сперматозоидите към яйцеклетката. Неговите осмотични свойства осигуряват оптимални условия за свободно движение, което подпомага подвижността на сперматозоидите и е помощно средство за успешно придвижване към яйцеклетката.

# 718
Благодаря АА...моето тсх се закова на 0.02 и не мърда и на 1/2 т беше толкова и на 1т и на 1и1/2 ...сега май ще мина на 2т...фт4 е 17.6 и фт3 е над горна граница около 8 е...

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 18:02 от Надежда Х

# 719
  • Замък сред облаците
Конверсията е висока, но си дай време 🤗 вярвам че всичко ще е наред!

Общи условия

Активация на акаунт