Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 90

• 42 358
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • Ст Загора
Момичета, колко струват контролните биопсии за микробиологично изследване  и имунологично изследване ?
И още един върпос ... при завишени НК клетки, което се е видяло при биопсия и поставено лекарство ако то не подейства какво се предприема ?
ми лекарството го слагат на почти всички три месеца действало.  Може да пуснеш контролна биопсия  . Може да изследваш Нк в кръвта и Евентуално вливки интралипид или друго. Нк клетки оказват влияние в начални седмици.  И мин ме чака лекарство за тях.
Сега на 12 юни ще ходя за генетик.  Той кариотипа ок ама тъй искала ..... А настинах и не знам

# 76
Момичета, колко струват контролните биопсии за микробиологично изследване  и имунологично изследване ?
И още един върпос ... при завишени НК клетки, което се е видяло при биопсия и поставено лекарство ако то не подейства какво се предприема ?
ми лекарството го слагат на почти всички три месеца действало.  Може да пуснеш контролна биопсия  . Може да изследваш Нк в кръвта и Евентуално вливки интралипид или друго. Нк клетки оказват влияние в начални седмици.  И мин ме чака лекарство за тях.
Сега на 12 юни ще ходя за генетик.  Той кариотипа ок ама тъй искала ..... А настинах и не знам

Аз съм изследвала НК в кръвта , там всичко е ОКЕЙ . При биопсията имам само завишени . Сега ще поставяме лекарство , но се чудя дали да правя контролна биопсия..... или направо да действаме вече .

# 77
  • Ст Загора
Ми ако ти се занимава и плаща и чака , а и биопсия. Мен ме принесняват малко тези биопсии . То тя ми взе биоппсия март сега най -рано юли ще слагам лекарството.. Ти имаше малко занишени нк клекти.... те нк клетките са не постоянни т е  другият месец може да са ок.

# 78
Сега звънях до Надежда и казаха, че цената си е една и съща нямало значение дали е повторна.
Мисля този месец да слагам лекарство , без да правя повторна биопсия , вече не ми се чака искам да стартирам стимулацията.

# 79
Мисля че лекарството се слага по време на овулация.И най место го слагат ден преди трансфера.

# 80
Здравейте, момичета. Може ли, ако някоя от вас е изследвала абортивен материал в Надежда, да ми пише, имам въпроси по темата.

# 81
Здравейте,момичета
след неуспешен трансфер веднага ли спряхте всички лекарства и има ли някой,който е стартитал следваща процедура веднага?
Питам защото знам,че доктора преценява дали ще се спрат веднага или по схема,а ми казаха,че преди 3 седмици няма да може да се срещна с докторката за коментар….Това ми се струва абсурдно.Такава им била практиката,след трансфер мога да запазя час само за точно определени прозорци”коментар след трансфер”които са след 3 седмици…
Питах жената какво трябва да направя,да сменя доктора си ли или какво?
Здравейте,
Забременях с дъщеря си точно след ЗЕТ в два последователни цикъла. След неуспешния нямаше пауза и направихме направо следващата процедура.
В деня на трансфера лекарката ми дава указания как ще процедираме при положителен или отрицателен резултат. При отрицателен тест спирам веднага всички лекарства, вкл. медрол/преднизолон. На 8-9 ден от следващия цикъл трябва да съм на преглед. Ако всичко е наред, правим ЗЕТ. Ако има проблеми, се лекуваме или прескачаме цикъл.

# 82
И аз имах изместено импо с един ден по-рано, но не се съобразиха и върнахме на 5 ден. После на коментар се разбрахме, че няма да повтаряме импото, защото при стимулирани цикли не важало толкова. Решихме преди да започнем стимулация и нов опит да повторим имунологичната, тъй като беше минало време и микробиологична да направим, заедно с диагностично хистеро с упойка, но ми бяха начислили отново и импо и аз на масата преди да ме упоят казах, че не искам да го правим. Ами загубих вяра в това изследване 😟 Отделно не е ясно въобще какво ще стане със стимулацията, до къде ще стигнат нещата, но срока на тез биопсии си върви. Изскочи миома от никъде и се наложи на следващия месец оперативно хистеро и въобще омагьосан кръг.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 15:27 от Nina Nikol

# 83

Мога да кажа при мен как беше:

Март 2022 - биопсия, която показа отклонение в НК клетките. Поставяне на РВМС, направиха ми промивка /предполагам с някакъв антибиотик/
Май 2022 - контролна биопсия, която показа подобрение, но нещата пак не бяха ок.
Началото на юли - трансфер, поставяне на лепило. Резултат - отрицателен, без имплантация

Октомври 2022 - пак някаква промивка, поставяне 2 пъти на РВМС. Трансфер в началото на ноември с лепило, резултат - биохимична
Март 2023 - пак промивка, поставяне на РВМС, ПРП на матката. Резултат положителен, но ембрионът спря развитие в 6+4 г.с.
Говорих два пъти с имунолозите за вливки, казаха, че няма нужда.
По време на коментара след последния трансфер, Цветков заговори да направим вливки. Признавам си, че ми стана малко кофти, защото  питам за тях от  миналата година и отговорът винаги  беше "имунолозите не са го написали".
Бях на среща в друга клиника, където ми казаха, че въпросните НК клетки се контролират точно с вливки.
Доста съм объркана и се чудя накъде да поема.

# 84
  • Ст Загора
Аз имам вливки интралипид заради нк клекти еми не помогнаха,но стигнах до 11гс с тях . Иначе имам няколко аборта

# 85
Аз имам вливки интралипид заради нк клекти еми не помогнаха,но стигнах до 11гс с тях . Иначе имам няколко аборта

къде направихте вливките ?

# 86
  • Ст Загора

къде направихте вливките ?
в Стара Загора. Без да ти изследвам 3 ввливки имах по терапия на Русев. Сега поредица аборт ги изследвах и не бяха завишени и аборт в 10 г с

# 87
Здравейте, миналия месец имах пункция на осми ден. Обикновено овулацията ми е на 13-14 ден, докторката грешно таймира овулацията, повече тая грешка при друг лекар, освен Стаменов на ЕЦ да ме таймира, няма да я правя. Съответно яйцеклетка нямаше (и как да има при лх 10 на таймиране). Няма да коментирам колко съм бясна на некадърността и, но днес е 37 ден от цикъла и и все още нямам цикъл.
На някой да му се е случвало? Чудя се какво да правя. За пръв път ми се случва след неуспешна пункция такова забавяне на цикъла. Много ме обърка тази жена. Sad

# 88
Здравейте, миналия месец имах пункция на осми ден. Обикновено овулацията ми е на 13-14 ден, докторката грешно таймира овулацията, повече тая грешка при друг лекар, освен Стаменов на ЕЦ да ме таймира, няма да я правя. Съответно яйцеклетка нямаше (и как да има при лх 10 на таймиране). Няма да коментирам колко съм бясна на некадърността и, но днес е 37 ден от цикъла и и все още нямам цикъл.
На някой да му се е случвало? Чудя се какво да правя. За пръв път ми се случва след неуспешна пункция такова забавяне на цикъла. Много ме обърка тази жена. Sad

кой доктор е направил това?

# 89
LH 10 е нормално за времето на таймиране, естрадиола колко беше ? На какво ЛХ ви таймират друг път?
Ей от това имахме ембрион, а може и точно от него да е станал синът ни:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт