На море в Гърция 2023 - II

• 62 136
  • 784
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, аз съм почти готова с моята програма за Пелопонес. Обаче ей сега ми хрумна нещо. Бях се насочила към Каламата, но дали да не я сменя с Корони/Метони? Какво ще кажете? Искам да ни е по-спокойно, но все пак хубавите плажове да са на около час в посока. Планирам 4-5 нощувки в района?

# 691
Здравейте, в точния момент попаднах на тази тема, понеже рвшихме да отидем за няколко дни в Неа Перамос, но не знам къде да отседнем. Ще сме две двойки, като с нас има и бебче на 5 месеца.
Може ли да дадете препоръка  за настаняване е Неа Перамос или в близост до Амолофи?
Важно ни е да има кухненска част и евентуално дворче.

# 692
Здравейте,бяхме  на Камарес бийч,Мани,за 6 нощувки ,разкошно място,просторно,без хора,горещо препоръчвам,за който си пада по места от този тип.Пообиколохме района-Гитои,Ватия-вълшебно място!,нос Тенаро,Халикия Вата и разни диви плажчета...Водата беше топла,храната разкошна!Снимки не виждам смисъл да публикувам,трябва човек да го види,усещането е съвсем друго...Определено ще се повтаря-до никъде не стигна времето…Пожелавам хубава ваканция на всички!

# 693
Здравейте!
Може ли да ме ориентирате дали има редовна автобусна връзка между Кавала и Керамоти и между Керамоти и Серес? Четох някъде, че може и с такси, но не се навивам за този вариант.

# 694
  • София
Здравейте!
Може ли да ме ориентирате дали има редовна автобусна връзка между Кавала и Керамоти и между Керамоти и Серес? Четох някъде, че може и с такси, но не се навивам за този вариант.
Има автобус Кавала - Керамоти всеки ден по няколко курса. Разписанието в ПДФ е на гръцки, но се разбира. https://www.ktelkavalas.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1/530-%CE%BD%CE%B5%C … CE%B5%CF%85%CE%B7

# 695
  • гр.София
На Пепони фрапето и фреша бяха по 5.50Е, безплатна вода нямаше 😃 (поръчваш си срещу 0,50Е) и консумация със сядането беше задължителна.

На плажа в Керамоти има ли water park и какви са условията за ползване? Имаме резервация в Sunset Luxury от 3 август и дъщерята живо се интересува...😊
. Е естествено, че консумацията е задължителна, кой е казал, че не е… Просто няма някаква определена, минимална сума. Да на Пепони водата се доплаща, но е евтина, някакви стотинки беше, на другите барове я носят безплатно, фрапето казах, че е 5 евро, защото има и барове, като Аммос, където е 4.50. Така, че е средна цена 5 евро. На Амолофи ходя от 6-7 години и обикаляме всички барови и всички са хубави, но има някои, които не са много подходящи за малки деца. Като например Парадайс и Ко. Там музиката си и силна, особено след 14:00 часа.

# 696
Здравейте отново,
Наближава времето и за нашата ваканция, но взех много да се чудя дали на децата няма да им стане скучно в някакъв момент в Ханиоти......
Можете ли да препоръчате някакви забавления, подходящи за по-големички деца (сърдит пубер на 12 и сърдит "бебешки пубертет" на 8г.) в района на Ханиоти, Пефкохори, Пилихроно, Калитея или Афитос? Благодаря предварително!

# 697
Утре тръгваме към Неа Каликратия, по-точно Аегиас Къмпинг. Пише, че приемат домашни любимци. Август не вярвам да е спокойно където и да е в Гърция, но къмпинга е малко извън населеното място, има и мобилни къщи в него. Повече ще пиша като стигнем.
Загледала съм го по картинки в интернет догодина да оставим караваната ни за цял сезон. Ще се радвам на отзиви. Най-вече, не разбрах има ли хладилници в общите части и какъв е плажа- държа на пясъчно дъно. По възможност по-плитко

# 698
Здравейте,бяхме  на Камарес бийч,Мани,за 6 нощувки ,разкошно място,просторно,без хора,горещо препоръчвам,за който си пада по места от този тип.Пообиколохме района-Гитои,Ватия-вълшебно място!,нос Тенаро,Халикия Вата и разни диви плажчета...Водата беше топла,храната разкошна!Снимки не виждам смисъл да публикувам,трябва човек да го види,усещането е съвсем друго...Определено ще се повтаря-до никъде не стигна времето…Пожелавам хубава ваканция на всички!
Здравейте. Понеже сме резервирали 7-8 нощувки във Вати, може ли малко допълнителни препоръки:
-ресторантчета в района
-Вати, предполагам не е подходящо място за вечерна разходка, а Гитио е по-подходящ?
- плажове в района, които си заслужава да посетим - диви и спокойни?
Ходихте ли до Елафонисос?
Благодаря предварително.

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 20:49 от salex_n2

# 699
  • Стара Загора
Искам да благодаря на Summer Story и тодоричка за препоръките за плаж и таверна. Оказаха се, че са в  едно градче и се получи чудесно и от двете сме много доволни.
Храната и обстановката в таверната наистина са на ниво. Цените са напълно нормални , просто ние се поглезихме и платихме 85 евро , но преядохме с кеф.
Утре мислим пак там да отидем и да повторим програмата.
Скрит текст:

# 700
florin4eto, малко след Пефкохори има воден парк с разни надуваеми неща във водата - Crazyland. Ставаше и за много пораснали деца Grinning

# 701
Момичета, аз съм почти готова с моята програма за Пелопонес. Обаче ей сега ми хрумна нещо. Бях се насочила към Каламата, но дали да не я сменя с Корони/Метони? Какво ще кажете? Искам да ни е по-спокойно, но все пак хубавите плажове да са на около час в посока. Планирам 4-5 нощувки в района?
Да. Точно това би била моята препоръка, или Финикунда (където сме отсядали ние от изброените места). Не бих избрала Каламата.

# 702
  • Sofia
Утре тръгваме към Неа Каликратия, по-точно Аегиас Къмпинг. Пише, че приемат домашни любимци. Август не вярвам да е спокойно където и да е в Гърция, но къмпинга е малко извън населеното място, има и мобилни къщи в него. Повече ще пиша като стигнем.
Загледала съм го по картинки в интернет догодина да оставим караваната ни за цял сезон. Ще се радвам на отзиви. Най-вече, не разбрах има ли хладилници в общите части и какъв е плажа- държа на пясъчно дъно. По възможност по-плитко
Още не съм стигнала до общите части подробно. Ние имаме малък хладилник вътре и голям отвън. Има голямо помещение за миене на съдове, барбекю, перални помещения. Утре ще питам на рецепция дали има възможност за ползване на някакъв хладилник. Иначе по-голямата част е с частни  каравани и кемпери. Под наем са мобилните къщи, които са на първа линия и няколко каравани. Басейна изглежда чист, има шезлонги край него, май са с консумация към бара. Бара предлага брънч - сандвичи и омлети, обяд - сандвичи, салати и палачинки, вечеря - пица. Плажа пред самия къмпинг е малък, има някакви камъни по дъното. На 5-10 минути пеша има пясъчен  и плитък плаж и читаво заведение. Къмпинга е чист и поддържан. Сега надуха и някакви замъци на детската площадка. Други впечатления още нямам. Ако имаш конкретни питания, пиши.

# 703
2019-та почти целия юли бяхме на Пелопонес, Селиница....малко след Гитио. Гитио е прекрасен за разходка. На плаж ходихме най-често на Мавровуни, Скотари и  Вати,но най-ни хареса Глифада с кораба. Ходихме и няколко пъти до Елафонисос- пътя е около 2 часа до там,а ферибота е 15тиня минути мисля. От другата страна обиколихме плажовете от Каламата до Геролимени. Беше много ветровито  почти през целия период. Храната беше много вкусна навсякъде където хапвахме. SAGA Fisch, 90 Moires...
Здравейте,бяхме  на Камарес бийч,Мани,за 6 нощувки ,разкошно място,просторно,без хора,горещо препоръчвам,за който си пада по места от този тип.Пообиколохме района-Гитои,Ватия-вълшебно място!,нос Тенаро,Халикия Вата и разни диви плажчета...Водата беше топла,храната разкошна!Снимки не виждам смисъл да публикувам,трябва човек да го види,усещането е съвсем друго...Определено ще се повтаря-до никъде не стигна времето…Пожелавам хубава ваканция на всички!
Здравейте. Понеже сме резервирали 7-8 нощувки във Вати, може ли малко допълнителни препоръки:
-ресторантчета в района
-Вати, предполагам не е подходящо място за вечерна разходка, а Гитио е по-подходящ?
- плажове в района, които си заслужава да посетим - диви и спокойни?
Ходихте ли до Елафонисос?
Благодаря предварително.

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 00:10 от Stelyana Treneva 617298

# 704
Момичета,
Някоя от вас има ли опит с междуградските автобуси KTEL Chalkidiki? Понеже сега ги проучвам евентуално за кратки еднодневни разходки и ми излизат опции за 50% дискаунт за деца между 6 и 12г., това обаче на някаква обща мулти-кард! Какво е това чудо, някаква пластика ли трябва да се вади? И дали изискват някакви допълнителни документи? 🤔
Благодаря предварително на всеки запознат, който ще откликне на моите питания!
И весело лято на всички!

Общи условия

Активация на акаунт