Отговори
# 90
  • София

Здравейте, помощ за зад.5 за 8ми клас, ротация.

# 91
Iana, и АВС е правоъгълен. Не сте обърнали внимание. Това променя чертежа и решава задачата.

# 92
  • София
Боже, така е който не чете, знаех си, че е нещо елементарно.Благодаря!

# 93
колко делителя има числото 2730? Kak да ги определим?

# 94
Разлагате на прости множители. Вземате степента, на която се среща всеки от тях, и я увеличавате с единица. Умножавате получените числа. Един пример с обяснение от учебника на Архимед за осми клас.

# 95
Здравейте, ще може ли решение към тази задача:

Yellow Heart 10. клас

# 96
  • София

Лицето може после и с Херонова.

Може и с намиране на ъглополовящата и оттам със сбор на лицата на два триъгълника. Може и с намиране на височината към ВС от правоъгълен с 30. И още варианти има, кой каквото се сети.. Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 14:44 от пенсионирана русалка

# 97
А тази задача с какво се решава:

# 98

С косинусова теорема.

# 99
  • София

С косинусова теорема.
Изтрих нещо недомислено Simple Smile

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 19:33 от пенсионирана русалка

# 100
Dincho,
Печелиш приза за най-кратко решение в темата. Joy

Овенче, ще кажа какво е имал предвид авторът. Grinning
Тъй като четириъгълникът е вписан, разбираме, че BAD е 60 градуса.
Тук прилагаме косинусова теорема, защото в триъгълника BAD знаем две страни и ъгъла между тях и изразяваме BD)
Като намерим BD, в триъгълник BCD, пкак знаем две страни и един ъгъл и отново прилагаме косинусова теорема, за да намерим BC.

Русалка, не е казано, че е трапец това. То би имало грешка. BC автоматично е 7, но за такъв трапец със страни 12, 7,7,7, ъгълът BCD не е 120.

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 19:19 от solnichka

# 101
Солничка, авторът пита с какво се решава 😀

# 102
Dincho, сега видях. Да не си програмист? Joy
Дала си съвсем точен отговор на така зададения въпрос.
Аз и да бях обърнала внимание, че така е представена задачата, пак щях да си приема, че се очаква решение. А и нали беше писала, че те помързява да изписваш (тук съм в клуба и аз) и реших, че си в съвсем телеграфно настроение. Simple Smile

# 103
  • София
Солничка, да, през телефона и не вкъщи - толкова LaughingИзвинявам се, овенче..Изтривам, да не подведа някого неволно.

Аз пък съм си "писател", обичам да драскам/пиша, хаха, особено на хартия..Но я избягвам, че трябва да снимам просто, а това ме мързи да правя, затова с таблета..

Уви, не можах да заснема физиономията в първия миг на турския граничен полицай, когато ми поиска онова листче с печата за влизане в страната  с лична карта, а не с паспорт, на гърба на което беше решена  една задача оттук с някакви многочлени.. Много сложно рече, че му изглеждало, попита дали е за уни - не, бе, задачата е за 7 клас му казах аз....Joy

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 19:43 от пенсионирана русалка

# 104
Солничка, точно - това питат, това отговарям. Обикновено ме мързи да пиша подробно, така е. Не мога да се сравнявам по търпение и прилежност с Русалка. По ми харесва да подскажа малко, всеки луд с номера си 😀
Не съм програмист, прост инженер съм...

Общи условия

Активация на акаунт