На море в Гърция 2023 - II

• 62 151
  • 784
  •   1
Отговори
# 645
  • София
може ли да ми кажете какво е нужно при преминаване на границата с гърция с бебе - само акт за раждане или и за бебето се вади паспорт?

# 646
# 647
Здравейте, в началото на Септември ми се иска да отидем до Превеза с идеята да обикаляме всеки ден района - Лефкада , Парга ...
Някой има ли информация колко струва тол таксата за тунела там?

# 648
3.20 евро май беше. Скъпото е мостът на Рио, но вие там няма да ходите.
Мостът към Лефкада е безплатен.

# 649
Благодаря, Не познавам тази част на Гърция и се чудех дали Превеза е добра отправна точка.

# 650
  • Стара Загора
Момичета ,случайно знаете  ли какъв сорт са тези краставици. За първи път виждам такива, даже в началото мислех, че е нещо друго.Оказаха се доста вкусни , приличат повече на нашите корнишони, по-месести и сладки са от другите краставици. Цялата е покрита с косъмчета

# 651
Благодаря, Не познавам тази част на Гърция и се чудех дали Превеза е добра отправна точка.
На мен Превеза ми харесва за кратък престой, не знам дали бих я избрала за цялата си почивка. Действащ град си е, има оживена крайбрежна алея и по-хубави/по-евтини кръчми от туристическите места наоколо (като Лефкада). Но плаж там няма, ще трябва да попътувате всеки ден, та не е за хора, на които той е приоритет. Най-близкият е на Митикас, който е огромен и спокоен, но каменист.
Не е и с атрактивна архитектура и атмосфера като Парга, но там пък през юли-август е непоносима лудница.

# 652
Благодаря, Ние търсим по скоро активна почивка с  идея  да разгледаме района. Тръгваме сутрин с колата и ако има хубав плаж го пробваме. Вече не можем да стоим по цял ден на плаж.

# 653
Тол таксата е 3 евро, вчера минахме оттам.
Благодарности за съветите за плажовете на Лефкада.
Пефкулия е страхотен, а гледката над него е зашеметяваща.
Катизма е страшен Слънчак, минахме и оттам, не е моето. Морето е невероятен цвят, но гмежта е ужасна и води до боклуци нявсякъде, включително във водата.
Егремни е достъпен по суша, но е доста екстремно. Пътят до стълбите е затворен, ходи се един км пеша по наклон, който и надолу е тегав. После има около 150 стълби, на плажа вече краката ми трепереха от умора и се чудех как ще се върна Grinning
Но плажът е уникален и си заслужава!
На връщане взехме разстоянието за час, но аз съм си кашкавал. Имаше хора мъкнеха по баира чадъри, шезлонги, хладилни чанти, бебета Joy

# 654
  • Русе
Благодаря, Ние търсим по скоро активна почивка с  идея  да разгледаме района. Тръгваме сутрин с колата и ако има хубав плаж го пробваме. Вече не можем да стоим по цял ден на плаж.
Вижте Луца- Врахос, идеална отправна точка за обикаляне на района!

# 655
Привет. На Тасос сме и ме интересува между Порто Вати и Мраморния плаж кой е по добрият избор и кой е по-лесно достъпен с кола? Има ли достатъчно места за паркиране? На Парадайс отидохме по обяд и едва намерихме къде да паркираме.

# 656
Привет. На Тасос сме и ме интересува между Порто Вати и Мраморния плаж кой е по добрият избор...

Те са съседни плажове и пътят е един и същи дотам. Може да се каже, че и двата са мраморни Simple Smile Ние сме стигали до тях само по пътя от Макриамос, колите стават бели от праха. Чела съм, че можело и по друг път да се мине, някъде през самата кариера, но не сме го пробвали.

Порто Вати е по-голям като размер, но за паркирането не мога да дам мнение. Може би ако отидете по-рано, ще намерите.

# 657
  • Бургас
Привет. На Тасос сме и ме интересува между Порто Вати и Мраморния плаж кой е по добрият избор и кой е по-лесно достъпен с кола? Има ли достатъчно места за паркиране? На Парадайс отидохме по обяд и едва намерихме къде да паркираме.
Края на 28.04-2.05 тази година бяхме на Тасос или не в пик сезон. Отидохме до Мраморния плаж, минахме през планината и през кариерата. Пътят надолу си беше изживяване - черен път с тук таме дупки. На връщане видяхме, че идват коли от съседния плаж https://maps.app.goo.gl/KRHuEHLG8mW44hqy6 , често казано на мен той повече ми хареса. Обаче пътят излиза близо до Лименас и беше леко казано ОТВРАТ, огромни дупки и няма къде да избягаш,  ако идва насреща кола, но поне пътят е равен, че се чудих как ще издрапаме нагоре обратно от където дойдохме, а бяхме с моята кола SUV.

# 658
Пътят е един и същ, както са ви написали и другите. Места за паркиране се намират до към 11, така беше миналата седмица. По-трудно се намира чадър и шезлонг, а минималната консумация е 40 евро.

# 659
Здравейте, споделете кои плажове да видим в Корфу? Ще имаме 5-6 дни, достатъчно за обиколки:)

Общи условия

Активация на акаунт