На море в Гърция 2023 - II

• 62 229
  • 784
  •   1
Отговори
# 615
  • София
На свободните зони може да се ползват лични чадъри, нали ?!
Може. Чадъри, столчета, каквото си носите.Grin

# 616
Здравейте, харесахме място за една седмица от 5ти сетември за Голдън бийч, Тасос. Ще бъдем с едногодишно детенце. Въпросът е - рисковано ли е това откъм време или да търсим за края на август? Знам че би трябвало да е ок, ама да не се изненадаме. Не съм била в Гърция оше по-малко през септември, а това ще ни е единствената почивка това лято на море. В същоти време не искам детето да умре от жега и даже надеждата ми беше през септември да е по-леко

# 617
Параход, може ли да споделиш защо си останала разочарована от Скопелос? Ние миналата година останахме леко разочаровани от Скиатос, но когато мина малко време, си дадохме сметка, че островът е много хубав, а прости се събраха различни фактори, които ни развалиха малко удоволствието. Затова си говорихме някога по-нататък да отидем отново, но да го съчетаем със Скопелос.

# 618
Здравейте, харесахме място за една седмица от 5ти сетември за Голдън бийч, Тасос. Ще бъдем с едногодишно детенце. Въпросът е - рисковано ли е това откъм време или да търсим за края на август? Знам че би трябвало да е ок, ама да не се изненадаме. Не съм била в Гърция оше по-малко през септември, а това ще ни е единствената почивка това лято на море. В същоти време не искам детето да умре от жега и даже надеждата ми беше през септември да е по-леко

Септември е най-хубавия месец в Гърция.

# 619
  • Бургас
Зависи от времето. Миналата година бяхме на Тасос от 17-22.09. Първите два дена беше чудно, топло и приятно, но вятъра като духне и замръзваш като излезеш от водата. Последните два дни беше толкова студено, че облякохме и дълги ръкави и панталони.

# 620
Параход, може ли да споделиш защо си останала разочарована от Скопелос? Ние миналата година останахме леко разочаровани от Скиатос, но когато мина малко време, си дадохме сметка, че островът е много хубав, а прости се събраха различни фактори, които ни развалиха малко удоволствието.
Донякъде и при нас се получи така, макар и да нямахме толкова сериозни проблеми като вашите. Кое не ми хареса - горе-долу по линията на вчерашния разговор за Карпатос и Скирос: очаквах островът да е по-автентичен и слабо посетен (не знам защо съм си го мислила, като "Мама миа!" очевидно си казва думата). В същото време той има малко и предимно каменисти плажове; слабо развита инфаструктура - нищо подобно на Скиатос, на който бях ходила и преди и знаех, че е натоварен, но и има защо да бъде посещаван.
Храната и гостоприемството също не бяха от най-силните в Гърция. Изненадващо голяма част от туристите бяха балканци, имаше много сърби, което ме учуди на фона на скъпия ферибот.
И аз също бих се върнала да видя дали нещо не съм пропуснала и няма в друго настроение да ми хареса повече; на същото пътуване го съчетахме с Алонисос и Скиатос, в този ред (Скопелос беше първи) и на разбора казах, че той ми е харесал най-малко от трите. А не че баш съвсем не става.

Алонисос например, който много ми е на сърце, съм абсолютно сигурна, че на много хора няма да допадне.

# 621
Здравейте,може ли някой да ми препоръча място около Фанари и Керамоти ?С две малки деца съм и търся по спокойни места с хубави плажове.Ако имате впечатления да ги споделите?Благодаря!

# 622
Може ли препоръки за хубави местенца за хапване в Кавала … и там как е паркирането ?

# 623
Здравейте,може ли някой да ми препоръча място около Фанари и Керамоти ?С две малки деца съм и търся по спокойни места с хубави плажове.Ако имате впечатления да ги споделите?Благодаря!

Спокойни места в тази част надали ще намерите, предвид че всеки нововписан в темата се интересува за същите места, и без това така популярни сред БГ, RO и МК общността.

# 624
Аз нахълтвам с прозаичен въпрос - В Неделя тръгваме много импровизирано на къмпинг в Неа Каликратия за една седмица. Някакви фотогенични плажове има ли в района? Мислим да отидем до Афитос през деня, таверна там? Ако може край плажа. И срам не срам, не сме влизали досега в Солун. Мислим да се качим на хоп ок, хоп офф автобус заради малкия. Какви забележителности задължително да разгледаме в града?
Единствените очаквания с които тръгвам е да си сбъдна детската мечта да бъда на каравана 😂

За Афитос, миналата година попаднахме на една прилична таверна до плажа, която мога да препоръчам:
https://maps.app.goo.gl/1cb15zPLkfRQXeC19
Имайте предвид, че градчето е доста пренаселено, има няколко платени буферни паркинга. Долу до плажа, също може да се стигне с кола, дано успеете да намерите място за паркиране. Ако решите някоя вечер да се разходите в Муданя, също мога да препоръчам таверни. Сряда, там се провежда и фермерски пазар 😉

За Солун, Параход е споменала по-горе интересните места, мога да добавя, след като сте с дете, интересно би било посещение и на аквапарка.

# 625
  • София
Може ли препоръки за хубави местенца за хапване в Кавала … и там как е паркирането ?
Шофиране, паркиране, пресичане на пешеходна, всичко е ужас и очите трябва да са на четири. 😃 Май идвате от изток, най-удобен ще ви е паркингът на пристанището. Друг голям в центъра е пред хотел Есперия. Цените са съвсем прилични - 2-3 Е за 8 часа.

# 626
Здравейте,

Имам сериозна дилема - искаме да отидем в Лефкада към средата на юли. Харесах място за отсядане - Crystal Waters в Нидри, но... проблемът е, че всички хубави плажове са далеч от мястото (не знам каква е причината хората толкова да хвалят местоположението, вероятно заради близостта до града Лефкада). Виждам, че Василики е по-близо до по-хубавите плажове, но не намирам нещо, което да е модерно и уютно като горния комплекс. Дали може да препоръчате нещо или какво да правя?

# 627
  • София
Наши приятели дълги години се настаняват на Василики, но при тях е с цел каране на сърф.
За луксозни комплекси не знам, ние сме били в студио.
Иначе хубави плажове има в Кефалония, готини комплекси има в южната част на острова и са близо до плажовете там.

# 628
  • София
daun, аз не бих отседнала за нищо на света в Нидри, най-гадното място на Лефкада. Но и не търся модерни комплекси. Бих предпочела настаняване на западния бряг, в краен случай Фрини, до Лефкада таун. Василики е ОК

молец, много се радвам, че споделяш впечатления и красиви снимки от Карпатос! Засега твоите леки разочарования няма да ме откажат, дано ми помогнат да организирам пътуването, така че максимално да се насладя на дестинацията и да избегна някои не дотам приятни моменти. Според мен гледките си заслужават! И колкото и да е експандирал туризмът там с всичките му негативи, островът е различен от останалите Додеканези и силно ме влече.

Параход, макар още да не съм посетила нито един Спорад, знам, че Алонисос е моят фаворит от трите най-известни. Дано стигна и до него някой ден, че нещо желанията ми са много повече от възможностите Pensive (в т.ч. и от време, и от пари)

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 11:56 от миленка_д

# 629
  • София
Здравейте! В Гърция сме, Палюри. Днес вали много, а на мен Гърция ми е мнооого непозната  Опитвам се да намеря плаж на приемливо разстояние с кола, с надеждата не навсякъде да вали, обаче съвсем се обърках. Дали може да ме ориентирате за хубави плажове на макс час разстояние, за да проверя евентуално времето там и изобщо има ли шанс да е различно от тук. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт