На море в Гърция 2023 - II

• 62 380
  • 784
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Допълвам Параход. Освен хубави цени има и рискове. Какви са те зависи от конкретния посредник /например не може да се добави резервацията в профила и да се следят промени, трудна или никаква комуникация при отмяна, верификации.../. С две думи - игри за напреднали 😉

# 226
Как е плажът в Йерисос?
Ситен, едър пясък, плитко ли е, камъни има ли, става ли за малки деца?

# 227
Цените на билети от по няколко евро са по-скоро шестица от тотото, отколкото закономерност. Simple Smile А изброените от Параход и jul неща никак не са за пренебрегване. Често за времето, отделено за търсене на разни схеми, човек може да поработи и да изкара някой лев, че да си плати спокойно по-скъп билет. Simple Smile
Намаленията от по 10-20 € на билет на райън (понякога и повече, зависи от базовата цена) обаче са реалност, но пак трябва много да се чете и е риск. По-голям за този, който не е чел. Simple Smile

За Aegean наблюденията ми от последната година:
Скрит текст:
цените София-Атина бяха най-ниски през октомври-ноември за тази година пролетта и някои дати през юни/юли. Билетите по 10€ еднопосочно от посредник не бяха грешка и имаше дори малко по-евтини за пролетните месеци, но са разбира се базова тарифа без право на промяна/връщане.
Зимата се покачиха, като имаше промо по някое време, но нищо съществено. След това само нагоре, като Атина-София е по-скъпата отсечка било заради по-високи летищни такси или друго.
Отсечката Наксос-Атина със самолет стартира със 75€ дори при посредник, като от Парос билетите бяха по-евтини с 20-30€.
При феритата също зимата пускат по няколко билета на промо за лятото. Видях, че има три билета по 20€ за нашата дата и ги взех. Simple Smile Освен това феритата са с възможност за безплатна промяна на дати.
Обикновено не планирам толкова рано, но тук така се случи.

# 228
Здравейте,
не сме пътували от 3 години по Егнатия посока Игуменица, и затова имам въпрос. Дали има ново място по магистралата за почивка и зареждане на гориво освен Olympus Plaza?

# 229
Как е плажът в Йерисос?
Ситен, едър пясък, плитко ли е, камъни има ли, става ли за малки деца?
Пясък, сравнително едър, камъни няма, не е плитко.

# 230
  • София
Здравейте, за първа година се каним да ходим в Гърция на море, главно заради събитията около язовира в Каховка. Може ли скорошен отзив за Олимпийската ривиера (Олимпиаки Акти)? Четох мнения от преди няколко години, че е страшна мръсотия и циганийка. Някой може ли да препоръча място с хубав пясъчен плаж (без Тасос), до 5-6 часа път от Маказа?

Благодаря предварително
Ние бяхме през месец май за първи път в този район и не ни харесаха двете градчета, дори изобщо. Хотелът ни беше хубав, но почти извън Паралия Катерини до бийч баровете. Един от тях ни хареса страшно много, но в сезона ще е лудница. Ако се върнем там ще е само заради него, но извън сезона.

# 231
Здравейте на всички, списващи темата!
Аз съм абсолютен новак, като става дума за почивка в Гърция.
Тъй като ще пътуваме с кола с един повръщащ тийн, търся по възможност свястно място за почивка в района на Кавала - Маронея.  Желанието ни е да е в студио/апартамент с климатик и да има някакъв приличен плаж по възможност.
Ще пътуваме от Стара Загора и с голяма вероятност ще минаваме през Маказа, защото през другите ГККП няма да издържи завоите.
Отделно, че ще мрънка в колата, е повече от ясно, затова търся нещо, което не изисква повече пътуване. Мислех и до района Ставрос, ама не знам дали ще издържи толкова време.
Ще се радвам на вашите препоръки.
П.П. Параход, не ми дърпай ушите, моля!

# 232
Здравейте!Знаете ли дали има екскурзии в Наксос до Санторини.Искам да сравня цени.С ферибота ще ни струва 180 евро в посока за трима.Видях екскурзии само до близките островчета с яхти и лодки.Също така ,ако има някой,който желае да сподели организацията си относно това пътуване София-Атина-Наксос,бих била благодарна.
Намират се. Дали ще са по-евтини, не е сигурно - виждам цена от 80 евро на калпак, което е нормално за дневен тур (има и по-скъпи по други острови). Ето няколко примера, на място на крайбрежната алея вероятно ще има по-голям избор.
https://naxostours.net/en/cruises/
https://www.getyourguide.com/naxos-l145614/from-naxos-full-day-b … antorini-t117480/

В организацията на пътя няма нещо особено - предполагам, че пътувате с кола. По-удобните за нас (и малко по-евтини) фериботи са от Рафина, тъй като са сутрин, правим нощувка някъде в близост. Но има и от Пирея. Билети е хубаво да си вземете няколко седмици по-рано, ако все още не сте го направили.
Благодаря на Параход за отговора.
Реши ми загадката.Бихме се възползвали от дневен трип до Санторини за 80 евро,който обаче включва автобусен превоз до Оя и обратно до Фира и екскурзовод.Другата опция ни беше ферибот за 60 евро и оттам да се оправяме...

# 233
  • София
Здравейте,

започвам да чета темата. Търся препоръка за хотел (5* или най-много 4*), да има всичко необходимо в него, може да е и тип комплекс (по-добре даже), да е удобно за семейство с деца, да е близо до морето и да има хубав плаж + безплатен паркинг. И да е близо от София с кола, ако не- да има полети до там.

Знам, че изискванията са много, но се надявам на препоръки от първо лице, защото така по картинки и отзиви в боокинг ми е малко несигурно.

Благодаря предварително.

# 234
  • София
Във вторник, живот и здраве, трябва да пристигнем в Сифнос.
Препоръчайте ни таверни, моля.
Ще отседнем в  Platis Gialos, но ще обикаляме, така че - приемам препоръки за всички места.

# 235
Yalos Seaside Obsession е по-скъп и с претенции. Maiòlica и To Steki са другите два, които пробвахме на този плаж. И сме доволни.
Иначе Drimoni, Tselementes, The Catch.
Perivoli също е от по-скъпите с претенции за по-модерна кухня, но беше вкусно.
Други не помня. Общо взето май нямаше ресторант, който да не ни хареса.

# 236
  • София
Във вторник, живот и здраве, трябва да пристигнем в Сифнос.
Препоръчайте ни таверни, моля.
Ще отседнем в  Platis Gialos, но ще обикаляме, така че - приемам препоръки за всички места.
В Платис Ялос ми се видя доста туристик, и не сме пробвали таверните. Бяхме отседнали във Вати.

Вати:

https://www.google.com/maps/place/Idroussa/@36.9326174,24.691791,18.42z/data=!4m6!3m5!1s0x1498ed985e7b52db:0x31cdcb9fad92ffc1!8m2!3d36.9319091!4d24.6920821!16s%2Fg%2F11b8_knqmk?authuser=0&entry=ttu

Страхотно козе

https://www.google.com/maps/place/Manolis/@36.9326174,24.691791,18.42z/data=!4m6!3m5!1s0x1498ed9862cc51ef:0x8a56802392b0c3f1!8m2!3d36.932568!4d24.6913949!16s%2Fg%2F11cp7tpg4p?authuser=0&entry=ttu
Октопод и агнешко мастело, кюфтенца от нахут

А в тази на Кастрото ядох най-най-най-вкусното пастицио, приготвено от мама за неделния обяд на семейството, и тъй като не ям риба ми предложиха пастицио, уникално беше.

https://www.google.com/maps/place/Captain+Sifakis/@36.9729321,24 … 457736,173m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x14988d33c62f7afb:0x2586f922120f2643!8m2!3d36.9726304!4d24.7459705!16s%2Fg%2F11cnc92jtq?authuser=0&entry=ttu

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 18:25 от тодоричка

# 237
  • София
Тъй като ще пътуваме с кола с един повръщащ тийн, търся по възможност свястно място за почивка в района на Кавала - Маронея.  Желанието ни е да е в студио/апартамент с климатик и да има някакъв приличен плаж по възможност.
Ще пътуваме от Стара Загора и с голяма вероятност ще минаваме през Маказа, защото през другите ГККП няма да издържи завоите.
Отделно, че ще мрънка в колата, е повече от ясно, затова търся нещо, което не изисква повече пътуване. Мислех и до района Ставрос, ама не знам дали ще издържи толкова време.
Прегледай какво настаняване има в Ираклица, голям просторен плаж, близо е за разходки до Кавала. За мен Ставрос не е място, което да си заслужава пътя до там.

# 238
Здравейте,

започвам да чета темата. Търся препоръка за хотел (5* или най-много 4*), да има всичко необходимо в него, може да е и тип комплекс (по-добре даже), да е удобно за семейство с деца, да е близо до морето и да има хубав плаж + безплатен паркинг. И да е близо от София с кола, ако не- да има полети до там.

Знам, че изискванията са много, но се надявам на препоръки от първо лице, защото така по картинки и отзиви в боокинг ми е малко несигурно.

Благодаря предварително.

Mediterranean Village, примерно, и не мърдате извън него, понеже районът на Катерини е подобен на нашето черноморие

# 239

Ние пътуваме от София. В последните 13 години сме били само в Гърция. Интересното е, че сме обиколили цяла Северна (от Тракия до Македония, че и трите ръкава). Дори до Тесалия.
А още по-интересното е, че покрай Ковида се насочихме точно към Ставрос (отричан от много). Но на нас ни хареса, и то не крайбрежните хотели, а горе в селото. А на плаж шофираме до Вавилон или Балконаки. Има всичко, много супермаркети, много малки магазинчета. Два пазара (Ставрос и Аспровалта). Ние не сме по заведенията, готвим си и се храним в апартамента. Почивката ни е между 15 до 20 дни. И може би затова ни харесва, не ходим в заведения, не ходим много по тълпата. Основните ни разходки са в селото и малко покрай брега.
Но това сме ние, семейството. Всеки човек е различен, всеки търси това, което най му харесва.

Общи условия

Активация на акаунт